1 / 4
14.09.2011 - Milovaný i odmítaný Ryzlink rýnský
Riesling, v našich vinicích Ryzlink rýnský, označí jako jednu ze svých nejoblíbenějších odrůd obrovská část nadšenců do vína. Zároveň se, především v teplých jarních dnech a v létě, budou marně pokoušet znovu a znovu o ryzlinkovou osvětu. Jak je tato odrůda úžasná, tak se jí mezi...
více zde...
28.03.2010 - Podceňovaný otloukánek
Bílé, červené? Co konkrétně? Millera, nebo frankovku? Nejčastější konverzace v českých restauracích nižší cenové hladiny odráží "oblibu" této nejrozšířenější odrůdy u nás.
11.03.2010 - Víno vonící pepřem
Odrůda, kterou jistě všichni dobře znáte. Také ale odrůda, jež u nás v minulosti neměla příliš dobré jméno - zejména proto, že bývala součástí směsí laciných vín. Dnes je situace jiná a z veltlínského zeleného se vyrábějí vína nejvyšší kvality.
24.02.2010 - Měkký, hebký merlot
Tohle rubínové až tmavě granátové víno, jemně vonící přezrálým černým rybízem, se vám bude pít lehce a příjemně. Nemáte-li rádi tříslovitá červená vína, protože jsou chuťově složitá, toto si díky jeho vláčnosti určitě oblíbíte...
10.02.2010 - Všechny tváře pinotu gris
Odrůda vznikla pupenovou mutací odrůdy Pinot noir a za svůj název vděčí obchodníkovi s vínem panu J. S. Rulandovi, který ji rozšiřoval ve Falci...
22.01.2010 - Víno, které křísí mrtvé
Pil ho Sherlock Holmes i Ernest Hemingway. Sherry ale nabízí mimořádný chuťový zážitek i dnes...
13.01.2010 - Víno králů, král vín
Dnes se pěstuje na celém světě a řadí se mezi nejkvalitnější bílé odrůdy. Původně ovšem ryzlink rýnský příliš oblíbený nebyl...
16.12.2009 - K vínu prosím klokana
Francouzi tímto vínem zapíjejí zvěřinu a vyzrálé sýry s bílou plísní na povrchu, Australané si ho objednají klidně ke steaku z pštrosa nebo klokana. Cabernet sauvignon, dnes jedna z nejmódnějších modrých odrůd, vznikl kdysi dávno, pravděpodobně ve Francii, samovolným opylením prapůvodní odrůdy Cabernet Franc odrůdou Sauvignon.
21.11.2008 - Portugalské modré
Tato málo mrazuodolná, ale poměrně suchovzdorná odrůda, se k nám rozšířila z Rakouska. Je náchylná na houbové choroby a velké hrozny často hnijí. Je charakteristická svým nenáročným požadavkům na půdu.
21.11.2008 - Cabernet Sauvignon
Pochází z francouzské vinařské oblasti Bordeux. Vznikla přirozeným opylením odrůdy Cabernet Franc. Růst má střední až bujný, letorosty vzpřímené, řídce olistěné a dřevo vyzrává dobře. Výsadba vhodná i do skeletových půd.
NH Hotels otevřel dva hotely v Praze a Olomouci, další ...
V honosném hotelu Art Deco Imperiál, z jehož zdí dýchá ...
Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...
Přes určitý pokles v posledním roce stále platí, že Česká republika ...
V jedné čínské legendě, Shen Nung, legendární čínský císař seděl ...
Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.
(zasílání lze kdykoliv odhlásit)