GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 26.04.2024, svátek má Oto
GastroTrend

banner

 

RUBRIKY/ČLÁNKY » HOTEL/WELLNESS/SPA

Vdechněte život hotelové koupelně

 


Na základě zkušeností mnoha hoteliérů je právě koupelna jednou z nejdůležitějších částí hotelového pokoje, podle které je tvořen hostův kompletní názor. K ničemu vám nebude čistoskvoucí prostor, když nebude funkční a lákavý na pohled.

 

ilustracni foto

 


První a nejdůležitější zásadou při rekonstrukci hotelové koupelny je její pozdější odolnost. Vždy je potřeba počítat s tím, že zatíženost této místnosti bude rozhodně větší než u běžné koupelny, a to jak z důvodu častějšího provozu, tak i z důvodu častějšího mytí, leštění a dezinfikování. Proto je dobré vybírat často používané a namáhané prvky (baterie, sprcha, závěsný modul, případně kombi WC) od kvalitních a prověřených výrobců.


Další důležitou zásadou je vzhled koupelny. Pokud hotel nemá své hotelové barvy, které se snaží v interiéru zohledňovat, doporučuji volit obklady neutrálních nadčasových barev, jako je například kombinace světle hnědé a tmavě hnědé, případně bílé. Vyvarujte se výrazných barev, které jsou často módní, tedy časově omezenou záležitostí. Dalším faktorem ve vzhledu je jednoduchost. Nepoužívejte příliš mnoho okrasných listel a dekoru, dobře sladěné a vyvážené barvy udělají lepší dojem než přehršel ornamentů, kytiček a vzorů.


S MINIMEM FINANCÍ


Pokud nedisponujete při rekonstrukci koupelen velkou zásobou finančních prostředků, je dobré zaměřit se především na funkčnost koupelny. Nejdražší a nejnáročnější bývá zpravidla výměna obkladů, proto pokud vám původní zatím slouží, a chcete přesto něco změnit, zaměřte se na ostatní vybavení. Kvalitní baterie s perlátorem dokáže uspořit značnou část vody a ještě k tomu zaujme hosta vzhledem a kvalitním chodem při regulaci potřebné teploty. Dalším prvkem může být ruční sprcha. Někteří výrobci vybavují i ruční sprchy perlátorem. Upoutat pozornost můžete například i toaletou, a to v případě, kdy ji vybavíte prkénkem s pozvolným sklápěním. To se dá nyní sehnat již od 800 Kč.


TRENDY VELÍ I KOUPELNÁM


Trendů v koupelnách je opravdu mnoho, z vlastní zkušenosti bych řekl, že zhruba každý půlrok přichází něco nového. Je proto opravdu těžké v tomto směru držet krok s dobou a s aktuálním trendem. V současné době bych v oblasti koupelen označil za trend velkoformátové obklady jak přírodních motivů, a to hlavně v kombinaci světle hnědá, tmavě hnědá, tak i kombinace šedá, bílá, červená. Ze samotného koupelnového vybavení to bývá nejčastěji hlavová sprcha s efektem tropického deště.


V České republice je interval mezi jednotlivými rekonstrukcemi koupelen v hotelovém prostředí podle statistik 25 let, avšak v zahraničí tvoří interval pro rekonstrukce interiérů pouhých 5 let. Máme tedy stále co dohánět. Musím ale říci, že podle mého názoru se tento interval stále zkracuje. Podle mého je zahájení rekonstrukce závislé na aktuálním stavu koupelny a nejvíce na finančních možnostech daného hotelu. U mnoha hoteliérů jde ale bohužel stále o trochu podceňovanou záležitost, přitom poctivě a s rozmyslem vybavená koupelna hraje velkou roli v celkovém hodnocení hotelu.


Před a po.
Na uvedených fotografiích můžete vidět případ, kdy byla standardní koupelna obytného domu zrekonstruována do podoby hotelové koupelny.

 

Zdroj: www.ihned.cz

 

 

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

Autor: Jaroslav Havlík
02.11.2010 - 06:17:13

REKLAMA

banner

Nejčtenější články

22.01.2009 - Hotels.com: Pokles cen v hotelech o 3 procenta

Po celém světě během tohoto léta klesly průměrné ceny za ...

12.03.2009 - Dynybyl Hot Cup 2009

V honosném hotelu Art Deco Imperiál, z jehož zdí dýchá ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

28.01.2009 - Život je krásný

Rialto není jen slavný most v Benátkách, ale i prvotřídní ...

26.12.2009 - Víno - otázky a odpovědi

Při jaké teplotě skladovat víno?   Co je to fortifikované víno?   ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2024 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.