GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 27.04.2024, svátek má Jaroslav
GastroTrend

banner

 

RUBRIKY/ČLÁNKY » HOTEL/WELLNESS/SPA

Hotely, kde luxus dává dobrou noc

 

 

Okázalé paláce, místa vzdálená od civilizace, ostrůvky designu uprostřed metropolí. Nové hotely slibují luxus, exkluzivitu a originalitu.


V roce 2012 nabírají nový dech hotelové projekty, které krize v uplynulých letech zpomalila. Patří mezi ně třeba přeměna toskánské vesnice ze 13. století v hotelový komplex. Týdeník Ekonom přináší výběr těch, kde právě finišují poslední úpravy.

 

 

ilustracni foto

 

 

The Berkeley River


Splněným snem pro všechny Robinsony je hotel "The Berkeley River" u pobřeží na severozápadě Austrálie. Byl otevřen 13. dubna. V oblasti náhorní plošiny Kimberley rozlehlé asi jako Německo a Rakousko dohromady žije pouhých 40 tisíc obyvatel. Už příjezd představuje adrenalin, nejbližší město Wyndham je vzdáleno 150 kilometrů. Nový rezort je odříznut od pozemních komunikací a jeho dosažení je možné jen letecky nebo po vodě. Hosté mohou volit mezi procházkami buší, po pláži, rybařením či výlety ve člunech nebo vrtulníkem. Luxus naboso, to je motto, s nímž bylo budováno 20 suit na přírodní písečné duně s výhledem na Tichý oceán.


Podrobnější info: http://www.berkeleyriver.com.au
Cena za noc pro jednoho: od 897 australských dolarů včetně leteckého transferu z/do Kununurra


Tip: Národní parky
Úchvatnou podívanou slibují západoaustralské národní parky. V Karijini nachystalo pohoří Hamersley Range velkolepou podívanou na množství soutěsek, skalních průrev a útesů, vodopádů a horských jezírek. Národní park Purnululu patří k nejvýznamnějším kuželovitým pískovcovým krasům na naší planetě. Oblast je jedinečná nádhernými skalními věžemi ve tvaru úlů, soutěskami i tůněmi.


Palais Namaskar


Fascinující orientální architektura plná kupolí, věžiček, sloupů, ornamentů s interiérem plným luxusu a nejmodernější techniky, to vše obklopené bujnou vegetací zahrad a jezírky, na jejichž hladině se zrcadlí siluety staveb i palem. Majestátní komplex "Palais Namaskar", který harmonicky propojuje eleganci a extravaganci, od dubna letošního roku nabízí v Maroku několik typů ubytovacích možností pro zhýčkanou klientelu. Tři typy pokojů s terasou (Superior, Lounge, Deluxe), pět druhů suite (například Suite Namaskar má vlastní zahradu na 600 metrech čtverečních i vyhřívaný bazén), dva druhy rozlehlých vil a dva paláce (dvacetičtyřhodinový servis butlera). Palmový areál o rozloze 41 tisíc metrů čtverečních, v němž se hotel nachází, leží mezi pohořím Atlas a Djebilet. Přitom do rušného centra Marakéše se hoteloví hosté dostanou během 20minutové jízdy autem. Hotelový komplex patří skupině Oetker Collection, která každý svůj hotel považuje za mistrovské dílo, vybírá pro něj exkluzivní lokalitu a zakládá si na špičkovém individuálním servisu pro náročné klienty. Svojí novinkou v Maroku rozšíří řady rodinného impéria, kam patří například Park-Hotel & Spa v německém Baden-Badenu či Hôtel du Cap-Eden-Roc na francouzské riviéře, poloostrově Cap dAntibes. Do 10 let má do portfolia skupiny patřit celkem 15 hotelů v Evropě a na Blízkém východě. Komplex v Maroku se neobejde bez restaurací a barů, fitness centra a areálu spa. V okolí Palais Namaskar si přijdou na své i milovníci golfu, na výběr mají dokonce šest golfových hřišť.


Podrobnější info: http://www.palaisnamaskar.com
Cena za noc pro dvě osoby: od 470 eur včetně snídaně


Tip: Marakéš
Proslulé náměstí Djeemaa el-Fna v blízkém Marakéši se dostalo na seznam UNESCO. Zejména po setmění slibuje zážitek v podobě působivého setkání s místními prodavači koření, koberců, šperků či ovoce, akrobaty, zaříkávači hadů či tanečníky. Nedaleko se nachází mešita Kutubia, jedna z největších na světě.
Do tajuplné Casablanky je to trochu dál, dvě hodiny jízdy po dálnici.


Budget Deluxe Hotel


Méně je více nebo U nás se nikdy nebudete nudit, to jsou hesla malé mladé německé hotelové skupiny "25hours", která se označuje za "Budget Deluxe Hotel", což zní jako paradox. Své pokoje, které vesměs hýří barvami, vzory i nápady, se snaží zařídit tak, aby hostům nestačilo ani 24 hodin na to, aby si je užili. Po dvou domech v Hamburku a Frankfurtu a jednom ve Vídni otevře dynamický řetězec na podzim letošního roku také hotel ve švýcarském Curychu. Jeho 126 pokojů chce být alternativou ke stresující šedi a hluku velkoměstské džungle. Vytvořením interiéru každého svého hotelu pověřuje firma jiného designéra. Hotel v Curychu ponese rukopis světoznámého architekta Alfreda Häberliho. Ve svých návrzích, kterým nechybí vtip a důvtip, spojuje tradici a inovaci. V jeho pojetí bude hotel jakýmsi 3D průvodcem po Curychu. Například závěsy či nástěnné malby budou poukazovat na pamětihodnosti města, podlaží připomene místní kostely či linky tramvaje. Svým stylem patří do dynamické čtvrtě, v tomto případě do kultovní západní části města. Díky nové lince tramvaje nabídne pohodlné dopravní spojení do centra. Mladí návštěvníci do 25 let i majitelé vozů BMW Mini dostanou v hotelu 15procentní slevu.


Podrobnější info: http://www.25hours-hotels.com/zuerich
Cena za noc pro dvě osoby: od 200 švýcarských franků


Tip: Vitráže Chagalla
K nejvyhledávanějším památkám v Curychu patří kostely. Důvodem jsou jejich jedinečné vitráže. V kostele Fraumünster, který pochází z 9. století, vytvořil vitráže se svým tradičním rukopisem slavný malíř Marc Chagall, vstup je zdarma. V sousedním kostele Grossmünster, na protějším břehu řeky Limmat, lze vidět moderní abstraktní vitráže z drahých kamenů z dílny Sigmara Polkeho.


Tenuta di Castelfalfi


Středověká toskánská vesnice z 13. století Tenuta di Castelfalfi uprostřed vinic a olivovovníků, s růžovožlutými domy (na některých z nich jsou ještě znát erby slavného rodu Medicejů) okouzlí čítankovou malebností. V posledních letech se jí říká "nejkrásnější staveniště Evropy". Obr v cestovním ruchu - společnost TUI - totiž zapomenutou spící krásku proměňuje za 250 milionů eur v luxusní rezort, kde nechybí ani nové golfové hřiště. Klid, nefalšovanou přírodu, regionální speciality a žádné animátory slibuje první ze tří hotelů - čtyřhvězdičkový boutique hotel "Tabaccaia" s 32 pokoji a konferenčním centrem. Stejné kategorie bude další z ubytovacích možností - Wellness & Spa-Hotel, nabídku rozšíří pětihvězdičkový hotel "Di Arte e Cultura". První rezervace budou možné od června letošního roku. Prioritou konceptu je nejen maximální zachování autenticity místa, ale důraz na ekologii v podobě energie z lokální biomasy. Kdo si Toskánsko zamiluje natolik, že se sem bude chtít vracet, nebo se zde dokonce usadit, bude si moci vybírat z nemovitostí ve třech nových vesnicích (Villagi), od apartmánů přes domy až po vily, nebo si nechat restaurovat statek. Pro nové letovisko hovoří blízkost okolních měst - Pisa je odtud 55 kilometrů a o pět kilometrů dál Florencie a Siena.


Podrobnější info: http://www.castelfalfi.it
Cena za noc pro dvě osoby: od 120 eur


Tip: San Gimignano
Za vidění stojí nedaleké středověké město San Gimignano, jehož historické centrum s typickými věžemi je na seznamu UNESCO, či historická Volterra, kde se od etruských dob zachovala výroba alabastru.


Motel One


Motel je obvykle označení pro cenově výhodné ubytování, většinou u výjezdu z dálnice, kde za nižší cenu vesměs neočekáváme extra kvalitu. Na pravém opaku se zakládá úspěšný expandující koncept skupiny One Hotels & Resorts AG a její Motel One. Za velmi slušnou cenu nabízí atraktivní ubytování a kvalitní servis přímo v centrech měst. Nepřekvapí proto, že získal cenu německého Institutu pro kvalitu a servis "Nejlepší Budget Hotel". Motely jsou barevně laděny do tyrkysové, kterou doplňuje bílá a šedohnědá, pokoje s dvojlůžkem a křeslem nejsou příliš velké, ovšem s řadou praktických "vychytávek", jakými je mobilní pracovní stůl s připojením k internetu (v lobby je zdarma), televizí s připojením pro iPod a MP3. Osvětlení i koupelna s mozaikou v bílých tónech, s tmavým granitem a sprchou evokující déšť jsou vizitkou designových značek Dornbracht a Artemide. Síť v současnosti zahrnuje 39 hotelů. Kromě 13 německých měst od Hamburku přes Essen, Frankfurt, Lipsko až po Mnichov přibude v listopadu motel ve skotském Edinburghu a v prosinci v Kolíně nad Rýnem a rakouském Salcburku. Skupina uvažuje o otevření motelů v Bruselu, Paříži, Miláně a Madridu a do dvou let v Londýně. Do roku 2016 jich má být 120.


Podrobnější info: http://www.motel-one.com
Cena za noc pro dvě osoby: od 49 eur, za příplatek 7,50 eura si lze dopřát vydatnou snídani


Tip: Salzburger Festspiele
V rakouském Salcburku vždy v létě - od července od září - probíhá nejvýznamnější hudební festival na světě. Programové spektrum oper, činoher a koncertů sahá od místního rodáka W. A. Mozarta až k různým avantgardním experimentům.

 

 

 

 

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

Autor: Zita Senková
02.05.2012 - 08:56:48

REKLAMA

banner

Nejčtenější články

22.01.2009 - Hotels.com: Pokles cen v hotelech o 3 procenta

Po celém světě během tohoto léta klesly průměrné ceny za ...

12.03.2009 - Dynybyl Hot Cup 2009

V honosném hotelu Art Deco Imperiál, z jehož zdí dýchá ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

28.01.2009 - Život je krásný

Rialto není jen slavný most v Benátkách, ale i prvotřídní ...

26.12.2009 - Víno - otázky a odpovědi

Při jaké teplotě skladovat víno?   Co je to fortifikované víno?   ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2024 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.