GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 27.04.2024, svátek má Jaroslav
GastroTrend

banner

 

RUBRIKY/ČLÁNKY » KÁVA, ČAJ

Nejde jen o espresso

 

Pro většinu restaurací a kaváren jsou káva a speciality z ní připravované běžnou součástí nápojového lístku. I v tomto segmentu gastronomie však fungují trendy a novinky, které je dobré následovat.

 

 

Presso



Naprostou klasikou v menu teplých nápojů tvoří espresso a jeho dvojitý bratr double espresso (dopio). V Čechách je zatím stále populární také "velká káva", tzv. lungo (espresso prodloužené horkou vodou) nebo kávové speciality s mlékem. Zřejmě nejoblíbenější variantou je caffe latte macchiatto. Pokud si tento nápoj také u vás objednává většina hostů, doporučuji nabízet ji v ledové variantě třeba se sirupem. Drink připravujte klasickým způsobem, avšak napěněné mléko nalévejte do vyfrapované sklenice naplněné ledem. Led můžete podle chuti zastříknout sirupem (např. Philibert Routin) nebo jejich kombinací. Osvědčená je např. máta a čokoláda (drink pojmenujte After Eight) nebo příchuť bílé čokolády a kokosu (Piňa Colada). Oba drinky je možné připravit i jako teplý nápoj.

 



Sezona přeje studeným variantám


Pokud budete chtít ve své kavárně překvapit hosty něčím novým, mám pro vás jeden zajímavý tip. Do šálku na cappuccino připravte espresso (30-35 ml extraktu) a doplňte jej porcí šlehačky. Používejte kvalitní vychlazenou surovinu, nikdy ne šlehačku ve spreji. Drink před servírováním zakápněte 2?cl sirupu (příchuť bezinkový květ nebo makadamový oříšek) a ozdobte barevným cukrářským posypem. Máte drink, který je jednoduchý, rychlý, perfektně vypadá a ještě lépe chutná.

Konečně přichází jaro a s ním končí sezona čajů a teplých nápojů obecně. Pokud chcete podpořit prodej produktů s vysokou marží, připravte si varianty pravých ledových čajů s kousky čerstvého ovoce a kávy ve formě frappé.

 

 

Zdroj: www.ihned.cz

 

 

reklama:

 

Hlavní strana   Články od nejnovějšího   Aktuálně   Alkoholické nápoje   Pivo   Víno   Nealkoholické nápoje

 

Káva/Čaj  

Potraviny/Kuchyně  

Technologie/Zařízení   

Hotel/Wellness/Spa  

Restaurace/Inspirace  

Podnikání/Užitečné 

 

 

Akční nabídky

Nové výrobky

Publikace •

Recepty

Kalendář akcí

Inzerce •

Databáze dodavatelů Nápoják

                 

 

 

        

 

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

Autor: Michal Křižka
15.03.2010 - 11:30:48



Diskuze k článku
Jméno*
Text*
Kontrola*: 1 plus 6 je
 

KÁVA, ČAJ
REKLAMA

banner

Nejčtenější články

22.01.2009 - Hotels.com: Pokles cen v hotelech o 3 procenta

Po celém světě během tohoto léta klesly průměrné ceny za ...

12.03.2009 - Dynybyl Hot Cup 2009

V honosném hotelu Art Deco Imperiál, z jehož zdí dýchá ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

28.01.2009 - Život je krásný

Rialto není jen slavný most v Benátkách, ale i prvotřídní ...

26.12.2009 - Víno - otázky a odpovědi

Při jaké teplotě skladovat víno?   Co je to fortifikované víno?   ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2024 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.