GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 26.04.2018, svátek má Oto
GastroTrend

banner

 

RUBRIKY/ČLÁNKY

[Celkem článků: 3178]

 1 / 318 

 
Nabídněte hostům neotřelé prémiové značky s jedinečnou podporou prodeje

03.10.2012 - Nabídněte hostům neotřelé prémiové značky s jedinečnou podporou prodeje

Neotřelé, nadstandardně kvalitní produkty a komplexní podpora prodeje pro gastronomická zařízení jsou klíčové hodnoty, kterými disponuje česká obchodní společnost CEMATA CZECH TRADE s.r.o.. Z jejího bohatého portfolia pro vás vybíráme 3 zajímavé produkty, které si za krátkou dobu...

více zde...

 

reklama:
reklama

 
Moravské Chardonnay je třetí nejlepší na světě!

21.03.2018 - Moravské Chardonnay je třetí nejlepší na světě!

Na prestižní mezinárodní soutěži Chardonnay du Monde uspělo Chardonnay z rodinného vinařství Josef Valihrach z Krumvíře. Jubilejní 25. ročník, který se konal v Burgundsku 7. až 9. března, tak zase poukázal na špičkovou světovou úroveň moravských vín.

více zde...

 
Barman z Hong Kongu a Macau byl korunován vítězem globálním koktejlové soutěže BEEFEATER MIXLDN 7

21.03.2018 - Barman z Hong Kongu a Macau byl korunován vítězem globálním koktejlové soutěže BEEFEATER MIXLDN 7

Barman z Hong Kongu a Macau byl ginem Beefeater, jež je nejvíce oceňovaným London Dry ginem na světe, korunován vítězem globálním ginové koktejlové soutěže BEEFEATER MIXLDN 7 na jejím finale v Londýně. Maxim získal vítězný titul po velmi náročném klání, kdy bojoval ve čtyřech výzvách proti dalším třiceti  finálovým hráčům z celého světa. Maximův koktejl “Stack of Fortune”, který kombinuje Beefeater 24 s květem hořkého pomeranče, čerstvou mátou a likérem z bílého kakaa, byl vyhlášen jako nejlepší v noci 8. února 2018 na grand finále, které se konalo v Bike Shed v Shoreditch v Londýně.

více zde...

 
Závod v Rozdrojovicích se přeorientoval na minipivovary

21.03.2018 - Závod v Rozdrojovicích se přeorientoval na minipivovary

Ze závodu vyrábějícího technologie pro zpracovatele masa se za poslední dva roky přeorientovala společnost Mechanizace zpracování masa z Rozdrojovic na Brněnsku hlavně na výrobce minipivovarů. Podle jednatele firmy Vratislava Černého je za tím boom v oboru minipivovarů.

více zde...

 
EK v dubnu rozhodne, zda se bude tuzemák dělat postaru

21.03.2018 - EK v dubnu rozhodne, zda se bude tuzemák dělat postaru

Zakáže-li Evropská komise (EK) některé látky v rumové tresti, je na to jindřichohradecká likérka Fruko-Schulz připravená. O zákazu rumového éteru, který dodává chuť a vůni českému tuzemáku, se začalo kvůli údajné přítomnosti rakovinotvorných látek mluvit minulý rok. O případné výjimce pro ČR se má rozhodnout v dubnu, řekl dnes ČTK ředitel firmy Josef Nejedlý.

více zde...

 
Limitovaný speciál z čerstvého chmele se již čepuje

21.03.2018 - Limitovaný speciál z čerstvého chmele se již čepuje

Ve vybraných restauracích v České republice i v dalších osmi zemích v těchto dnech začínají narážet sudy s limitovanou várkou speciálního piva BUD STRONG. Pivní lahůdka byla uvařena loni 28. srpna z čerstvě sklizených chmelových hlávek Žateckého poloraného červeňáku. Limitovaná edice piva BUD STRONG dozrávala ve sklepě 180 dní. Má stupňovitost 16 a obsah alkoholu 7,5% obj.

více zde...

 
Čistý zisk Heinekenu loni vzrostl o více než čtvrtinu

16.02.2018 - Čistý zisk Heinekenu loni vzrostl o více než čtvrtinu

Nizozemská pivovarnická skupina Heineken loni zvýšila čistý zisk o 25,6 procenta na 1,935 miliardy eur (zhruba 49 miliard Kč). Oznámila to dnes firma, která působí rovněž v České republice. Varovala však, že ekonomické podmínky v letošním roce zůstanou vrtkavé a že na její zisky bude mít negativní vliv vývoj měnových kurzů.

více zde...

 
Vinařství Trpělka Oulehla nechce zvyšovat výrobu

16.02.2018 - Vinařství Trpělka Oulehla nechce zvyšovat výrobu

Vinařství Trpělka & Oulehla, které nedávno získalo titul Vinařství roku v kategorii středně velkých firem, do budoucna nechce zvyšovat výrobu. V rodinných poměrech by to prý ani nebylo možné. Cílem je naopak vrátit proslulost vínům z oblasti Dolních Kounic, jejichž věhlas v minulých desetiletích upadal. ČTK to řekl Luboš Oulehla.

více zde...

 
Různé typy alkoholu podle vědců vzbuzují odlišné emoce

16.02.2018 - Různé typy alkoholu podle vědců vzbuzují odlišné emoce

Různé druhy alkoholu vzbuzují odlišné typy emocí, víno například přispívá k pocitu uvolnění, zatímco po požití tvrdého alkoholu se lidé cítí více sebevědomí a sexy. Zjistili to britští vědci, kteří v rok trvajícím mezinárodním průzkumu oslovili více než 30.000 lidí. Výsledky studie pak zveřejnili v časopise British Medical Journal.

více zde...

 
[Celkem článků: 3178]

 1 / 318 

 
REKLAMA

banner

Nejčtenější články

21.01.2010 - Speciální a neobvyklá piva české provenience

Přes určitý pokles v posledním roce stále platí, že Česká republika ...

25.08.2011 - Pavel Tvaroh

Jmenuje se Pavel Tvaroh a je z Meziboří. Najít jeho ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

12.11.2008 - Čaj

V jedné čínské legendě, Shen Nung, legendární čínský císař seděl ...

20.09.2008 - Základní informace o ginu

Gin je líh původem z Holandska. Díky své neutrální chuti ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2018 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.