GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 23.10.2018, svátek má Teodor
GastroTrend

banner

 

RUBRIKY/ČLÁNKY » VÍNO

Vinum Juvenale 2012

 

 

Vinum Juvenale 2012Ve dnech 27. - 28.2. 2013 v OREA HOTEL Voroněž Brno pořádala firma MIKA CZ, s.r.o. Brno největší soutěž vín vyrobených v loňském roce VINUM JUVENALE 2012, soutěž Královna vín České republiky 2012 a výstavu vinařských firem VINUM JUVENALE PRAESENTATIO.

 

Cílem soutěže vín VINUM JUVENALE 2012, která je organizována pod záštitou ministra zemědělství České republiky, hejtmana Jihomoravského kraje, primátora Statutárního města Brna, prezidenta Agrární komory České republiky a prezidenta Asociace hotelů a restaurací České republiky je propagace kvalitních zejména moravských vín vyrobených ze sklizně 2012. Ve dnech 12. - 13. února 2013 byla provedena odborná degustace 66 člennou komisí odborníků, kteří mají platné degustátorské zkoušky (senzorické zkoušky SZPI nebo mezinárodní zkoušky ISO, DIN či ÖNORM). Hodnocení bylo provedeno Vedelovým penalizačním systémem.


Prezidentem degustační komise byl jmenován Ing. Jakub Šebesta, ústřední ředitel Státní zemědělské a potravinářské inspekce. Do soutěže bylo přihlášeno 748 vzorků ze sklizně 2012 z České a Slovenské republiky .


CHAMPION VINUM JUVENALE 2012

Cabernet Sauvignon rosé pozdní sběr č.š.2023
Znovín Znojmo a.s. se sídlem v Šatově


CENA HEJTMANA JIHOMORAVSKÉHO KRAJE ZA NEJLÉPE HODNOCENOU KOLEKCI VÍN
Patria Kobylí a.s.


CENA PRIMÁTORA STATUTÁRNÍHO MĚSTA BRNA ZA NEJLÉPE HODNOCENÉ BÍLÉ VÍNO

Rulandské bílé výběr z hroznů č.š. 4612
Vinařství Dufek Josef, Svatobořice-Mistřín


CENA VINAŘSKÉHO FONDU ČESKÉ REPUBLIKY ZA NEJLÉPE HODNOCENÉ ČERVENÉ VÍNO
Cabernet Sauvignon výběr z hroznů č.š. 214-12, Patria Kobylí a.s.


CENA ZA NEJLÉPE HODNOCENÉ ZAHRANIČNÍ VÍNO

Rosé Cabernet Sauvignon, akostné č.š.02 J&J Ostrožovič, Veľká Trňa, Slovenská republika


CENA ZA NEJLÉPE HODNOCENOU KOLEKCI ZAHRANIČNÍCH VÍN

Vinárstvo Dubovský-Grančič, Svatý Jur, Slovenská republika


Dne 27.2 proběhla v OREA HOTEL Voroněž Brno i soutěž Královna vín České republiky. Soutěže se mohou zúčastnit pouze dívky a ženy ve věku od 17 do 25 let, které pochází z vinařské rodiny a svou prací jsou spojené s pěstováním, výrobou a obchodem s hroznovým vínem a jeho produkty.


Odborná část
- teoretické znalosti z oblasti vinohradnictví a vinařství
- degustace vín - určení 5 charakteristických odrůd


Společenská část

- všeobecné a jazykové znalosti, osobní projev


Do užšího finále postoupilo 7 děvčat z vinařských rodin, nebo studentek Střední vinařské školy Valtice a odborná komise ve složení:


Ing. Miroslav Karbula, předseda komise
RnDr. Anna Kokolusová, ředitelka fy Fann
Ing. Gabriela Vojteková, enoložka, Slovenská republika
Ing.Petr Kolář, generální ředitel KEI Group Brno
Miroslav Řepa, manager CK ČEBUS Brno
Doc. Ing. Eduard Postbiegel CSc.
Jeff Kratochvíl, umělecký fotograf


Vybrala 3 nejlepší soutěžící :


Druhá vícekrálovna- Petr Hrubá - Střední vinařská škola Valtice
První vícekrálovna - Michaela Kulhánková - Střední vinařská škola Valtice
Královna vín pro rok 2011: Osičková Věroslava - Vinařství Jaroslav Osička Velké Bílovice


Vyvrcholením celé vinařské akce bylo dne 28. února od 12,00 VINUM JUVENALE PRAESENTATIO. Pro milovníky a znalce vín byla připravena nejen ochutnávka všech hodnocených vín ze soutěže VINUM JUVENALE 2012, ale i prezentace 12 vinařských firem, kde majitelé a provozovatelé gastronomických zařízení mohli degustovat vína nejen ročníku 2011.


Akce se zúčastnilo 556 znalců a milovníků vín.

 

 

 

 

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

05.03.2013 - 09:01:00

VÍNO
REKLAMA

banner

Nejčtenější články

14.06.2010 - Léto svádí k mámení

I když to venku na léto moc nevypadá, podle kalendáře ...

21.01.2010 - Speciální a neobvyklá piva české provenience

Přes určitý pokles v posledním roce stále platí, že Česká republika ...

21.06.2010 - Brambory známé i neznámé

Mezi oblíbené přílohy nejenom v našem kraji určitě patří brambory. ...

14.09.2011 - Calvados - pálenka s historií

Calvados je typickým francouzským destilátem. Vyrábí se destilací zkvašeného jablečného ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2018 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.