GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 26.04.2024, svátek má Oto
GastroTrend

banner

 

RUBRIKY/ČLÁNKY » HOTEL/WELLNESS/SPA

Luxusní vozy se přátelí s hotely

 

Vlastnit a spravovat historické nebo luxusní vozy je pro hotel sice nákladné, málokdo z hostů však takové nabídce, navíc umocněné sklenkou sektu během jízdy, odolá. Většinou tím v hotelu sledují všichni stejný záměr, hýčkat hosta tak, aby se při placení nezdráhal ponořit ruku hlouběji do kapsy.

 

salutující šofér

 



Projížďku historickým či luxusním vozem si neobjednávají hosté pouze k významným osobním událostem, jakými jsou svatba, romantická večeře, zásnuby nebo výročí. Mnozí businessmani si rádi dopřejí rozptýlení spolu s ojedinělým zážitkem třeba během firemní sešlosti nebo, pokud vyžaduje jejich postavení nutnost reprezentovat se na určité úrovni, během služební cesty. Otázkou však zůstává, zda se hotelům vyplatí vozy luxusních značek vlastnit a provozovat, zapůjčit ad hoc, nebo dokonce outsourcovat?



VLASTNIT LUXUSNÍ VŮZ JE VÝHODA



Pro zákazníky, kteří ocení jedinečnou kombinaci luxusu, stylu, vzrušení a praktičnosti, mají například v pražském hotelu Paříž nabídku odvozu a pronájmu vozu Bentley, který má hotel zapůjčený od majitele a většinového akcionáře hotelu. Jednosměrná cesta z hotelu na letiště zde klienta přijde na šest tisíc korun. Hodinový pronájem, zahrnující vyzvednutí klienta, poplatek za pronájem auta, palivo, řidiče, čekání a parkování, přijde klienta i s DPH na osm tisíc korun. Nabídka vozu Bentley se v hotelu Paříž setkala s úspěchem, bude proto nabízena i nadále a bude také zahrnuta do balíčků jako např. "Luxusní romantika v Tower Suite".



HISTORICKÝ VŮZ NENABÍZÍ KAŽDÝ


reklama:



Pražský hotel Alchymist svým klientům zprostředkovává historický zážitek nejen formou ubytování, ale také svezením se v historickém voze Rolls Royce z roku 1962. Vůz patří majiteli hotelu Giorgiu Bonellimu, avšak za jeho volant několik let usedá stále jeden a ten samý zkušený řidič, Petr Pavela. Především z důvodů technických rozdílností dnešních a dřívějších vozů nenechává hosty šoférovat. Pokud vůz nešoféruje sám klient, vznikají hotelu náklady na pronájem či přímé zaměstnání řidiče, v případě nevytíženosti vozu nejsou nijak zanedbatelné. Cesta z hotelu na letiště, včetně sklenky sektu, klienta v tomto hotelu přijde na bezmála pět tisíc korun, hodinový pronájem včetně řidiče pak na necelých tisíc korun.



ZAPŮJČENÍ NEBÝVÁ VŽDY LEVNÉ



V případě, že hotel luxusní vůz nevlastní, a přesto by tuto službu rád dopřál svým hostům, může si jej zapůjčit v některém z autosalonů. Musí se však připravit na obrovské rozdíly proti samostatnému provozování. V půjčovně automobilů Impex Car si Bentley pronajmete za 45 tisíc korun na den, dalších pět tisíc vás bude stát soukromý řidič. Bez řidiče vás pronájem sice přijde levněji, musíte však složit vratnou kauci ve výši 700 tisíc korun a splnit povinnost ujet 100 km za den. Jistá sleva při dlouhodobém zapůjčení vozu je možná, při pronájmu na 30 dní klesne denní pronájem na 22 tisíc korun, celkem vás tedy půjčovné za měsíc bude stát 660 tisíc korun. Soukromý provozovatel vozu Chrysler Petr Pavela svým klientům účtuje tři tisíce za den. Za měsíční pronájem včetně šoférování by si řekl o 90 tisíc korun. A tomu už se říká propastný rozdíl.

 

 

Zdroj: www.ihned.cz

 

 

reklama:

 

Hlavní strana   Články od nejnovějšího   Aktuálně   Alkoholické nápoje   Pivo   Víno   Nealkoholické nápoje

 

Káva/Čaj  

Potraviny/Kuchyně  

Technologie/Zařízení   

Hotel/Wellness/Spa  

Restaurace/Inspirace  

Podnikání/Užitečné 

 

 

Akční nabídky

Nové výrobky

Publikace •

Recepty

Kalendář akcí

Inzerce •

Databáze dodavatelů Nápoják

                 

 

 

        

 

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

Autor: Věra Nováková
15.03.2010 - 12:34:16



Diskuze k článku
Jméno*
Text*
Kontrola*: 8 plus 10 je
 

KcfQB 10.01.2021 12:19:45
Drug information leaflet. What side effects? <a href="https://prednisone4u.top">can you buy generic prednisone pill</a> in USA. Best trends of medicines. Get information here. <a href=https://fengshuitricks.com/feng-shui-garden/#comment-3308>All trends of pills.</a> <a href=http://innovar.biz/blog/scenario-planning-what-is-it-why-is-it-valuable-how-do-you-build-a-scenario-planning-model/#comment-1956>All trends of drugs.</a> <a href=http://m.ganggo.org/board/date_view.php?no=5030&uid=3939&fid=3883&code=newss&select=&textfield=&category_no=2?val=1>Some trends of medicines.</a> b5cf4d8
REKLAMA

banner

Nejčtenější články

22.01.2009 - Hotels.com: Pokles cen v hotelech o 3 procenta

Po celém světě během tohoto léta klesly průměrné ceny za ...

12.03.2009 - Dynybyl Hot Cup 2009

V honosném hotelu Art Deco Imperiál, z jehož zdí dýchá ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

28.01.2009 - Život je krásný

Rialto není jen slavný most v Benátkách, ale i prvotřídní ...

26.12.2009 - Víno - otázky a odpovědi

Při jaké teplotě skladovat víno?   Co je to fortifikované víno?   ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2024 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.