GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 08.05.2024, svátek má Statní svátek
GastroTrend

banner

 

RUBRIKY/ČLÁNKY » PIVO

České ženy umí servírovat pivo

 


Ceske zeny umi servirovat pivoPotvrdila to Lucie Nováková, která se na Světovém mistrovství v točení a servírování prémiového ležáku Stella Artois probojovala do elitní osmičky

 

26letá Lucie Nováková z Restaurant & Pizzeria U Svaté brány v Kadani navázala na loňský úspěch Barbory Hebrové a přivezla ze Světového mistrovství v točení a servírování ležáku Stella Artois skvělé umístění v elitní osmičce. Prokázala tak, že české ženy patří mezi světovou barmanskou elitu a mají být na co hrdé. Letošní šampionát se konal v Londýně pod střechou prestižního Old Billingsgate, bývalého rybího trhu na břehu Temže, který dnes hostí mnoho zajímavých akcí světového významu.


„Lucie dala do přípravy hodně. Poctivě trénovala a oceňuji, že i přes velkou trému, kterou trpěla, ustála tlak světové konkurence", okomentovala s úsměvem výkon Lucie Novákové Martina Bučková, manažerka prémiových značek společnosti Pivovary Staropramen. Česká reprezentantka se umístila ve skupině barmanů na 5.-8. místě, u které organizátoři nevyhlašují konkrétní pořadí.


Lucie Nováková pochází z Kadaně, kde ji můžete najít za barem restaurace U Svaté brány. Odsud ji podporoval také početný fan club a někteří nadšenci ji neváhali doprovodit až do Londýna, kde Lucii vytvořili příjemnou atmosféru pro soutěžení. „Lucie měla bezkonkurenčně nejpočetnější hlouček fanoušků, kteří vytvořili dokonalou kulisu pro Lucčin výkon", potvrzuje Martina Bučková a Lucie ji s úsměvem doplňuje: „Podpora ze strany kamarádů a rodiny byla zároveň hrozně zavazující, ale nesměla jsem si to moc připouštět. Musíte během krátké chvíle perfektně natočit a naservírovat dvě sklenice Stella Artois, dodržet posloupnost devíti kroků rituálu a působit přirozeně a to vše před porotou, která sleduje každý váš krok. Je to náročné, ale hrozně mě to bavilo."


První místo na světovém mistrovství získal Chris Myers z USA, kterého teď čeká celosvětová tour, při níž navštíví více než 20 zemí po celém světě jako ambasador značky Stella Artois s cílem předat své umění precizně natočeného a perfektně naservírovaného ležáku. Druhou příčku obsadila barmanka z Austrálie, třetí v konečném pořadí skončil Belgičan.

 

 

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

08.11.2010 - 10:24:06

PIVO
REKLAMA

banner

Nejčtenější články

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

06.10.2009 - 20 tázek pro: Vladana Horáková, generální ředitelka, Aquapalace Hotel Prague

1. Který/á hoteliér/ka je vám vzorem? Vzory nemám, spíš odstrašující ...

28.01.2009 - Život je krásný

Rialto není jen slavný most v Benátkách, ale i prvotřídní ...

21.01.2010 - Speciální a neobvyklá piva české provenience

Přes určitý pokles v posledním roce stále platí, že Česká republika ...

12.11.2008 - Čaj

V jedné čínské legendě, Shen Nung, legendární čínský císař seděl ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2024 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.