GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 13.05.2024, svátek má Servác
GastroTrend

banner

 

NOVÉ VÝROBKY » PAŠTIKA SE ŠVESTKAMI A SLANINOU

Paštika se švestkami a slaninou

 

Paštika se švestkami a slaninou Nejen pro výjimečné příležitosti připravila značka Pâté du Chef novinku, která by neměla chybět na svátečním stole pravých požitkářů a gurmánů. Paštika „Prunes & Bacon“, se švestkami a slaninou, je vynikajícím prostředníkem ke stylové oslavě jakékoliv zvláštní příležitosti. Proč nezačít právě Silvestrem? Oblíbenost švestek se v českých zemích traduje již od vlády císaře Karla IV. Ten jejich sazenice dovezl až z Francie. Paštiky všech chutí a druhů vždy měly své místo na stole českých panovníků. Tato historie dokazuje, že i Česká republika  může vyrobit delikatesu mezi paštikami.

 

„Paštika značky Pâté du Chef se švestkami a slaninou je další z řady novinek, které značka již představila,“ říká Petr Egrt,  ředitel výrobního závodu. „Všechny druhy paštik Pâté du Chef jsou něčím specifické, vynikají a jsou od sebe dobře rozeznatelné. Chceme, aby nebyla jedna jako druhá. V tomto směru se nám daří. Nejinak tomu je i u paštiky se švestkami a slaninou. Průzkumy spotřebitelské spokojenosti nasvědčují tomu, že jsou zákazníci spokojeni a těší se na každou další novinku, kterou dodáme na český trh,“ dodává Petr Egrt.

 

 

V paštikách Pâté du Chef najdeme vždy kvalitní a originální přísady. Paštika – se švestkami a slaninou – neníPaštika se švestkami a slaninou výjimkou. Právě švestky jsou velmi populární ovoce, kterého existují tisíce druhů. Švestky mají v Čechách dlouhou tradici. Jejich sazenice sem dovezl z Francie císař Karel IV. Proto jim také Moravané dodnes říkají „kadlátky“ nebo „karlátka“. Mají dlouhou sezónu a jsou k dostání téměř po celý rok. Vyznačují se hladkou modročernou, či fialovou slupkou a vynikající nakyslou šťavnatou dužinou. Právě paštikám Pâté du Chef dodávají kvalitní švestky na originalitě.

 

 

Stejně tak slanina se všeobecně těší velké oblibě. Obvykle se vyrábí z nasoleného masa z vepřových hřbetů a boků. Uzená pak z vepřové zadní kýty. Vyrábí se třemi způsoby. Buď se nasoluje hrubě drcenou solí, nakládá se do solného roztoku nebo do směsi soli, cukru, ochucovacích přísad a konzervačních látek. Kvalitní slanina se vyznačuje jasně růžovým, šťavnatým, nikoliv mokrým masem s vrstvičkami bílého tuku. Slanina by měla vždy krásně vonět.

 

Patříte–li mezi ty, kteří mají rádi tyto dvě ingredience, nyní máte možnost ochutnat jejich spojení. Protože hlavním cílem výrobního závodu paštik Pâté du Chef v Dobřejovicích je spojovat chutě, které máte rádi v podobě kvalitních ingrediencí.

 

 

reklama:
 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

17.12.2009 - 10:14:23

 
REKLAMA

banner

Nejčtenější články

06.10.2009 - 20 tázek pro: Vladana Horáková, generální ředitelka, Aquapalace Hotel Prague

1. Který/á hoteliér/ka je vám vzorem? Vzory nemám, spíš odstrašující ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

21.01.2010 - Speciální a neobvyklá piva české provenience

Přes určitý pokles v posledním roce stále platí, že Česká republika ...

28.01.2009 - Život je krásný

Rialto není jen slavný most v Benátkách, ale i prvotřídní ...

12.11.2008 - Čaj

V jedné čínské legendě, Shen Nung, legendární čínský císař seděl ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2024 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.