GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 28.03.2024, svátek má Soňa
GastroTrend

banner

 

RUBRIKY/ČLÁNKY » POTRAVINY/KUCHYNĚ

ARPáD SZUCS se stal šéfcukrářemve Four Seasons hotel Prague

 

Pro restauraci CottoCrudo a lobby lounge The Gallery připravuje Arpád Szucs novou nabídku kvalitních dezertů a zákusků v evropském stylu. Svou kariéru odstartoval v roce 2006 ve Four Seasons Hotel Budapest, poté následoval Milán, Londýn a nakonec znovu Budapešť.

Arpád vyrůstal v Budapešti a s láskou vzpomíná na svou babičku, která každý víkend pekla štrůdl, obvykle dva až tři druhy – s jablky, tvarohem a mákem, nebo také připravovala knedlíky plněné domácím meruňkovým džemem. To ho v šestnácti inspirovalo k tomu, aby vytvořil svůj první dezert - punčový dort pro svého otce.

Arpádův otec ho v jeho vášni k vaření velmi podporoval a poté, co mu syn oznámil, že se chce stát šéfkuchařem, začali společně hledat vhodnou školu. Volba nakonec padla na Taverna Gastronomy v Budapešti. Díky tomu si mohl vyzkoušet různé kuchařské techniky a objevil zde také svou lásku k cukrářství. Nakonec zde získal dva diplomy.

Po dokončení střední a vysoké gastronomické školy absolvoval týdenní kurz ve slavné škole Valrhona de Tain L Hermitage nedaleko francouzského Lyonu. Jde o nejprestižnější cukrářskou školu určenou pro nadané kuchaře. Po dokončení tohoto kurzu zde absolventi získají nejenom certifikát o kvalifikaci, ale především opravdu výjimečný cit pro výrobu zákusků. Čokoláda značky Valrhona je považována za Rolls Royce mezi čokoládami a je jednou z Arpádových nejoblíbenějších ingrediencí.  

Arpád rovněž velmi rád připravuje různé druhy slaného pečiva a užívá si experimentování při přípravě nejrůznějších těst. V jeho pekařském repertoáru nechybí croissanty, briošky i speciální maďarské a dánské pečivo. Jeho nejoblíbenějším sladkým pečivem jsou šátečky z kynutého těsta plněné ricottou. Rád peče také italskou Focacciu. Recept na její přípravu je zde:

500 g mouky z měkké pšenice

500 g mouky z tvrdé pšenice

400 g brambor

30 g čerstvého droždí

500 g studené vody

50 g sůl

 

60 g olivového oleje

Vibratör Dildo Anal Ürünler Fantezi İç Giyim Fetişh Bdsm Gay Sex Shop Orgazm Ürünleri Bayanlar İçin Erkekler İçin Belden Bağlamalı

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

11.05.2018 - 09:48:11

POTRAVINY/KUCHYNĚ
REKLAMA

banner

Nejčtenější články

18.06.2010 - Španělský hotelový řetězec zbrojí v Česku na další expanzi

NH Hotels otevřel dva hotely v Praze a Olomouci, další ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

12.03.2009 - Dynybyl Hot Cup 2009

V honosném hotelu Art Deco Imperiál, z jehož zdí dýchá ...

21.01.2010 - Speciální a neobvyklá piva české provenience

Přes určitý pokles v posledním roce stále platí, že Česká republika ...

12.11.2008 - Čaj

V jedné čínské legendě, Shen Nung, legendární čínský císař seděl ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2024 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.