GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 27.04.2024, svátek má Jaroslav
GastroTrend

banner

 

RUBRIKY/ČLÁNKY » ALKOHOLICKÉ NÁPOJE

Vůně whiskey na talíři aneb když vaří Jackova praneteř

 

 

 

ilustracni fotoLynne Tolley je praneteř Jacka Daniela, zakladatele palírny osobité americké whiskey. Mimo to navíc spravuje penzion a restauraci Miss Mary Bobo, kterou měl za svého života Jack tolik v oblibě. A protože má Lynne k whiskey, jídlu a vaření velmi blízko, prezentuje veřejnosti, jak si whiskey Jack Daniels vychutnat také tímto způsobem. Když ucítíte kouřový nádech ve vůni lynchburských jablíček nebo v právě upečeném hovězím hrudí s whiskey, poznáte, v čem je kouzlo vaření s Jackem.


Je mnoho způsobů, jak si vychutnat whiskey Jack Daniels. Například jako součást pokrmů. Whiskey totiž může být velmi překvapivou a inspirující ingrediencí právě v kuchyni a neztratí nic ze své kvality a nezaměnitelné kouřové chuti.


„Jídlo dostává díky whiskey hlubokou a intenzivní chuť. Má široké spektrum využití od omáček až po dezerty, proto se nemusíme bát experimentovat a lahodnou whiskey použít například místo vína. Perfektní je ve spojení se zvěřinou, skopovým masem, ale hodí se také k rybám a mořským plodům. Vždy když používáme whisky, musíme však zvážit její výraznost a intenzitu," doporučuje Martin Liška, který nyní působí v restauraci La Degustation Bohême Bourgeoise a je zároveň lektorem školy vaření Chefparade, kde se věnuje mimo jiné i molekulární kuchyni.


Lynne Tolley, praneteř samotného Jacka Daniela, představuje již mnoho let veřejnosti, jakým způsobem s Jackem v kuchyni zacházet. Pokud jste vyznavači kulinářské magie a dobré kvalitní whiskey, jsou tyto recepty přímo pro vás. Nenechejte hrnce a vařečky dlouho čekat, zde máte návod, jak si začít Jacka vychutnávat novým způsobem. Recepty nejsou složité, ingredience jsou běžně k sehnání a výsledek chutná dokonale.

 

 


Hovazi hrudi s whiskey

Hovězí hrudí s whiskey


Suroviny (na cca 10 porcí):
asi 1,5 až 2,5 kilogramu hovězího hrudí
1 středně velká cibule, nasekaná najemno
1/4 šálku Jack Daniels Whiskey
1/4 šálku sójové omáčky
1/4 šálku kečupu
1/4 šálku hnědého cukru
1/4 šálku jablečného octa
2 polévkové lžíce dijonské hořčice
1 polévková lžíce worcesteru
2 rozmačkané stroužky česneku
pepř na ochucení


Postup přípravy: Předehřejte si troubu na 150 stupňů Celsia. Hovězí hrudí položte na pekáč mastnější částí nahoru. Nasypte na maso cibuli a polijte ho marinádou z ostatních ingrediencí. Plech utěsněte alobalovou fólií. Pečte pomalu přibližně čtyři hodiny.


Maso před nakrájením nechte vychladnout, ideální je pečeni krájet až druhý den. Stejně tak výpek se doporučuje slít a vychladit. Lépe tak odstraníte přebytečný tuk. Při servírování můžete výpekem polévat maso na krajíčku bílého chleba nebo ho využít při podávání s bramborovými hranolky.

 


 

Lynchburska jablicka

Lynchburská jablíčka

 

 

Suroviny (na cca 5 porcí):
3 polévkové lžíce másla
6 oloupaných jablek
½ hrnku cukru
1/3 hrnku Jack Daniels Whiskey


Postup přípravy: Rozpustíme máslo, 5 minut na něm opékáme oloupaná nakrájená jablka. Přidáme cukr a whiskey a vaříme do zhoustnutí. Podáváme teplé. Zdobíme oblíbeným čerstvým ovocem.

 

 

 

 

 

 

 

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

16.02.2012 - 10:38:42

ALKOHOLICKÉ NÁPOJE
REKLAMA

banner

Nejčtenější články

22.01.2009 - Hotels.com: Pokles cen v hotelech o 3 procenta

Po celém světě během tohoto léta klesly průměrné ceny za ...

12.03.2009 - Dynybyl Hot Cup 2009

V honosném hotelu Art Deco Imperiál, z jehož zdí dýchá ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

28.01.2009 - Život je krásný

Rialto není jen slavný most v Benátkách, ale i prvotřídní ...

26.12.2009 - Víno - otázky a odpovědi

Při jaké teplotě skladovat víno?   Co je to fortifikované víno?   ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2024 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.