GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 26.04.2024, svátek má Oto
GastroTrend

banner

 

RUBRIKY/ČLÁNKY » BAR

Známe nejlepší bary, klub a kavárnu České republiky pro rok 2012!

 

 

Zname nejlepsi bary, klub a kavarnu Ceske republiky pro rok 2012!V Novoměstské radnici v Praze byly 29. října předány prestižní gastronomické ceny šesti podnikům Česka, které odborná porota složená z profesionálů ohodnotila jako nejlepší v republice.


Historická budova Novoměstské radnice v Praze byla ve své minulosti centrem dění mnoha významných událostí. 29. října 2012 navázala tuto tradici další významnou událostí, a to pro svět gastronomie, když hostila slavnostní ceremoniál předávání již pátých cen Czech Bar Awards. Tato prestižní soutěž založená odborným časopisem Barlife každý rok na základě posouzení odborné poroty složené z profesionálů hodnotí a oceňuje podniky té nejvyšší úrovně provozované na území České republiky.


Na základě inspirace zahraničními odbornými soutěžemi začal před pěti lety odborný časopis Barlife pořádat gastronomickou soutěž o nejlepší bary, kavárny a kluby v České republice, která by profesionálně poměřila a zároveň veřejnosti představila české podniky vysoké úrovně. Úspěšně tak zahájil aktivitu, která v Čechách do té doby na scéně nápojové gastronomie chyběla a v současnosti je již podniky a odbornou veřejností chápana jako každoroční nejprestižnější událost podzimní sezóny a měřítko kvality nápojových služeb.


Na rozdíl od jiných soutěží či anket je v rámci Czech Bar Awards hodnocení prováděné výhradně odborníky a profesionály z gastronomického průmyslu. Hodnocení profesionály na základě mnoha přísných kritérií, které laik běžně nezaznamená, je tak zárukou objektivního výsledku soutěže. Czech Bar Awards pak díky tomuto přístupu směruje i laickou veřejnost k novému vnímání nápojové gastronomie, nabídky, servisu...a vůbec podniků, které navštěvuje.


Více než šedesát členů Bar Awards Academy po pečlivém posouzení nominovala do každé kategorie šest podniků, odborná porota, ve které mimo jiné zasedl i vydavatel německého odborného nápojového magazínu Mixology Helmut Adam, pak na základě osobní návštěvy a hodnocení podniků na základě 27 kritérií vyhlásila jako nejlepší tyto bary, klub a kavárnu:

 

Nejlepší Café bar/Kavárna,

partner kategorie Julius Meinl Coffee:

Café Louvre, Národní 22, Praha 1

  


Nejlepší Koktejlový bar,

partner kategorie Absolut Vodka:

Hemingway bar, Karoliny Světlé 26, Praha 1

 

Nejlepší Hotelový bar,

partner kategorie Bohemia Sekt:

Black Angels/U Prince, Staroměstské náměstí 460/29, Praha 1

 

Nejlepší Design bar,

partner kategorie Tatratea:

Oblaca/Žižkovská televizní věž, Mahlerovy sady 1, Praha 3

 

Nejlepší Klub,

partner kategorie Fernet Stock Z Generation:

Music club Phenomen, Nádražní 84, Praha 5

 

Nejlepší Pivní bar/pub,

partner kategorie Heineken:

Nota Bene, Mikovcova 4, Praha 2

 


Za pozornost stojí historicky první podnik letos uvedený do síně slávy cen Czech Bar Awards, protože byl již třikrát vyhlášen nejlepším koktejlovým barem roku, a to je pražský bar Bugsys.


„Cílem Czech Bar Awards je každý rok představit laické i odborné veřejnosti naše nejlepší bary, kavárny a kluby. Ukázat, že i v Čechách může existovat velmi dobrá úroveň nápojových služeb, poskytovaných v příjemném prostředí a lidmi, pro které je jejich práce zároveň oblibou a koníčkem. Je spousta lidí, kteří svoji práci vnímají hlavně srdcem a podle toho podniky také vypadají. A ti si pozornost zaslouží. Laik se od nás tedy dozví, kam stojí za to jít a čeho si všímat, kde si užít příjemný čas. Odborník zase, že i u nás doma umíme řemeslo dělat na vysoké úrovni. A ostatní podniky mohou tímto načerpat mnoho nových informací a zajímavé inspirace," vyjádřil se k soutěži Martin Kraut, vydavatel časopisu Barlife a ředitel soutěže Czech Bar Awards. Předáním cen 29. října vyvrcholil zároveň druhý ročník celodenní exhibice nápojových značek, workshopů a seminářů určený pro barmanskou komunitu a profesionály z gastronomické obce Prague Bar Show 2012.

 

 

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

31.10.2012 - 06:58:46

REKLAMA

banner

Nejčtenější články

22.01.2009 - Hotels.com: Pokles cen v hotelech o 3 procenta

Po celém světě během tohoto léta klesly průměrné ceny za ...

12.03.2009 - Dynybyl Hot Cup 2009

V honosném hotelu Art Deco Imperiál, z jehož zdí dýchá ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

28.01.2009 - Život je krásný

Rialto není jen slavný most v Benátkách, ale i prvotřídní ...

26.12.2009 - Víno - otázky a odpovědi

Při jaké teplotě skladovat víno?   Co je to fortifikované víno?   ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2024 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.