GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 23.10.2018, svátek má Teodor
GastroTrend

banner

 

RUBRIKY/ČLÁNKY » ALKOHOLICKÉ NÁPOJE

Jak postupovat při odstraňování rizikových alkoholických nápojů? 

 

 

ilustracni fotoMinisterstvo životního prostředí vydalo návod, v němž doporučuje občanům a podnikatelům nakládání s rizikovým alkoholem. Je třeba s ním zacházet jako s nebezpečným odpadem!

 

Občané mohou odkládat podezřelé lihoviny zdarma na místa určená obcí ke shromažďování nebezpečných odpadů (sběrné dvory nebo mobilní sběr nebezpečných odpadů v obcích).


Podnikatelské subjekty, provozovatelé restauračních zařízení a barů a další subjekty předávají tyto odpady odpadovým společnostem oprávněným k nakládání s nebezpečnými odpady daných katalogových čísel nebo přímo do zařízení pro odstraňování nebezpečných odpadů. Nejjednodušší je tedy oslovit přímo odpadové firmy zabývající se odstraňováním nebezpečných odpadů. Na obecním úřadu (odbor životního prostředí) mohou firmy rovněž zjistit, kde se v jejich blízkosti nachází nejbližší sběrný dvůr oprávněný přijímat odpady od podnikajících subjektů za úplatu. Podezřelé lihoviny pak mohou odevzdat tam.


Odstranění rizikových alkoholických nápojů je doporučeno ve spalovnách nebezpečných odpadů (databáze na www.chmu.cz). Cena za odstranění podezřelé lihoviny ve skleněném obalu ve spalovně nebezpečných odpadů je odhadováno na 6-12 Kč za kg bez DPH a bez přepravy do zařízení.


Informace o oprávněných odpadových společnostech, umístění sběrných dvorů a kontakty na laboratoře lze získat na obecních úřadech, obecních úřadech s rozšířenou působností nebo krajských úřadech, odborech životního prostředí.

 

KATEGORIZACE PODLE KATALOGU ODPADŮ:


Od občanů jako odpad katalogového čísla 20 01 13* - Komunální odpady - Rozpouštědla (nebezpečný odpad).


Od distributorů, firem a podnikajících osob jako odpad katalogového čísla 16 03 05* - Organické odpady obsahující nebezpečné látky (nebezpečný odpad).

 

 

Zdroj: www.ihned.cz

 

 

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

Autor: jhm
26.10.2012 - 06:20:15

ALKOHOLICKÉ NÁPOJE
REKLAMA

banner

Nejčtenější články

14.06.2010 - Léto svádí k mámení

I když to venku na léto moc nevypadá, podle kalendáře ...

21.01.2010 - Speciální a neobvyklá piva české provenience

Přes určitý pokles v posledním roce stále platí, že Česká republika ...

21.06.2010 - Brambory známé i neznámé

Mezi oblíbené přílohy nejenom v našem kraji určitě patří brambory. ...

14.09.2011 - Calvados - pálenka s historií

Calvados je typickým francouzským destilátem. Vyrábí se destilací zkvašeného jablečného ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2018 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.