1. Který hoteliér je vám vzorem?
Nemám konkrétní vzor, za svoji praxi jsem měl možnost pracovat s řadou hoteliérů a z každé příležitosti jsem se snažil odnést nové zkušenosti.
2. Vysněný hotel na prodloužený víkend?
Horský hotel s výborným spa zázemím a bez mobilního telefonu.
3. Kdo je nejzajímavější osobností, se kterou jste se pracovně setkal?
Již několik let pracuji pro izraelské investory, věřte, že v této společnosti se potkáváte s opravdu "zajímavými" osobnostmi.
4. Vaše představa "dne pod psa" v práci?
Již několikrát jsem zažil pracovní den bez elektřiny, to není v hotelu příjemná záležitost.
5. Čím vás kolegové naposledy rozesmáli?
Při nedávném mítinku ohledně snižování nákladů zazněl názor, že bychom mohli snídaňové francouzské croissanty nahradit loupáky, to mě v 5* hotelu docela rozesmálo, ale uvidíme, kam se situace v hotelnictví dostane.
6. Jak nejčastěji získáváte užitečné informace?
Jsem z internetové generace, takže používám internet.
7. Kdo/co ovlivnil/o vaše rozhodnutí stát se hoteliérem?
Během studií jsem pracoval jako hotelový recepční a tento obor mě už nepustil.
8. Vaše nejoblíbenější místo ve vašem hotelu?
Před kanceláří máme balkón, je vidět na lobby a restauraci, to není špatný výhled, pokud máte plný hotel.
9. Které místo (destinaci) máte nejraději?
Jsem rodilý Pražák, zatím jsem nenašel destinaci, která by se nám vyrovnala, i když nedávno jsem se vrátil z Bandosu (Maledivy) a také to nebylo špatné.
10. Nejoblíbenější dopravní prostředek na dovolené?
Preferuji chůzi.
11. Jaký koňak byste nabídl vzácnému hostovi?
Na koňak mám ještě dost času, u nás na Vodka lobby baru bych určitě nabídnul speciální vodku.
12. Nejvíce nevšední pokrm, který vám utkvěl v paměti?
Nedávno jsem v thajsko/indonéské res-tauraci ochutnal jejich speciálně upravená vejce, a to tedy srdečně nedoporučuji.
13. Sport, jenž vám zaručeně zvedne hladinu adrenalinu?
Preferuji kolektivní hru, třeba fotbal.
14. Kdy a kde jste naposledy stanoval?
Na střední škole na Slapech.
15. S kým byste si chtěl zahrát na prknech, která znamenají svět?
Ze současné české generace mám rád Karla Rodena, v zahraničí Roberta De Nira.
16. Časopis, který nesmí chybět na vašem stole?
Čtu zejména ehotelier (internet) a další časopisy týkající se cestovního ruchu.
17. Váš oblíbený vtip?
Asi před týdnem jsem dostal jeden vtip "od cesty" od našeho portýra. Víte, jak žena udělá z muže
milionáře? Pokud si vezme miliardáře.
18. Jaké auto byste použil na projížďku francouzskou Riviérou?
Na voze nezáleží, hlavně s příjemnou spolucestující.
19. Zvíře, které byste nechtěl potkat sám v lese či džungli?
Byl jsem rybařit v Tatrách a opravdu jsem doufal, že nepotkám medvěda, naštěstí se nestalo.
20. Vaše motto?
Přej a bude ti přáno.
Curriculum vitae
Lukáš Mach se narodil na Vinohradech v Praze a vystudoval právo a ekonomii na České zemědělské univerzitě a hotelový management na Vysoké škole hotelové. Od svých 18 let pracoval na téměř všech pracovních pozicích v hotelovém průmyslu v zařízeních nejen v České republice, ale také v zahraničí, například v USA, Velké Británii a Německu. V současné době zastává pozici general manager pražského hotelu Kings Court a Golden Tulip Terminus. Mluví anglicky a německy.
Zdroj: www.ihned.cz
Hlavní strana | Články od nejnovějšího | Aktuálně | Alkoholické nápoje | Pivo | Víno | Nealkoholické nápoje |
Potraviny/Kuchyně | Hotel/Wellness/Spa |
Nové výrobky • | Recepty • |
Inzerce • |
Databáze dodavatelů • | Nápoják • |
19.03.2010 - 08:37:32
Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...
1. Který/á hoteliér/ka je vám vzorem? Vzory nemám, spíš odstrašující ...
Přes určitý pokles v posledním roce stále platí, že Česká republika ...