GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 23.11.2017, svátek má Klement
GastroTrend
 

RUBRIKY/ČLÁNKY » POTRAVINY/KUCHYNĚ

GASTRO TOUR 2014 - festival profesionální gastronomie představí nejnovější kulinářské trendy.

 

 


Již pátý ročník festivalu GASTRO TOUR 2014 se uskuteční 20. - 23. února 2014 v prostorách Křižíkova pavilonu B, Výstaviště Praha - Holešovice. Pro milovníky dobrého jídla je festival příležitostí seznámit se s novinkami v oblasti nejnovějších technologií, surovin a postupů, určených pro moderní gastronomii. Řada významných osobností domácí gastronomické scény a hotelnictví představí v pestrém programu festivalu formou přednášek, workshopů, živých prezentací a degustací to nejlepší, co česká profesionální gastronomická scéna v současnosti nabízí. Program festivalu je koncipován tak, aby si v něm našli to své nejen gastronomičtí odborníci, ale také laici se zájmem o kvalitní gastronomii.

 

 

Gastro tour 2014

 



Na scéně GASTRO REPORT&MINUTKA ve spolupráci s Kulinářskou akademií AKC ČR je připraven bohatý program workshopů pro registrované profesionály, kteří zde budou mít šanci seznámit se s gastronomickými novinkami a zdokonalovat své umění po boku předních kuchařů. Scéna CAFFÉ & PATISSERIE nabídne programy pod vedením špičkových odborníků z řad profesionálních cukrářů, specialistů na kávu a kavárenství i specialistů na čaj a čajovou kulturu. HOTREQ FÓRUM pak ukáže nové inspirace a zajímavé postřehy zejména provozovatelům ubytovacích zařízení.


V tematických gastronomických zónách budou moci všichni návštěvníci GASTRO TOUR sledovat, trénovat i ochutnat přípravu trendových pokrmů ve stylu Fresh Food, Slow Cooking, ale i osvědčenou domácí kuchyni v moderních úpravách a kombinacích.


Pro návštěvníky je připravena i celá řada setkání s atraktivními specialitami zahraniční gastronomie, jakým bude páteční ústřicové odpoledne nebo víkendové grilování, příprava sushi a další. Cukráři potěší návštěvníky novými druhy zmrzliny, čokolády, zdobením dortů a dalšími sladkými disciplínami. V neděli v rámci programu festivalu proběhne také Memoriál Jaromíra Sadílka o nejlepší tažený závin. GASTRO TOUR se již tradičně bude věnovat také tématu kvalitního školního stravování.


Laický milovník gastronomie v rámci programu GASTRO TOUR také nepřijde zkrátka. Nejen že uvidí v akci přední domácí a zahraniční gastronomické špičky, ale bude mít šanci ochutnat výsledky jejich práce. Ať už zvolí oblíbené jídlo v tematických restauracích, nebo půjde objevovat nové chutě do kulinářských studií, prožije množství gastronomických zážitků. Čeká na něj i řada pivních speciálů, dobré kávy, čaje a dalších nápojů, a také široká nabídka cukrářských výrobků a delikates.


Festival gastronomie a hotelnictví probíhá v rámci veletrhu TOP GASTRO&HOTEL, souběžně s veletrhy HOLIDAY WORLD a GOLF SHOW. Organizátorem festivalu je T&M Creative ve spolupráci s Asociací kuchařů a cukrářů ČR a Asociací hotelů a restaurací ČR.


Festival GASTRO TOUR otevře své brány ve čtvrtek a pátek 20. - 21. února 2014 od 10:00 do 18:00 hod., v sobotu 22. února 2014 od 9:00 do 18:00 hod. a v neděli 23. února 2014 od 9:00 do 17:00 hod.


Více informaci a podrobný program na www.gastro-tour.cz

 

 

Výběr z programu GASTRO TOUR 2014:

 

 

Matcha Tea - zelený čaj, jaký ještě neznáte


Čtvrtek 20.2.2014, 13:00 - 14:00, SCÉNA - CAFÉ & PATISSERIE


Café Creative


Čtvrtek 20.2.2014, 16:30 - 17:30, SCÉNA - CAFÉ & PATISSERIE


Řízená degustace kávových směsí. Orientujete se v široké nabídce druhů a značek kávy? Jak vybrat správnou kávu pro váš podnik? Povídání o zajímavé historii a současnosti J.J. Darboven.

 

POLÉVKY AŽ NA PRVNÍM MÍSTĚ aneb ABY POLÉVKA NEBYLA NUDA


Pátek 21.2.2014, 10:30 - 12:00, SCÉNA - GASTRO REPORT & MINUTKA Jak učinit z polévky perlu vaší kuchyně? Polévky by měli lahodit nejen žaludku, ale také oku zákazníků, které tak připravíte na další kulinářské zážitky ve vaší restauraci. Návrat k polévkám bude prezentovat i mobilní polévkový fresh bar Rieber&Son Chef Club, kde se budou moci všichni návštěvníci Gastro Tour přesvědčit o tom, že polévka je neopomenutelnou součástí vyváženého jídelníčku .

 

HLAVNĚ NEŘÍKEJTE ZDRAVĚ. Nové pohledy na problematiku školního stravování


Pátek 21.2.2014, 15:00 - 16:00, SCÉNA - GASTRO REPORT & MINUTKA Redakce časopisu GASTRO REPORT & MINUTKA společně s partnerem Školní jídelna, Praha 10 - završila projekt na popularizaci luštěnin v moderním zdravém jídelníčku ve školních jídelnách. Originální koncept vypracovaný společností Vitana FS tak byl ověřen přímo v praxi. Zkušenosti s novým přístupem ke školnímu stravování - zaváděním zeleninových barů, nabídkou svačin ve školním bufetu, tématickým gastronomickým akcím v jídelnách předá v rámci samostatného programu pro provozovatele školních jídelen Mgr. Vrtiška za vedení organizace ŠJ Praha 10 a Zdeněk Hladík, člen správní rady Společnosti pro výživu.

 

Výroba tabulkových čokolád


Pátek 21.2.2014, 15:00 - 16:00, SCÉNA - CAFÉ & PATISSERIE Ukázky výroby speciálních tabulkových čokolád prémiové kvality předvedou odborníci z Passion Chocolate Boutique

 

Výroba čokoládových pralinek


Sobota 22.2.2014, 11:30 - 12:30, SCÉNA - CAFÉ & PATISSERIE Výprava do tajemství výroby čokoládových pralinek pod vedením odborníků z Passion Chocolate Boutique

 

Křest knihy Václava Malovického - Bez vody neuvaříš


Sobota 22.2.2014, 13:30 - 14:00, SCÉNA - CAFÉ & PATISSERIE Za účasti autora. Knihu slavnostně pokřtí kmotra knihy: Valerie Zawadská

 

Gastronomie v mlžném oparu


Sobota 22.2.2014, 15:30 - 16:00, SCÉNA - GASTRO REPORT & MINUTKA

Nejefektnější progresivní gastronomické techniky a technologie Premium Gastro

 

 

Memoriál Jaromíra Sadílka o nejlepší tažený závin Neděle 23.2.2014, 10:00 - 16:00, SCÉNA - GASTRO REPORT & MINUTKA, spoluorganizátorem je Kulinářská akademie AKC ČR


10,00 - 13,00 Odborná část soutěže 13,30 - 14,30 Divácká degustační soutěž 15,00 - 15,30 MÓDNÍ PŘEHLÍDKA 15,30 - 16,00 Slavnostní vyhlášení výsledů

 

 

Svět čaje ve všech podobách


Neděle 23.2.2014, 10:30 - 13:30, SCÉNA - CAFÉ & PATISSERIE 10,30 - 11,00 ČAJOMÍR - Čajová škola Na Kampě 11,00 - 11,30 MATCHA TEA - bio energie v jedné sklenici 12,00 - 13,00 ČAJOVÁ MIXOLOGIE - Jiří Boháč - teatender - čajový specialista 13,00 - 13,30 TRENDOVÝ SERVIS ČAJOVÝCH NÁPOJŮ - Premium Gastro

 

Malá škola Carvingu


Neděle 23.2.2014, 12:00 - 14:00, STÁNEK - CZECH CARVING STUDIO


Škola carvingu Luďka Procházky - vítěze světové kuchařské olympiády v kat. kuchařské artistiky. Příležitost vniknout do tajů umění vyřezávání z ovoce a zeleniny.


Na stánku Czech Carving Studia budou v průběhu celého festivalu GASTRO TOUR probíhat ukázky umění špičkových odborníků v oboru carvingu.

 

 

 

 

 

 

 

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

18.02.2014 - 22:22:06

POTRAVINY/KUCHYNĚ
REKLAMA
Nejčtenější články

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

21.06.2010 - Brambory známé i neznámé

Mezi oblíbené přílohy nejenom v našem kraji určitě patří brambory. ...

21.01.2010 - Speciální a neobvyklá piva české provenience

Přes určitý pokles v posledním roce stále platí, že Česká republika ...

07.05.2014 - Tork se stává partnerem Asociace hotelů a restaurací ČR

Společnost SCA, která stojí za globální značkou hygienických řešení ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA
GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2017 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.