GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 13.11.2018, svátek má Tibor
GastroTrend

banner

 

RUBRIKY/ČLÁNKY » HOTEL/WELLNESS/SPA

Horké léto, chladná kuchyně?

 

Letní období je pro hotel jednoznačným přínosem. Celková "méně výkonná" atmosféra u zákazníků i napjatější rozvrh u "náhodně projíždějících" dávají možnost výnosnější obchodní práce. Kdo nepřišel celý rok posedět, nyní se rád zastaví jak na kávu, tak na zmrzlinu. Kdo si nemohl z logistických nebo časových důvodů dopřát chladný doušek, třeba jen aperitiv, dá si ho nyní možná dvakrát. Kdo přijede s dětmi, asi přistoupí na šikovnou nabídku zmrzlinových pohárů.

 

ilustrační foto

 

Není ovšem možné "ochlazovat" kuchyni a její nabídku. Především: klientům musíte vnuknout myšlenku o hygieně vaší práce. Namístě bude upozornění jako "V létě nepoužíváme majonézu a nepodáváme vaječná jídla". To snad zúží nabídku salátů a jiných studených předkrmů. Abyste však nezklamali těšící se hosty, mějte na jídelním lístku po celé léto alespoň dva druhy studených (ovocných/zeleninových) polévek. Stejně tak bude dobré poznamenat v sekci Studené moučníky větu "Jako vždy, i v létě pouze čerstvé".

 

VODU TŘEBA I KE ZMRZLINĚ

 

Zapamatujte si, že zkušený host bude v létě žádat osvěžení chladným čajem. Ani běžný návštěvník nebude ochoten se prochladit ledovým welcome-drinkem a následně výlučně chlazenými nápoji. Absurdní je, když veškeré i nealkoholické nápoje jsou pouze v chladicích boxech. I zde je host vaším pánem. Sklenička vody patří i ke zmrzlině, tak jako ke kávě, kterou po konzumaci hlavních jídel rovněž v létě nabídněte; samozřejmě také ve formě frappé.

 

Majitel, z jakýchkoliv důvodů nucený k obsazení směn neoptimálně nízkým počtem obsluhujících, by ovšem sám měl přiložit ruku k dílu. On i dospělí členové jeho rodiny, jsou mnohdy jako jediní schopni dodat místní informaci. Takovou, kterou nepodchytil internet ani celostátní média, GPS ani papírová mapa. Znalý host ovšem právě v létě vítá konzumaci v interiéru: kde by měl být klid a zastínění, částečná ochrana před hmyzem a vždy vyšší úroveň stolování. Za to jej netrestejte přehlížením či vnucováním zahrádky.

 

K LÉTU PATŘÍ VÝLETY

 

Pro ohled na sebe a vlastní pohodlí, zvláště v doprovodu dětí, potřebuje host v létě volně vydechnout. Nabídněte mu možnost alespoň se v klidu upravit. A pokud na decentně osamoceném místě bude moci dát vyschnout nátělník, vlastně ho tím přimějete k delšímu pobytu... a vyšší objednávce. S ohledem na seniory omezte nabídku jídel smažených, pikantních, exotických a jinak těžkých. A staršímu, jenž se nešťastně rozhlíží po ztracené dvacetikoruně, z nevysvětlovaných důvodů nabídněte z vlastní peněženky svoji: vy si ji zvednete později při úklidu.

 

Zdroj: www.ihned.cz

 

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

Autor: Václav Šťastný
21.06.2010 - 06:21:21



Diskuze k článku
Jméno*
Text*
Kontrola*: 2 plus 1 je
 

REKLAMA

banner

Nejčtenější články

14.06.2010 - Léto svádí k mámení

I když to venku na léto moc nevypadá, podle kalendáře ...

08.04.2010 - Stát zakázal prodej lihovin ve více než šestilitrovém balení

Vlastní kolek musejí mít nyní také malé "placatice", které dosud ...

04.06.2010 - Jak začít se sushi

Přinášíme osm rad pro všechny kdo se chtějí naučit dělat ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

21.06.2010 - Brambory známé i neznámé

Mezi oblíbené přílohy nejenom v našem kraji určitě patří brambory. ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2018 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.