GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 26.04.2018, svátek má Oto
GastroTrend

banner

 

RECEPTY » KUCHAŘKA

[Celkem receptů: 465]

 1 / 47 

 
Selecí hřbet se žampiony a lanýžovým pyré

Selecí hřbet se žampiony a lanýžovým pyré

K podzimu, zvláště u nás na Valašsku, zvěřina odnepaměti patří. Můj praděda měl lesy, zvěřina se u nás doma připravovala po několik generací. Mám ji moc rád, představuje pro mě pravou chuť přírody. Pochutnám si na kančí kýtě s šípkovou omáčkou, zvěřinovém guláši, rád dělám selecí hřbet z divočáka, říká Pavel Václavík, šéfkuchař Spa hotelu Lanterna ve valašských Velkých Karlovicích

více zde...

 
Recept na pravou valašskou kyselici

Recept na pravou valašskou kyselici

Pro Valašsko jsou typické různé varianty jídel se zelím. Nejznámější je kyselice, hustá polévka z kysaného zelí a smetany, obohacená o brambory, a někdy i o klobásy. Obliba všech těchto krajových pokrmů stále roste. Před časem jsme například na léto vyřadili z nabídky kyselici a nahradili ji jinou, lehčí polévkou, ale neprošlo nám to. Lidé se na ni pořád ptali, takže jsme ji zase vrátili zpět, říká Pavel Václavík, šéfkuchař Spa hotelu Lanterna, který vám přináší recept na pravou valašskou kyselici.

 

více zde...

 
Lahodný houbový krém po valašsku

Lahodný houbový krém po valašsku

Šéfkuchař zážitkové restaurace Vyhlídka ve Spa hotelu Lanterna Pavel Václavík přináší osvědčený recept na lahodný houbový krém.

více zde...

 
Pečená vepřová panenka se špenátovým krémem, zapečené bramborové noky

Pečená vepřová panenka se špenátovým krémem, zapečené bramborové noky

Jednoduché, ale skvostné jídlo, které se hodí jako slavnostní večeře pro každou příležitost.

více zde...

 
Řecké Tzatziki

Řecké Tzatziki

více zde...

 
Lahodné kuře po francouzsku

Lahodné kuře po francouzsku

„Základem tohoto jednoduchého, ale velmi dobrého, lehkého a přitom efektního jídlajsou brambory a kuřecí prsa. Suroviny zcela běžné v každé kuchyni, ale v tomto receptu připravené s francouzským šmrncem. Existují různé varianty, my jsme si oblíbili tu s hrubozrnnou hořčicí,“ říká Sabina Kmecová z Nebespán café & apartments v Kašperských Horách, která radí, jak tuto delikatesu připravit.

více zde...

 
Hachis parmentier (Starofrancouzské zapečené brambory s hovězím)

Hachis parmentier (Starofrancouzské zapečené brambory s hovězím)

Kaši rozmíchejte ve vodě o teplotě 85 °C. Zeleninu nakrájejte na kostičky, orestujte na oleji, přidejte maso, podlijte vínem a duste do měkka. Omáčku Demi Glace rozřeďte vodou, přidejte k dušené...

více zde...

 
Zapékané plněné palačinky s bramborovou kaší a houbami

Zapékané plněné palačinky s bramborovou kaší a houbami

Všechny suroviny na palačinky rozmixujeme ponorným mixérem ve vysoké nádobě na hladké těsto, které přecedíme přes jemné síto a necháme 30 minut odpočinout. Z hladkého těsta upečeme po obou...

více zde...

 
Slezské bramborové noky

Slezské bramborové noky

Kaši rozmíchejte ve vodě o teplotě 85 °C a poté ochlaďte. Těsto rozdělte na čtyři části. Jednu část nahraďte bramborovou moučkou, přidejte...

více zde...

 
Bramborové noky

Bramborové noky

Bramborovou kaši vsypte do vody o teplotě 85 °C, takto připravenou kaši ochlaďte a poté přidejte vejce a mouku. Směs zpracujte na jednolitou hmotu, utvořte...

více zde...

 
[Celkem receptů: 465]

 1 / 47 

 
KUCHAŘKA
REKLAMA

banner

Nejčtenější články

21.01.2010 - Speciální a neobvyklá piva české provenience

Přes určitý pokles v posledním roce stále platí, že Česká republika ...

25.08.2011 - Pavel Tvaroh

Jmenuje se Pavel Tvaroh a je z Meziboří. Najít jeho ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

12.11.2008 - Čaj

V jedné čínské legendě, Shen Nung, legendární čínský císař seděl ...

20.09.2008 - Základní informace o ginu

Gin je líh původem z Holandska. Díky své neutrální chuti ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2018 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.