GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 27.04.2024, svátek má Jaroslav
GastroTrend

banner

 

RUBRIKY/ČLÁNKY » HOTEL/WELLNESS/SPA

Nové pojmy z oblasti wellness

 

 

Každé odvětví má své specifické názvosloví. I v oblasti hotelnictví, spa a wellness se používá odborná terminologie, která se vlivem nových směrů v určitém období více či méně obohacuje. Vysvětlení nových pojmů najdete v následujícím článku. Neboť není nic horšího, než když personál hotelu či spa neumí klientovi vysvětlit, co daná procedura nebo terapie obnáší.

 

 

ilustracni foto

 

 

Aura-healing představuje léčení aury pomocí přenosu energie. Tato metoda může být doplňkovou formou léčby v některých zdravotnických zařízeních.


Aura-soma - patří k novodobým celostním terapiím. Jedná se o unikátní metodu, která je syntézou působení drahých kamenů, minerálů, energií rostlin a barevné terapie. Je všeobecně známo, že fyzické nemoci bývají až tím "posledním výkřikem" naší bytosti. Na fyzické rovině se totiž projeví pouze takové energetické nerovnováhy, které nebyly zpracovány na jemnějších úrovních. Tyto nerovnováhy mají své příčiny, a právě jimi se aura-soma zabývá. Pracuje s příčinami a souvislostmi "nemocí", které se projevují v rovině našich emocí, vlastností a chování či na našem těle. Aura-soma bývá nazývána léčbou duše.


Biolampa - využívá světelné energie viditelného polarizovaného světla k lokálnímu biostimulačnímu působení; urychluje regenerační a hojivé pochody organismu; díky vlivu na imunitní aparát dochází ke zkrácení doby hojení a snížení bolestivosti; lze využít i pro prevenci, aplikace biolampy je doporučována také na jizvy.


Biorezonanční terapie - jde o jednu z metod alternativní medicíny. Pracuje s energetickými vibracemi a informacemi získanými z elektromagnetických vibračních polí člověka. Jde o ultrajemné elektromagnetické vlnění, které je projevem života. V každém organismu nalézáme celé spektrum různých vlnových délek. V nemocném těle pak působí vedle zdravého vlnění také elektromagnetické vlnění patologické. Pomocí přístroje se snímá elektromagnetické vlnění z těla pacienta a dělí je na část zdravou a část patologickou. Jedná se o měření elektromagnetických kmitočtů pacienta pomocí přístroje, jejich vyhodnocení, upravení fyziologicky patologických na "zdravé" a jejich poslání, jako harmonických a posilujících, zpět pacientovi. Potom dochází k harmonizaci celého těla a nastává zlepšení stavu pacienta. Biorezonanční terapie je jedním z nových postupů, který obchází nutnost podávat do organismu chemicky vytvářené látky. Podobně jako homeopatie pracuje tato terapie výhradně na základě informací. Princip účinnosti této terapie je v kompenzování informačních poruch a v povzbuzení léčebné schopnosti organismu k jeho vlastnímu uzdravení. Terapie je bezbolestná a je vhodná i pro malé děti. Její využití je prakticky neomezené při akutních i chronických stavech, je vhodná např. při porušené imunitě, bolestech páteře a kloubů, zánětlivých onemocněních, alergiích, psychických problémech atd.


Cantienica - je tréninková metoda podle německé autorky Benity Cantieni. Cvičení podle tzv. metody Cantienica, kterou vymyslela tato dáma, je v západoevropských zemích velmi populární. Tato metoda zahrnuje 36 originálních sestav k vylepšení držení, tvaru a pružnosti těla, spojených vždy do cca 30minutových bloků. Terapie je určena k vyprodukování více energie, zvýšení vitality a kvality života. Autorka vyvinula tato cvičení pro formování postavy a držení těla jako první terapeutickou fitness metodu na světě. Toto cvičení je vhodné pro každého, hlavně jako prevence bolestí zad. V těhotenství a bezprostředně po porodu je ale největší pomocí.


Detoxikační náplasti - jsou bezpečná, neinvazivní a účinná cesta očisty těla. Podporují absorpci toxických a zdraví nebezpečných látek z těla skrze pokožku. Tento proces je nejen revitalizační a čisticí, ale také zároveň posiluje imunitní systém.


Naprapathy - jedná se o tu nejšetrnější formu ošetření pohybového aparátu člověka. Tato metoda je velice blízká metodám chiropraktickým, osteopatickým, metodám myoskeletální medicíny - takzvaným měkkým a mobilizačním technikám. K provádění tohoto ošetření musí specialista-lékař znát uvedené ostatní metody, ale hlavně si musí být vědom všech rizik a pochopit, že musí cítit, co mu tělo pacienta dovolí. Prvotní axiom je nepoškodit, i za cenu prodloužení léčby, opakovaných ošetření s postupnými cíli, s postupným dynamicky zaváděným cíleným cvičením.

 

 

Zdroj: www.ihned.cz

 

 

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

Autor: Jaromír Beránek, MAG Consulting
21.08.2012 - 09:04:44

REKLAMA

banner

Nejčtenější články

22.01.2009 - Hotels.com: Pokles cen v hotelech o 3 procenta

Po celém světě během tohoto léta klesly průměrné ceny za ...

12.03.2009 - Dynybyl Hot Cup 2009

V honosném hotelu Art Deco Imperiál, z jehož zdí dýchá ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

28.01.2009 - Život je krásný

Rialto není jen slavný most v Benátkách, ale i prvotřídní ...

26.12.2009 - Víno - otázky a odpovědi

Při jaké teplotě skladovat víno?   Co je to fortifikované víno?   ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2024 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.