1 / 47
Selecí hřbet se žampiony a lanýžovým pyré
K podzimu, zvláště u nás na Valašsku, zvěřina odnepaměti patří. Můj praděda měl lesy, zvěřina se u nás doma připravovala po několik generací. Mám ji moc rád, představuje pro mě pravou chuť přírody. Pochutnám si na kančí kýtě s šípkovou omáčkou, zvěřinovém guláši, rád dělám selecí hřbet z divočáka, říká Pavel Václavík, šéfkuchař Spa hotelu Lanterna ve valašských Velkých Karlovicích
více zde...
Recept na pravou valašskou kyselici
Pro Valašsko jsou typické různé varianty jídel se zelím. Nejznámější je kyselice, hustá polévka z kysaného zelí a smetany, obohacená o brambory, a někdy i o klobásy. Obliba všech těchto krajových pokrmů stále roste. Před časem jsme například na léto vyřadili z nabídky kyselici a nahradili ji jinou, lehčí polévkou, ale neprošlo nám to. Lidé se na ni pořád ptali, takže jsme ji zase vrátili zpět, říká Pavel Václavík, šéfkuchař Spa hotelu Lanterna, který vám přináší recept na pravou valašskou kyselici.
Lahodný houbový krém po valašsku
Šéfkuchař zážitkové restaurace Vyhlídka ve Spa hotelu Lanterna Pavel Václavík přináší osvědčený recept na lahodný houbový krém.
Pečená vepřová panenka se špenátovým krémem, zapečené bramborové noky
Jednoduché, ale skvostné jídlo, které se hodí jako slavnostní večeře pro každou příležitost.
Řecké Tzatziki
Lahodné kuře po francouzsku
„Základem tohoto jednoduchého, ale velmi dobrého, lehkého a přitom efektního jídlajsou brambory a kuřecí prsa. Suroviny zcela běžné v každé kuchyni, ale v tomto receptu připravené s francouzským šmrncem. Existují různé varianty, my jsme si oblíbili tu s hrubozrnnou hořčicí,“ říká Sabina Kmecová z Nebespán café & apartments v Kašperských Horách, která radí, jak tuto delikatesu připravit.
Hachis parmentier (Starofrancouzské zapečené brambory s hovězím)
Kaši rozmíchejte ve vodě o teplotě 85 °C. Zeleninu nakrájejte na kostičky, orestujte na oleji, přidejte maso, podlijte vínem a duste do měkka. Omáčku Demi Glace rozřeďte vodou, přidejte k dušené...
Zapékané plněné palačinky s bramborovou kaší a houbami
Všechny suroviny na palačinky rozmixujeme ponorným mixérem ve vysoké nádobě na hladké těsto, které přecedíme přes jemné síto a necháme 30 minut odpočinout. Z hladkého těsta upečeme po obou...
Slezské bramborové noky
Kaši rozmíchejte ve vodě o teplotě 85 °C a poté ochlaďte. Těsto rozdělte na čtyři části. Jednu část nahraďte bramborovou moučkou, přidejte...
Bramborové noky
Bramborovou kaši vsypte do vody o teplotě 85 °C, takto připravenou kaši ochlaďte a poté přidejte vejce a mouku. Směs zpracujte na jednolitou hmotu, utvořte...
Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...
Houbaření může mít mnoho podob. V Itálii a Francii si ...
Přednímu tuzemskému výrobci cukrovinek Opavia-LU loni vzrostl zisk o více ...
Čeští gurmeti chodí nejraději debužírovat do čísla 40 v pražské ...
Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.
(zasílání lze kdykoliv odhlásit)