GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 26.04.2024, svátek má Oto
GastroTrend

banner

 

RUBRIKY/ČLÁNKY » HOTEL/WELLNESS/SPA

Pro zdraví a krásu vašich hostů

 

 

Péče o tělo se v dnešní, byť uspěchané době staví mezi přední zájmy každého z nás. V případě hotelových hostů se preference na zařízení daného ubytovacího zařízení sice liší, ale plně vybavené fitness by v lepších hotelech rozhodně nemělo chybět.

 

 

 

ilustracni foto

 

 



Postupem času čeká každý jednotlivý úsek hotelového provozu rekonstrukce nebo menší obměna vybavení. Pokud se jako majitel hotelu chystáte vylepšit stávající služby hotelového fitness centra, pak jistě sledujete i aktuální trendy v segmentu cvičebních strojů. Jednou z novinek, jež je na trhu k dostání již pár měsíců, je přístroj Power Plate. Jedná se o posilovací stroj, jenž funguje na principu přenášení vibrací do svalů, které přirozeně aktivují reflexivní svalové kontrakce. Různé polohy, jako je dřep, napnutí bicepsu nebo břišních svalů, mohou být až po dobu 60 sekund řízeny vibrační platformou stroje, která umožňuje v jeden okamžik aktivovat různé skupiny svalů do protahujícího nebo posilujícího stavu a zaměřit se na konkrétní tělesné partie. Cvičení Acceleration Training je nenáročné, umožňuje komukoliv bez ohledu na věk či stupeň kondice vykonávat rychlý a efektivní trénink bez námahy kloubů a jiných částí těla.

 

CERTIFIKÁT ZDRAVOTNICKÉHO ZAŘÍZENÍ


Společnost Power Plate International, která je výrobcem cvičebních zařízení fungujících na principu Acceleration Training, získala pro svůj stroj Power Plate certifikát udělený Ústavem pro kontrolu léčiv Spojeného království, a stala se tak oficiálním výrobcem zdravotnického zařízení. Stroje Power Plate jsou tímto klasifikovány jako zdravotnické prostředky třídy IIa s platností pro celou Evropskou unii. Jedná se o jediného výrobce cvičebních strojů pro vibrační trénink, který dosáhl takového statusu v souladu s ISO 13485 - mezinárodně uznávanou normou jakosti, kterou musí dle zákona splňovat subjekty vyrábějící zdravotnické zařízení. Stroje Power Plate též úspěšně prošly klinickou zkouškou technických požadavků Evropské unie, kterou musí absolvovat každý zdravotnický prostředek a jejímž výsledkem je označení produktu značkou CE. Klasifikace Power Plate jako zdravotnického nástroje tak otevírá možnost lékařům a nemocnicím využívat tyto stroje jako další možnosti léčby širokého spektra zdravotních problémů. Vibrační trénink se v průběhu posledních let stává čím dál tím populárnějším nejen v prostředí vrcholového sportu, fitness a wellness, kde jej klienti vyhledávají jako alternativu nebo doplněk k jiným aktivitám, ale také v lékařském prostředí. V posilovnách lidé stále více využívají zařízení Power Plate pro jeho nesporné přínosy - velmi dobré výsledky a relativně nízkou časovou náročnost (ideální doba tréninku na Power Plate je 20-30 minut). V lékařském prostředí se vibrační trénink zase stává čím dál oblíbenějším pro jeho prokázané pozitivní účinky při rekonvalescenci a rehabilitaci pacientů.


Na vývoji vibračního posilovacího stroje, který se v současné době prodává pod jménem Power Plate, se mj. podílel také Guus van der Meer, který byl trenérem mnoha předních světových atletů a byl také součástí týmu, jenž se staral o nizozemské účastníky na olympiádě v Atlantě v roce 1996.

 

01 POWER PLATE BY KENZO TAKADA


Nadačasový květinový vzor stroje Power Plate pochází z dílny japonského módního navrháře a parfuméra Kenzo Takady.

 

 

02-03 DESIGN BY SWAROVSKI


S designem od Swarovského. Zakázkový kousek je posázen 34 tis. křišťály od slavné rakouské značky, které tvoří jemný květinový ornament. K dispozici je ve dvou variantách - decentní a elegantní bílý model posázený bílými křišťály, nebo výrazný černý model s červenými křišťály. Cena se pohybuje v závislosti na modelu Power Plate od 14 tis. eur.

 

 

Zdroj: www.ihned.cz

 

 

 

 

 

 

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

Autor: red
29.10.2012 - 13:47:21

REKLAMA

banner

Nejčtenější články

22.01.2009 - Hotels.com: Pokles cen v hotelech o 3 procenta

Po celém světě během tohoto léta klesly průměrné ceny za ...

12.03.2009 - Dynybyl Hot Cup 2009

V honosném hotelu Art Deco Imperiál, z jehož zdí dýchá ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

28.01.2009 - Život je krásný

Rialto není jen slavný most v Benátkách, ale i prvotřídní ...

26.12.2009 - Víno - otázky a odpovědi

Při jaké teplotě skladovat víno?   Co je to fortifikované víno?   ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2024 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.