Casa Herradura, domov stejnojmenné super prémiové tequily, datuje svůj vznik do roku 1870. Od té doby se věnuje tradiční výrobě jen té nejkvalitnější tequily, stále ručně a podomácku. Díky tomu si zachovává tequila své jedinečné vlastnosti, které jí v historii přinesly 16 ocenění na světových soutěžích. Letos Casa Herradura uvedla svou super prémiovou tequilu v inovované lahvi. Znalci ji však nepřehlédnou - výrazná podkova je stále jasným symbolem nezaměnitelné kvality a chuti.
Tequila Herradura je v Mexiku považována za jednu z nejprestižnějších značek. Rodí se v palírně Casa Herradura, která je druhou nejstarší v Mexiku vůbec, navíc za jejím vznikem stojí překvapivě žena - Carmen Rosales de Lopéz. Nicméně jméno Herradura (česky podkova) napadlo spoluzakladatele, který o skutečnou podkovu téměř zakopl při obhlídce plantáží s agáve.
Samotná historie tequil Herradura se začala psát roku 1923, kdy byla značka oficiálně zaregistrována. Tequila se zde rodí díky starým ověřeným procesům výroby. Základem je ručně sklízené kvalitní modré agáve, hliněné pece pro jeho vaření a přírodní fermentace. Díky své kvalitě získala zde vyrobená tequila jako jediná označení „vše přírodní" od mexického Úřadu pro ochranu potravin.
Tequila Herradura přináší opravdový zážitek z chuti agáve. Vyniká svou jemnou chutí, a je proto vhodná k pomalému popíjení. Navíc tequila není dobarvována karamelem, takže poklad, který nové lahve skrývají, je skutečně přírodní a způsobený pouze dozráváním v dubových sudech.
Tequilu Herraduru si máte možnost vychutnat v České republice v podnicích s nabídkou super prémiových destilátů.
14.11.2011 - 12:21:55
Po celém světě během tohoto léta klesly průměrné ceny za ...
Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...
Při jaké teplotě skladovat víno? Co je to fortifikované víno? ...