GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 23.06.2018, svátek má Zdeňka
GastroTrend

banner

 

RUBRIKY/ČLÁNKY » BAR

Finlandia předala ocenění českým barmanským jedničkám

 

 

Finlandia predala oceneni ceskym barmanskym jendnickamV pondělí 20. února předala Finlandia Vodka ocenění barmanům, kteří se účastnili za Českou republiku 14. ročníku Finlandia Vodka Cupu, prestižní mezinárodní barmanské soutěže. První cena putovala k Radimovi Habartovi z Pivovarského domu. Jeho koktejl s obsahem 24 karátového zlata s příznačným názvem Golden Eye mu totiž letos zajistil postup do velkého finále ve Finsku. Další dvě ocení převzali za své koktejly Vítězslav Cirok a Milan Zaleš. Cenu popularity získal Lukáš Korotvička.

 

Na slavnostním večeru v Silwer Café Baru v Praze se sešli zástupci Finlandia Vodky s barmany a odbornou veřejností, aby tak společně oslavili barmanské řemeslo, udělili ocenění těm nejlepším českým barmanům a uzavřeli tím 14. ročník prestižní soutěže Finlandia Vodka Cup 2012. Z rukou generálního ředitele Brown-Forman pro Českou a Slovenskou republiku Jana Kaliny přebíral jako první nejvyšší ocenění Radim Habarta, který se publiku svěřil se svými zážitky z finále v Helsinkách. Mezinárodní porota soutěže Finlandia Vodka Cup pak ohodnotila dalším nejvyšším počtem bodů koktejl Vítězslava Ciroka a Milana Zaleše, oba z pražského Bugsy´s baru. Tito barmani převzali na slavnostním večeru ceny za druhé a třetí místo.


Finlandia Vodka také udělila poprvé i cenu popularity. Cena byla udělena na základě hlasování fanoušků na www.finlandiafriends.cz mezi všemi nominačními drinky. Tuto cenu si odnesl Lukáš Korotvička za drink Finberries.

 

Cely vecer moderovala krasna Eva Decastelo s brand ambasadorem Finlandia Vodky Vaclavem Vognarem

Celý večer moderovala krásná Eva Decastelo s brand ambasadorem Finlandia Vodky Václavem Vognarem, spolu s nimi skvělou atmosféru zajistili i přítomní ocenění barmani, kteří hostům večera nechali ochutnat a posoudit na vlastní kůži své nominační drinky. Každý drink před servírováním náležitě okomentovali. Radim Habarta zazářil se svým Golden Eye, Vítězslav Cirok s exotickým Tropical rain a Milan Zaleš doslova okouzlil moderátorku vůní koktejlu Icy Breath.

 

 

 

 

                          

 

pripitel z velke ledove busty finskeho sobaNa závěr Finlandia Vodka překvapila všechny velmi netradičním přípitkem servírovaným přímo z velké ledové busty finského soba, který otevřel prostor pro bujarou after party.


Finlandia Vodka tak děkuje barmanům a těší se na další, jubilejní, 15. ročník soutěže, která každým rokem objevuje nové možnosti a barmanské talenty tohoto velmi atraktivního oboru.

 

 

 

 

 

 

 

 

Lukas KorotvickaProfil barmana/ky


Jméno a příjmení:
Lukáš Korotvička


Kolik je vám let?

22


Odkud pocházíte, kde v současnosti žijete?

Brno, Česká republika


Chtěl/a jste i jako malý/á vykonávat povolání barmana/ky nebo to přišlo později?

Tato profese se mi zalíbila až na Hotelové škole ve druhém ročníku, po té co jsem shlédl Zdeňka Kaštánka :-D Byla to moje největší inspirace :-) a stále tak i je.


Proč jste se rozhodl/a pro tento obor?

Protože mě baví komunikace s hosty a hlavně vytváření nových míchaných drinků. Miluji přímo, když mohu zkoušet smíchat různé chutě a vyjde z toho skvělý drink,který hosty nadchne.


Kde jste studoval/a?

Hotelová škola Bosonožská 9, Brno.


Kdo vás ve vaší profesi nejvíce ovlivnil?

To je těžká otázka, není to jednotlivec, ale je to větší skupinka lidí. Nechci jmenovat, abych na někoho nezapomněl. Kdo mě zná, tak určitě ví, o koho se jedná. (směje se)


Kde v současnosti pracujete?

Momentálně mě můžete najít v Comodo Cocktail Bar na Hrnčířské 5 v Brně.


Jak jste se dozvěděl/a o soutěži FVC?

Informoval mě obchodní zástupce Brown-Forman pro jižní Moravu, tak proč to nezkusit, byla to pro mě velká výzva.


Účastnil/a jste se některého z minulých ročníků FVC?

Byl jsem účastníkem FVC v Harrachově (mimochodem moje první soutěž).


Jaký máte vztah k vodce Finlandia?

Finlandia vodka(přemýšlí), líbí se mi její design, ten je přímo dokonalý pro tuto láhev, její chuť do míchaných drinků je jak dělaná, rád s ní pracuji. Jsem s ní spokojen :-)


Prozradíte nám recepturu a název drinku, který jste poslal/a do soutěže FVC?

Tento drink je inspirovaný trochu exotikou a nese název Finberries . Říkal jsem si, mohlo by to i uspět. Ale nebylo to asi tak dokonalé, jak jsem předpokládal. Tento drink se skládá z:
2 ks čerstvého oloupaného liči, 4cl Finlandia Vodka,2 cl De kuyperKwai lychee,1cl Lime fresh, 8 cl Relax brusinkového džusu.
Ozdoba a servis: Tento drink jsem ozdobil limetovou spirálou a australským rybízem. Zakládal jsem si hlavně na servisu drinku, který se skládal z ručně vyráběné dřevěné lodi a domácího sushi.


Pro koho nejraději mícháte?

Pro zákazníky, kteří se mi vracejí stále do baru.

 

Co považujete za svůj doposud největší úspěch ve své kariéře?

Největší úspěch pro mě je soutěžit mezi špičkou barmanů a umístit se mezi nimi do pátého místa.


Máte nějaký svůj neoblíbenější drink? Jaký? Mícháte si ho sám/sama nebo si na něj rád/a zajdete do baru?

Já drinky moc nepiji, rád ochutnám,ale nejsem zastánce tohovypít pět drinku za večer. Rád si zajdu na nějaký dobrý rum a jsem rád, když mi ho umí barman podat v trochu jiném stylu např. Oldfashioned , mám rád, když se přidá kvalitní angostura s cukrem. Většinou piji short drinky.


Sledujete nové trendy v mixologii, odkud se dozvídáte novinky?

Samozřejmě, že sleduji nové trendy, jsem do nich úplně blázen, snažím se je používat u mě v baru. Většina lidí je i ocení, což se mi velmi líbí. Ale jsou i záporní lidé. Ale snažíme se, abychom uspokojili každého zákazníka, který přijde do Comodo Cocktail baru a odchází s úsměvem.


Co byste chtěl/a vzkázat hostům vašeho podniku?

Ať se nebojí komunikovat s barmanem, protože barman jim vždy dokáže doporučit na to, na co mají chuť.

 

 

 

Milan Zales

Profil barmana/ky


Jméno a příjmení:
Milan Zaleš


Kolik je vám let?
23


Odkud pocházíte, kde v současnosti žijete?

Jižní Čechy (Český Krumlov a České Budějovice). Nyní žiji v Praze.


Chtěl/a jste i jako malý/á vykonávat povolání barmana/ky nebo to přišlo později?

Chtěl jsem být kuchař, ale jak jsem se na škole dostal za bar, tak bylo vše jinak...


Proč jste se rozhodl/a pro tento obor?

Rád vymýšlím nové chutě.


Kde jste studoval/a?

Integrovaná škola cestovního ruchu České Budějovice.


Kdo vás ve vaší profesi nejvíce ovlivnil?

Nenechám se moc ovlivňovat. Jsem sám sebou. Od každého odborníka si vezmu něco.


Kde v současnosti pracujete?

Bugsys Bar.


Jak jste se dozvěděl/a o soutěži FVC?

Z minulých let.


Účastnil/a jste se některého z minulých ročníků FVC?

Ano, dvou.


Jaký máte vztah k vodce Finlandia?

Výborný. Hrozně rád ji používám pro drinky.

Prozradíte nám recepturu a název drinku, který jste poslal/a do soutěže FVC? 
Icy Breath
1 vaječný bílek
4 cl Finlandia Černý rybíz
3 cl limetové šťávy - čerstvé
2 lžičky vanilkového cukru
5 cl Ginger Bear

 


Pro koho nejraději mícháte?

Míchám rád pro každého hosta.


Co považujete za svůj doposud největší úspěch ve své kariéře?

2x vyhrát Finlandia Vodka Cup. (česká kola)


Máte nějaký svůj neoblíbenější drink? Jaký? Mícháte si ho sám/sama nebo si na něj rád/a zajdete do baru?


Drinků mám asi 100...každý týden se to mění.


Sledujete nové trendy v mixologii, odkud se dozvídáte novinky?

Člověk musí hodně pátrat, aby našel...


Co byste chtěl/a vzkázat hostům vašeho podniku?

Ať zajdou na drink....:)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

22.02.2012 - 11:18:55

REKLAMA

banner

Nejčtenější články

04.06.2009 - DAŇOVÉ ŘÍZENÍ - Obrana proti daňové kontrole

Při sporech s finančním úřadem vám potřebné argumenty dodají judikáty.

21.01.2010 - Speciální a neobvyklá piva české provenience

Přes určitý pokles v posledním roce stále platí, že Česká republika ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

21.06.2010 - Brambory známé i neznámé

Mezi oblíbené přílohy nejenom v našem kraji určitě patří brambory. ...

20.02.2009 - VIVA TEQUILA! Střet mýtů a reality

To co je pro Moraváka slivovice, Řeka ouzo či Itala ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2018 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.