GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 26.04.2024, svátek má Oto
GastroTrend

banner

 

RUBRIKY/ČLÁNKY » HOTEL/WELLNESS/SPA

Vše pro bezpečnost hostů

 

kameraOblibu hotelů mezi hosty nezajišťuje jen příjemný interiér a vysoká kvalita služeb, ale také pocit bezpečí. V posledních letech lze zaznamenat v požadavcích hoteliérů při zařizování hotelů velký důraz na bezpečnost hostů.

Zajistit hostům opravdový pocit bezpečí však neznamená pouze umístit do hotelového pokoje trezor. Celkové zabezpečení budovy zahrnuje mnohem více. Již při rezervaci hotelu hosté často poptávají a velmi rádi využívají parkoviště hlídaná kamerovým systémem. Tato služba má však velký pozitivní přínos pro samotné hoteliéry, kteří chtějí mít přehled o pohybu hostů, zejména však těch, kteří vůbec zváni nejsou - tedy zlodějů.

Kamerové systémy se staly díky příznivé ceně běžnou součástí zabezpečení budov a majetku. Jejich hlavní funkcí je identifikace osob a objektů pohybujících se na sledovaném místě. Důležitý je také jejich preventivní účinek, kdy potenciální pachatele odrazují již svou přítomností. Pokud ke spáchání činu dojde, často napomůžou k jeho dopadení.



VYBERTE SPRÁVNÝ KAMEROVÝ SYSTÉM



Základem kamerových systémů je analogová, IP či hybridní kamera s možností připojení koaxiálním i síťovým kabelem. Může být pevná nebo otočná, s přímo nainstalovaným či vyměnitelným objektivem, a podle požadovaného použití černobílá nebo barevná s různým rozlišením. Kamery se dále člení podle toho, zda jsou určeny do vnitřního prostředí, nebo vnějšího - ty jsou opatřeny krytem a mohou mít i speciální odolnou úpravu (antivandal).

Základním pravidlem je správné rozmístění kamer tak, aby ve střežených prostorách nebyla žádná tzv. slepá místa. Jednotlivé snímky jsou zaznamenávány na záznamová zařízení (v minulosti analogová, dnes už digitální), která umožňují dodatečnou práci se záznamem - zpětné přehrání, zvětšení apod. Dění v prostorách objektu může uživatel sledovat on-line na monitoru. Velmi často je kamerový systém propojen s elektronickým zabezpečovacím systémem.



MEZITITURNIKETY A TAK DÁLE



Podle Evy Možné, marketingové manažerky společnosti PCS, která se zaměřuje na ochranu osob, majetku a dat, je možné hotel či penzion vybavit již zmíněným kamerovým systémem a elektronickou zabezpečovací signalizací. "Z norem ale také např. vyplývá, že musí být vybaven alespoň protipožárním čidlem v oblasti únikových zón - toto jednoduché řešení se týká spíše malých objektů, např. rodinných penzionů. Rozsáhlejší aplikace musí být řešeny větším systémem elektrické požární signalizace. Ta je velmi často propojena s průmyslovým, evakuačním rozhlasem," zdůrazňuje Eva Možná.

V případě celkového zabezpečení budovy za zmínku určitě stojí přístupové a docházkové systémy - turnikety, kontrola vjezdů apod. Při provozu většího hotelu si lze jen těžko představit, že bude kontrolován každý odcházející zaměstnanec. Přitom právě v jejich řadách jsou drobné krádeže a přestupky páchány nejčastěji. Vhodným krokem je využití namátkové kontroly, která může být prováděna i na managementu. To staví všechny zaměstnance do rovnocenné pozice.

V každém případě by ale kvalitní zabezpečení mělo být už součástí projektu a investor by měl zajistit, aby kvůli úsporám při stavbě nedocházelo k degradaci původně navržených bezpečnostních řešení. Jednoznačně lze doporučit využívat v maximální možné míře služeb nezávislých technických poradců, kteří jsou schopni zdůvodnit použití příslušných technologií a posoudit, zda cena odpovídá kvalitě.

 

 

Zdroj: www.ihned.cz

 

 

reklama:

 

Hlavní strana   Články od nejnovějšího   Aktuálně   Alkoholické nápoje   Pivo   Víno   Nealkoholické nápoje

 

Káva/Čaj  

Potraviny/Kuchyně  

Technologie/Zařízení   

Hotel/Wellness/Spa  

Restaurace/Inspirace  

Podnikání/Užitečné 

 

 

Akční nabídky

Nové výrobky

Publikace •

Recepty

Kalendář akcí

Inzerce •

Databáze dodavatelů Nápoják

                 

 

 

        

 

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

Autor: Petr Jedlička
02.03.2010 - 06:27:24



Diskuze k článku
Jméno*
Text*
Kontrola*: 9 plus 4 je
 

KydVM 10.01.2021 12:19:43
Drug information leaflet. Effects of Drug Abuse. <a href="https://prednisone4u.top">can you buy generic prednisone for sale</a> in US. Actual information about medicines. Get now. <a href=http://studybscnursinginbangalore.com/aecs-maruti-college-of-nursing>Everything information about medicine.</a> <a href=http://magic-stones.com/product/-760/>All news about medicines.</a> <a href=http://japaninfo.jp/recuruitforum/?mod=document&uid=249#kboard-comments-249>Everything about medicine.</a> 233_8f8
REKLAMA

banner

Nejčtenější články

22.01.2009 - Hotels.com: Pokles cen v hotelech o 3 procenta

Po celém světě během tohoto léta klesly průměrné ceny za ...

12.03.2009 - Dynybyl Hot Cup 2009

V honosném hotelu Art Deco Imperiál, z jehož zdí dýchá ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

28.01.2009 - Život je krásný

Rialto není jen slavný most v Benátkách, ale i prvotřídní ...

26.12.2009 - Víno - otázky a odpovědi

Při jaké teplotě skladovat víno?   Co je to fortifikované víno?   ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2024 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.