GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 19.03.2024, svátek má Josef
GastroTrend

banner

 

RUBRIKY/ČLÁNKY » TECHNOLOGIE/ZAŘÍZENÍ

Závod v Rozdrojovicích se přeorientoval na minipivovary

Rozdrojovice (Brněnsko) 19. března (ČTK) - Ze závodu vyrábějícího technologie pro zpracovatele masa se za poslední dva roky přeorientovala společnost Mechanizace zpracování masa z Rozdrojovic na Brněnsku hlavně na výrobce minipivovarů. Podle jednatele firmy Vratislava Černého je za tím boom v oboru minipivovarů.

"Po minipivovarech je velká poptávka, lidi baví ochutnat nové pivo, je to trend," řekl ČTK Černý. V podniku se v minulosti ze sta procent dělaly technologie pro zpracovatele masa, nyní ale tvoří 70 procent výroby varny a další příslušenství pro minipivovary.

První minipivovar společnost udělala na Vysočinu do Račína, pak přišly další zakázky. "Vývoj zakázek nás do pivovarnického prostoru přivedl," uvedl Černý. V Rozdrojovicích postavili technologie pro minipivovary v Rajhradě, Kunčicích nebo Lomnici. Aktuálně firma dokončuje už druhý minipivovar pro stejného klienta do Bratislavy, dodělává i varnu do Valtic. Ve fázi příprav je projekt do Šlapanic a samotných Rozdrojovic, který bude dokončen zřejmě ještě letos. Prvního minipivovaru se tak dočká i atraktivní region okolí Brněnské přehrady.

Sám Černý je vyučený umělecký kovář, který dělá i design pro restaurace. Za referenční považuje například bar a galerijní prostor Schrott v Brně na Křenové. Unikátní design okolí samotné varny považuje za jakousi nadstavbu, kterou jeho firma oproti jiným může nabídnout. Sám je zvědavý, jak dlouho rozvoj minipivovarů vydrží.

"Lidi, když mají peníze, tak je potřebují někde investovat. Trend byly nemovitosti, teď jsou to pivovary. Uvidíme, jak dlouho tento trend bude trvat," uvedl Černý, který zaměstnává zhruba desítku lidí. Obrat společnosti loni dosáhl 14,5 milionu Kč. V základním vybavení si podle něj je možné pořídit minipivovar už za zhruba tři miliony korun. Tak levné na trhu dosud nikdy nebyly.

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

21.03.2018 - 07:32:08

TECHNOLOGIE/ZAŘÍZENÍ
REKLAMA

banner

Nejčtenější články

18.06.2010 - Španělský hotelový řetězec zbrojí v Česku na další expanzi

NH Hotels otevřel dva hotely v Praze a Olomouci, další ...

12.03.2009 - Dynybyl Hot Cup 2009

V honosném hotelu Art Deco Imperiál, z jehož zdí dýchá ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

21.01.2010 - Speciální a neobvyklá piva české provenience

Přes určitý pokles v posledním roce stále platí, že Česká republika ...

12.11.2008 - Čaj

V jedné čínské legendě, Shen Nung, legendární čínský císař seděl ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2024 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.