GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 20.08.2018, svátek má Bernard
GastroTrend

banner

 

RUBRIKY/ČLÁNKY » PODNIKÁNÍ/UŽITEČNÉ

[Celkem článků: 321]

 1 / 33 

 
Hygienici uložili kvůli zákazu kouření pokuty za 300.000 korun

11.05.2018 - Hygienici uložili kvůli zákazu kouření pokuty za 300.000 korun

Hygienici ve všech krajích udělili v souvislosti s protikuřáckým zákonem do konce března pokuty za přibližně 300.000 korun. Kontrol bylo téměř 11.000. ČTK o tom v tiskové zprávě informoval senátor Jaroslav Malý (za ČSSD). Kromě hygieniků mohou dodržování nového zákona o ochraně zdraví před škodlivými účinky návykových látek kontrolovat také živnostenské úřady, Česká obchodní inspekce nebo městská či státní policie.

více zde...

 
Tabákovému koncernu BAT loni v ČR klesl zisk o dvě třetiny

22.10.2017 - Tabákovému koncernu BAT loni v ČR klesl zisk o dvě třetiny

Tabákovému koncernu British American Tobacco v ČR loni klesl zisk o 68 procent na 49,8 milionu korun. Tržby z prodeje tabákových výrobků včetně spotřební daně stouply o zhruba miliardu na 13,52 miliardy korun. Firma to píše ve výroční zprávě, kterou zveřejnilave Sbírce listin. Společnost je druhou největší na českém trhu s cigaretami, prodává například značky Lucky Strike a Pall Mall. Zisk o 43 procent klesl firmě i předloni.

více zde...

 
V českých kavárnách a restauracích skokově narostlo placení kartou

20.10.2017 - V českých kavárnách a restauracích skokově narostlo placení kartou

Útratu v restauracích, hospodách, kavárnách anebo bistrech hradíme platební kartou stále častěji. Oproti loňskému roku dokonce došlo ke skokovému nárůstu jak počtu transakcí, tak jejich výši. Vyplývá to z dat asi 3000 podniků, která analyzoval český start-up Storyous, vyvíjející gastronomické systémy. Pokud trend vydrží, česká gastronomie může od svých hostů získat zásadní finanční vzpruhu - při platbě kartou jsou totiž útraty asi o 30 % vyšší.

více zde...

 
Aplikace Já číšník slibuje revoluci v gastronomii

20.10.2017 - Aplikace Já číšník slibuje revoluci v gastronomii

Nová mobilní aplikace Já číšník má ambice zrušit zavedená pravidla v gastronomii. Zrychlí odbavení hostů restaurací v době podávání poledního menu, zjednoduší placení a k tomu přinese hostům spoustu zábavy i výhod v podobě slev a akčních nabídek. Většinu komunikace s personálem nově nahradí mobilní aplikace. Půjde přes ni objednávat, platit, ale také třeba poslat drink známému u vedlejšího stolu, či dokonce chatovat s jinými hosty restaurace. Za aplikací stojí Petr Havelka ze společnosti AWIS společně se startupovou seznamkou Busyman.

více zde...

 
EET pomohlo v růstu asi 5000 podniků, zbytek šanci zatím nevyužil

29.09.2017 - EET pomohlo v růstu asi 5000 podniků, zbytek šanci zatím nevyužil

 

Tři čtvrtě roku si restaurace, hospody a bistra zvykají na zákon o elektronické evidenci tržeb. Nové pokladny si muselo pořídit zhruba dvacet tisíc gastronomických zařízení, přičemž chytrou pokladnou se vybavila necelá polovina z nich. Podniky, které tak učinily a naučily se využívat její funkce, rostou podle dostupných dat mnohem rychleji než zbytek trhu. Podle Igora Třeslína, CEO společnosti Storyous, je to nenápadný, ale zásadní krok kupředu, který povede k profesionalizaci české gastronomie.

více zde...

 
Už tři měsíce si Češi v restauracích cigaretu nezapálí

31.08.2017 - Už tři měsíce si Češi v restauracích cigaretu nezapálí

Před čtvrt rokem, 31. května, začal v Česku platit takzvaný protikuřácký zákon. Norma přinesla zákaz kouření v restauracích a na dalších veřejných místech. Podle ministerstva zdravotnictví zákon nenavýšil počet přestupků hlášených policii, problémem ale zůstává výklad zákazu kouření na zahrádkách a pod pergolami. Zákonná devadesátidenní lhůta, do které měli majitelé restaurací a obchodníci přizpůsobit své podnikání protikuřáckému zákonu, uplynula v úterý.

více zde...

 
Kvůli zákazu kouření se hospodští bojí zimy

22.08.2017 - Kvůli zákazu kouření se hospodští bojí zimy

Restaurace a hospody o uplynulém víkendu kvůli protikuřáckému zákonu výrazný úbytek hostů nezaznamenaly. Zaplněné ale byly především venkovní prostory, čemuž nahrály letní teploty. Restauratéři a hospodští se bojí spíše příchodu chladnějšího počasí. Vadí jim také zmařené investice například do odvětrávání nebo oddělených prostor, řekli ČTK. Absolutní zákaz kouření ve vnitřních prostorách restaurací, divadel či kin platí od středy.

více zde...

 
CENY OBĚDŮ ROSTOU TAM, KDE JE NEJLEVNĚJI. MENŠÍ MĚSTA SROVNÁVAJÍ KROK S PRAHOU A BRNEM

24.07.2017 - CENY OBĚDŮ ROSTOU TAM, KDE JE NEJLEVNĚJI. MENŠÍ MĚSTA SROVNÁVAJÍ KROK S PRAHOU A BRNEM

Ticket Restaurant® Card Index: Nejrychleji nyní rostou útraty za obědy v městech, kde jsou ceny v restauracích nejnižší – v Ostravě, Olomouci, Jihlavě a Ústí.

více zde...

 
SCA vyběhala pro děti tisíc euro

10.04.2014 - SCA vyběhala pro děti tisíc euro

Třicet šest českých, slovenských a polských zaměstnanců SCA se v sobotu 5. dubna zúčastnilo půlmaratónu Sportisimo ½ Maraton Praha. Celkem uběhli 483 km a dvojnásobek v eurech půjde na konto obecně prospěšné společnosti...

více zde...

 
Tork získal ocenění Czech Business Superbrand

19.02.2014 - Tork získal ocenění Czech Business Superbrand

Komise expertů Business Brand Council programu Czech Superbrands udělila cenu Czech Business Superbrands Award společnosti SCA Hygiene Products, s.r.o. a její značce Tork. Zařadili jsme se tak do skupiny elitních značek, které mohou sloužit ja-ko příklad úspěšného...

více zde...

 
[Celkem článků: 321]

 1 / 33 

 
PODNIKÁNÍ/UŽITEČNÉ
REKLAMA

banner

Nejčtenější články

14.06.2010 - Léto svádí k mámení

I když to venku na léto moc nevypadá, podle kalendáře ...

20.08.2010 - Jak se loni dařilo pražským hotelům

Společnost Labartt Hospitality ve spolupráci s ...

21.01.2010 - Speciální a neobvyklá piva české provenience

Přes určitý pokles v posledním roce stále platí, že Česká republika ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

14.04.2014 - Barman Milan Červenka ovládl Bohemia Sekt Cocktail Competition

Prestižní soutěž v barmanském a baristickém umění Grand Prix ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2018 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.