GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 26.04.2024, svátek má Oto
GastroTrend

banner

 

RUBRIKY/ČLÁNKY » HOTEL/WELLNESS/SPA

Hotelová skupina Accor otvírá svůj první hotel v Ostravě

 

 

ilustracni fotoSkupina Accor, druhá největší hotelová síť v České republice v počtu pokojů, otevře 1. 3. 2011 svůj první hotel v Ostravě - čtyřhvězdičkový Mercure. Hotel, který vznikl pod dohledem Národního památkového ústavu rekonstrukcí Národní kulturní památky v centru Ostravy, nabídne hostům 139 luxusně vybavených pokojů, nejnovější kongresovou techniku či bar s restaurací. Jedná se o osmý hotel skupiny Accor v České republice, vůbec první značky Mercure u nás a teprve druhý hotel mimo Prahu. Dalším plánovaným otevřením mimopražského hotelu bude hotel Ibis v Olomouci v roce 2012.


Hotel Mercure v Ostravě je po plzeňském Ibisu teprve druhým hotelem skupiny Accor otevřeným mimo hlavní město. „Ostravu jsme si vybrali hned z několika důvodů. Tím hlavním je fakt, že Ostrava má jako třetí největší město v České republice velký potenciál především pro firemní klientelu," vysvětluje Luc Gesvret, ředitel Accoru pro Českou republiku a dodává: „Kromě firemní klientely má Ostrava, ale i celý Moravskoslezský kraj co nabídnout i v turistické oblasti. Navíc věříme, že náš hotel Mercure přinese městu nový nádech francouzské elegance a pohodlí, které cestujícím doposud nebylo nabídnuto."


Hotel Mercure se nachází v centru Ostravy, pět minut chůze od nejslavnější ostravské ulice Stodolní. Hotel Mercure vyrostl v kubistickém objektu, který byl v roce 2008 prohlášen Národní kulturní památkou. Původně byla budova, dostavěná v roce 1928, pojata jako kancelářská spolu s nájemními a služebními byty, které sloužily zaměstnancům pojišťovny pro horníky. V roce 1948 bylo soukromé sociální a zdravotní pojištění zestátněno a tím přešla budova do vlastnictví Československé republiky. Poté zde vznikl Dům odborových služeb a sídlily zde odborové organizace, jako např. pracovníků školství, KOVO, atd. V roce 1992 byla vyhlášena v Ostravě městská památková zóna, jejíž součástí je právě i tato budova. Proměna z původního bytového komplexu na hotel probíhala pod dohledem Národního památkového ústavu a řada částí interiéru byla zachována v původní podobě (např. mozaiková podlaha lobby, trezor v prostorách baru, atd.).


Hotel Mercure nabídne 139 luxusních pokojů ve výjimečném designu, který byl koncipován s ohledem na historický a architektonický původ budovy. Každý z pokojů nabídne svým hostům maximální komfort - všechny pokoje jsou vybaveny bezplatným wifi připojením, mini barem, a čajovým a kávovým servisem. Executive pokoje mají navíc svůj vlastní kávovar Nespresso.

 


4 konferenční a 3 zasedací místnosti pro nejrůznější akce s nejmodernější kongresovou technikou umožňují přizpůsobit se a zaměřit na všechny typy přání a požadavků - od různých setkání, konferencí, koktejlů až po soukromé akce. Všechny konferenční prostory jsou vybaveny nejnovějšími technologiemi.


Hotel Mercure byl rovněž koncipován s ohledem na potřebu relaxace a aktivního odpočinku v samém srdci města. V překrásném wellness centru s fitness si můžeme dopřát chvilky uvolnění a nechat se hýčkat relaxační atmosférou, případně si po celodenním shonu vyčistit mysl cvičením.


Zajímavostí hotelu je také restaurace a bar Janák, ve kterém na hosty čeká celá řada unikátních koktejlů jako například „Pavels Vineyard" servírovaný neobvyklým způsobem. Restaurace i bar jsou v moderním a elegantním stylu a díky své nabídce přinášejí do centra Ostravy všechna kouzla i vůně regionu Provence - od olivového oleje, sušených rajčat, až po lilek. Milovníci vína zase ocení jedinečnost lahodných francouzských vín nápojového lístku. Nový hotel Mercure Ostrava Center zkrátka stojí za to navštívit a blíže poznat.

 

 

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

07.03.2011 - 15:22:55

REKLAMA

banner

Nejčtenější články

22.01.2009 - Hotels.com: Pokles cen v hotelech o 3 procenta

Po celém světě během tohoto léta klesly průměrné ceny za ...

12.03.2009 - Dynybyl Hot Cup 2009

V honosném hotelu Art Deco Imperiál, z jehož zdí dýchá ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

28.01.2009 - Život je krásný

Rialto není jen slavný most v Benátkách, ale i prvotřídní ...

26.12.2009 - Víno - otázky a odpovědi

Při jaké teplotě skladovat víno?   Co je to fortifikované víno?   ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2024 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.