GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 26.04.2024, svátek má Oto
GastroTrend

banner

 

RUBRIKY/ČLÁNKY » HOTEL/WELLNESS/SPA

Naslouchejte potřebám hosta

 

 

ilustracni fotoStaré známé rčení praví: "Náš zákazník, náš pán." A podle něj by se všichni ti, kteří pracují ve službách, měli řídit. Zaměstnancům hotelu se leckdy může zdát, že přání klienta je nestandardní, nicméně každý hoteliér by si měl ohlídat, aby i takováto přání hosta byla náležitě splněna.


Provozovatelé hotelů možná v tuto chvíli od následujícího článku očekávají výčet těch nejméně obvyklých služeb, jakých se klient v hotelu může dožadovat. Patří mezi ně například trvání na rezervaci v přeplněné restauraci, objednání vstupenek na předem dlouho vyprodané představení v Národním divadle či ve Státní opeře nebo požadavek podívat se tzv. na otočku do Krkonoš a konečně vidět sníh na vlastní oči. Omyl. Dosud nestandardním požadavkem je pro mnohý personál hotelů a restaurací požadavek na kohoutkovou vodu. Ten bude s přicházejícím jarem a obdobím detoxikace organismu čím dál častější. Klient může mít tisíc a jeden důvod, proč se obyčejné vody dožaduje. Nikomu, a už vůbec ne personálu nepřísluší pozastavovat se nad tím, proč tomu tak je. Jedním z důvodů je fakt, že kohoutková voda je stále čerstvá, nikde se neskladuje a také, že konzumace čisté vody patří podle nejrůznějších průzkumů k nejzdravějším. Jednou z nejčastějších výmluv gastronomických zařízení je tvrzení, že jejich kohoutková voda není k pití. Výkonná ředitelka komunikace a marketingu pro Českou republiku společnosti Veolia Voda, Marcela Dvořáková, k tomu říká: "Jedná se o nejčastěji používanou fabulaci, když v restauraci nebo hotelu řeknou, že voda není k pití. Hotel či restaurace nemusí mít žádné rozbory. Pokud některý provoz hygienická stanice nezavřela, tak má všude pitnou vodu podle norem, a tudíž ji může podávat hostům. Bez pitné vody by nemohla restaurace fungovat."


CO JSTE MOŽNÁ NEVĚDĚLI


Veolia Voda působí na českém trhu již 16 let a je členem společnosti Veolia Environnement. Její počátky sahají do roku 1853, kdy byla založena pod názvem Compagnie generale des eaux v Paříži. V počátcích své činnosti se společnost zabývala pouze distribucí pitné vody a následně byla její činnost rozšířena i na čištění odpadních vod. V průběhu let mění společnost své původní jméno, rozšiřuje portfolio svého působení na trhu a zakládá dceřiné společnosti. V roce 2003 mění divize vodohospodářství své jméno na Veolia Water. V České republice patří Veolia Voda k největším vodárenským společnostem. Zásobuje téměř 4 mil. obyvatel ČR. Působí v Praze, severních Čechách, Plzni, středních Čechách, v Hradci Králové, Olomouci, Zlíně a v dalších městech.

 

 

Zdroj: www.ihned.cz

 

 

 

 

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

Autor: Markéta Lidinská
15.05.2012 - 06:56:22

REKLAMA

banner

Nejčtenější články

22.01.2009 - Hotels.com: Pokles cen v hotelech o 3 procenta

Po celém světě během tohoto léta klesly průměrné ceny za ...

12.03.2009 - Dynybyl Hot Cup 2009

V honosném hotelu Art Deco Imperiál, z jehož zdí dýchá ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

28.01.2009 - Život je krásný

Rialto není jen slavný most v Benátkách, ale i prvotřídní ...

26.12.2009 - Víno - otázky a odpovědi

Při jaké teplotě skladovat víno?   Co je to fortifikované víno?   ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2024 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.