Kofola akci pořádala ve spolupráci s Českou barmanskou asociací (CBA). Soutěžící míchali alkoholické i nealkoholické nápoje nově z produktů Vinea a tradičně z řad nápojů Orangina. Soutěže se účastnilo 36 soutěžících, z toho 21 profesionálů a 15 juniorů. Na prvním místě se v kategorii Junior Classic umístil David Halgaš z Plzně, v Profi Classic se vítězem stal Achim Šipl z Liberce.
David Halgaš zvítězil s drinkem „kvak", jehož složení bylo následující: 15g limetky, 1cl Vanille sïrupu, 1cl Menthle verte sirupu, dolito Vineou a ozdobeno limetkou a mátou.
Achim Šipl zvítězil drinkem „Orangina jak jinak", který měl následující složení: 3 cl Metaxy, 1cl Licoru 43, 2cl pasion fruit sirupu, 1cl spicy sirupu, dolito 10cl Oranginou, ozdobeno salátem Shangaj, ředkví a červenou řepou.
Aleš Svojanovský, prezident České barmanské asociace zhodnotil VINEA & ORANGINA EVENT těmito slovy: „V kategorii Profi se do hotelu Frymburk sjela velmi kvalitní skupina nejlepších barmanů z celé ČR. Celá akce byla velmi zajímavá a přítomní hosté se při barmanském klání i následné flair exhibici v podání Václava Abraháma velmi dobře bavili."
Vinea je osvěžující nealkoholický sycený nápoj vyrobený z přírodní suroviny bílého hrozna. Vinea je zelený klenot, jiskřivého vzhledu, lahodné chuti a příjemné osvěžující vůně. Obsahuje vylisovanou hroznovou šťávu (nejméně 10%), vysoký podíl ovocných cukrů, organických kyselin, minerálních látek a celé řady vitamínů B. Dodává se ve formátu 1,5l PET, 0,5l PET a 0,25l sklo a to ve dvou příchutích - Bílá a Červená.
Orangina je oblíbená značka, známá po celém světě. Její kořeny pocházejí z Francie. Jde o prémiový jemně sycený nápoj s dužinou a vysokým podílem ovocné složky. Je vyráběna z pečlivě vybraných surovin bez použití konzervačních látek, umělých barviv, aromat a sladidel. Dodává se ve formátu 1,5l PET, 0,5l PET a 0,25l sklo ve dvou příchutích - Regular a Rouge.
28.02.2011 - 08:57:55
Po celém světě během tohoto léta klesly průměrné ceny za ...
Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...
Při jaké teplotě skladovat víno? Co je to fortifikované víno? ...