GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 26.04.2018, svátek má Oto
GastroTrend

banner

 

RUBRIKY/ČLÁNKY » AKTUÁLNĚ

[Celkem článků: 720]

 1 / 72 

 
Moravské Chardonnay je třetí nejlepší na světě!

21.03.2018 - Moravské Chardonnay je třetí nejlepší na světě!

Na prestižní mezinárodní soutěži Chardonnay du Monde uspělo Chardonnay z rodinného vinařství Josef Valihrach z Krumvíře. Jubilejní 25. ročník, který se konal v Burgundsku 7. až 9. března, tak zase poukázal na špičkovou světovou úroveň moravských vín.

více zde...

 
EK v dubnu rozhodne, zda se bude tuzemák dělat postaru

21.03.2018 - EK v dubnu rozhodne, zda se bude tuzemák dělat postaru

Zakáže-li Evropská komise (EK) některé látky v rumové tresti, je na to jindřichohradecká likérka Fruko-Schulz připravená. O zákazu rumového éteru, který dodává chuť a vůni českému tuzemáku, se začalo kvůli údajné přítomnosti rakovinotvorných látek mluvit minulý rok. O případné výjimce pro ČR se má rozhodnout v dubnu, řekl dnes ČTK ředitel firmy Josef Nejedlý.

více zde...

 
Limitovaný speciál z čerstvého chmele se již čepuje

21.03.2018 - Limitovaný speciál z čerstvého chmele se již čepuje

Ve vybraných restauracích v České republice i v dalších osmi zemích v těchto dnech začínají narážet sudy s limitovanou várkou speciálního piva BUD STRONG. Pivní lahůdka byla uvařena loni 28. srpna z čerstvě sklizených chmelových hlávek Žateckého poloraného červeňáku. Limitovaná edice piva BUD STRONG dozrávala ve sklepě 180 dní. Má stupňovitost 16 a obsah alkoholu 7,5% obj.

více zde...

 
Čistý zisk Heinekenu loni vzrostl o více než čtvrtinu

16.02.2018 - Čistý zisk Heinekenu loni vzrostl o více než čtvrtinu

Nizozemská pivovarnická skupina Heineken loni zvýšila čistý zisk o 25,6 procenta na 1,935 miliardy eur (zhruba 49 miliard Kč). Oznámila to dnes firma, která působí rovněž v České republice. Varovala však, že ekonomické podmínky v letošním roce zůstanou vrtkavé a že na její zisky bude mít negativní vliv vývoj měnových kurzů.

více zde...

 
Vinařství Trpělka Oulehla nechce zvyšovat výrobu

16.02.2018 - Vinařství Trpělka Oulehla nechce zvyšovat výrobu

Vinařství Trpělka & Oulehla, které nedávno získalo titul Vinařství roku v kategorii středně velkých firem, do budoucna nechce zvyšovat výrobu. V rodinných poměrech by to prý ani nebylo možné. Cílem je naopak vrátit proslulost vínům z oblasti Dolních Kounic, jejichž věhlas v minulých desetiletích upadal. ČTK to řekl Luboš Oulehla.

více zde...

 
Různé typy alkoholu podle vědců vzbuzují odlišné emoce

16.02.2018 - Různé typy alkoholu podle vědců vzbuzují odlišné emoce

Různé druhy alkoholu vzbuzují odlišné typy emocí, víno například přispívá k pocitu uvolnění, zatímco po požití tvrdého alkoholu se lidé cítí více sebevědomí a sexy. Zjistili to britští vědci, kteří v rok trvajícím mezinárodním průzkumu oslovili více než 30.000 lidí. Výsledky studie pak zveřejnili v časopise British Medical Journal.

více zde...

 
Nová apelace Víno originální certifikace - VOC Bzenec

16.02.2018 - Nová apelace Víno originální certifikace - VOC Bzenec

Listopad roku 2017 se stal významným milníkem pro vinaře Bzenecka a blízkého okolí, protože v tomto měsíci udělilo Ministerstvo zemědělství spolku VOC BZENEC, z.s., po splnění všech podmínek povolení, přiznávat vínům označení vína originální certifikace „VOC BZENEC“. Tímto umožnilo Bzeneckým vinařům samotným garantovat pro milovníky vína kvalitu a jedinečnost vlivu regionu (terroir) ve svých vínech.

více zde...

 
Velikonoční ležák z Volby sládků už se chystá do pivnic. Sládci na Popeleční středu potvrdili jeho k

16.02.2018 - Velikonoční ležák z Volby sládků už se chystá do pivnic. Sládci na Popeleční středu potvrdili jeho k

Závěrečnou degustační zkouškou dnes potvrdili sládci Plzeňského Prazdroje kvality limitované edice velikonočního ležáku Master Zlatá 13 programu Volba sládků. Stalo se tak symbolicky na Popeleční středu, kdy začíná dle křesťanské tradice čtyřicetidenní postní období před Velikonocemi. Ležák již brzy zamíří do více než tisícovky pivnic a restaurací v celé ČR, kde bude k mání po celý březen. Další hospody se přidají v posledním předvelikonočním týdnu.

více zde...

 
Mexická tequila zažívá boom, surovina pro ni nestačí dozrávat

02.02.2018 - Mexická tequila zažívá boom, surovina pro ni nestačí dozrávat

Mexický národní nápoj tequila zažívá v posledních letech obrovský boom. Poptávka po této pálence ale roste tak rychle, že surovina pro její výrobu nestačí dozrávat. Trvá totiž zhruba sedm let, než modrá agáve, z níž se tequila vyrábí, doroste do správné kvality, napsal španělský deník El País.

více zde...

 
První malé vinařství se může pyšnit titulem Vinařství roku

02.02.2018 - První malé vinařství se může pyšnit titulem Vinařství roku

První malé vinařství se může od čtvrtka pyšnit titulem Vinařství roku. Jeho majitel Jan Stávek ale razantnější růst výroby po získání titulu neplánuje. Dál se zřejmě bude svou prací také odlišovat od většiny, vždyť odrůdou číslo jedna je pro něj Frankovka, která nyní není pro konzumenty žádným hitem. Vyplývá to ze Stávkova vyjádření pro ČTK.

více zde...

 
[Celkem článků: 720]

 1 / 72 

 
REKLAMA

banner

Nejčtenější články

21.01.2010 - Speciální a neobvyklá piva české provenience

Přes určitý pokles v posledním roce stále platí, že Česká republika ...

25.08.2011 - Pavel Tvaroh

Jmenuje se Pavel Tvaroh a je z Meziboří. Najít jeho ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

12.11.2008 - Čaj

V jedné čínské legendě, Shen Nung, legendární čínský císař seděl ...

20.09.2008 - Základní informace o ginu

Gin je líh původem z Holandska. Díky své neutrální chuti ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2018 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.