1 / 5
29.12.2017 - CrossCafe plánuje růst letošních tržeb na 244 milionů Kč
více zde...
01.06.2015 - Kavárny mohou vyzkoušet úsporné ubrousky Tork
Značka Tork společnosti SCA, největší světový výrobce řešení problémů pro hygienu mimo domov, nabízí vyzkoušení svého zásobníku na ubrousky Xpressnap zdarma. Nabídka se týká kaváren a cukráren.
22.05.2012 - Costě se už zase daří
Kavárenské síti se po akvizici Coffeeheaven vracejí zákazníci. Když v loňském roce převzala v Česku, stejně tak jako v dalších zemích, kavárenská síť Costa Coffee konkurenční Coffeeheaven, netušila společnost HDS Retail Czech Republic, která řetězec Costa Coffee jako...
26.04.2012 - Káva: Závislost na kofeinu, nebo ochrana před cukrovkou?
Podle průzkumu agentury Median muži dodnes nejčastěji pijí "turka", ženy dávají přednost kávě instantní, 30 procent Čechů pak pije espresso či kávu překapávanou. Spolu s novými kavárnami, pražírnami a designovými obchody s přístroji na její přípravu se zvyšuje i povědomí o tomto...
04.04.2012 - Nejlepší káva v Česku
Nejlepší káva v Česku se vaří v malostranském podniku Café Lounge. Takový je verdikt deseti znalců a milovníků tohoto nápoje. Za vyzkoušení ale stojí i další vybrané podniky: v Al Cafeteru vám připraví kávu ve vacuum potu, který v Česku sami rozšířili, v brněnském...
09.03.2012 - Soumrak čajoven v Čechách
V českých čajovnách se už netísní hlava na hlavě tak jako v devadesátých letech, Češi však čaj pít nepřestali. Spíš naopak. Za ty roky se z nich stali znalci, kteří dávají přednost kvalitním čajům. A často si je vaří...
16.02.2012 - Nabídněte šálek čaje nebo kávy
Pod termínem teplé nápoje se většině zaměstnanců restaurace vybaví zejména čaj a káva. Teplé nápoje nemají přímou souvislost s určitým ročním obdobím, konzumují se celoročně. Co všechno potřebuje provozovatel nejen hotelového provozu znát, aby se k němu klient rád vracel na šálek...
24.01.2012 - Turka vám neprodám. To si nevážíte zdraví?
Má prodejnu i bar zároveň. Hlavně jde o dobré kafe, říká. Tomáš Bilík prodává šest let kávu v letenském činžáku. Nechci všechny zákazníky na světě, zdůrazňuje Tomáš Bilík. Není tradiční kavárník, jeho Dům kávy v suterénu letenského činžáku je spíš...
07.12.2011 - Šéf čajového impéria Dilmah v Praze otevřel školu čaje. Bude ho Čechy učit pít
Rodina a vášeň pro čaj. Na těchto základech začal otec Dilhana C. Fernanda budovat firmu, která se během několika desetiletí stala sedmým největším obchodníkem s baleným čajem na světě. On sám teď v Praze otevřel Školu čaje, která bude Čechy učit tento nápoj nejen konzumovat, ale také...
02.11.2011 - Pět čajů, které byste měli ochutnat
Chcete vidět, jak se sbírají čajové lístky? Nebo vám stačí posadit se jako kdysi britští plantážníci v Dárdžilingu a nechat si nalít zlatavý mok přímo u zdroje? Vydejte se na cesty za čajem či alespoň ochutnejte to nejlepší, co svět v českých čajovnách nabízí. Vybrali jsme...
Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...
Houbaření může mít mnoho podob. V Itálii a Francii si ...
Přednímu tuzemskému výrobci cukrovinek Opavia-LU loni vzrostl zisk o více ...
Čeští gurmeti chodí nejraději debužírovat do čísla 40 v pražské ...
Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.
(zasílání lze kdykoliv odhlásit)