GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 17.11.2018, svátek má Mahulena
GastroTrend

banner

 

RUBRIKY/ČLÁNKY » ALKOHOLICKÉ NÁPOJE

Čtvrtletní tržby majitele Becherovky stouply o 14 procent

 

Čtvrtletní tržby majitele Becherovky stouply o 14 procent    Francouzskému výrobci alkoholických nápojů Pernod Ricard SA stouply ve třetím fiskálním čtvrtletní tržby o 14 procent na 1,54 miliardy eur (39,3 miliardy Kč). Firma, jejíž součástí je i likérka Jan Becher - Karlovarská Becherovka, díky poptávce po dražších nápojích v Číně a Indii a vysokému růstu tržeb současně zlepšila výhled na celý fiskální rok do konce června.

 
    Bez zahrnutí vlivu změn směnných kurzů se tržby zvýšily o 16 procent. Pernod dodal, že se zlepšil prodej v duty-free obchodech i prodej v Rusku a USA. Naopak v západní Evropě zůstává poptávka slabá. Bez zahrnutí vlivu změn směnných kurzů se tržby v Severní a Jižní Americe zvýšily o tři procenta, v Asii a zbytku světa o deset procent a ve Francii o jedno procento. Ve zbývajících oblastech Evropy se však snížily o šest procent.

 
    Z jednotlivých značek se nejlépe prodávaly koňak Martell, whisky Jameson a vodka Absolut. Prodej šampaňského se naopak snížil. Příjmy z prodeje 15 strategických značek za devět měsíců do konce března pak stouply o tři procenta, objem prodeje se však snížil o jedno procento.


    Společnost rovněž v dnešním prohlášení zlepšila výhled na celý fiskální rok. Nyní čeká zvýšení zisku o tři procenta, původní prognóza uváděla růst o jedno až tři procenta, napsaly agentury AP a Reuters.

 
    Pernod je druhým největším výrobcem lihovin na světě za britským rivalem Diageo. Vlastní mimo jiné značky koňaku Martell, whisek Ballantine a Chivas, šampaňského Mumm a Perrier Jouët nebo ginu Beefeater. Likérku Jan Becher - Karlovarská Becherovka firma kontroluje od roku 1998.

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

Autor: ČTK
30.04.2010 - 10:18:47



Diskuze k článku
Jméno*
Text*
Kontrola*: 4 plus 10 je
 

ALKOHOLICKÉ NÁPOJE
REKLAMA

banner

Nejčtenější články

14.06.2010 - Léto svádí k mámení

I když to venku na léto moc nevypadá, podle kalendáře ...

08.04.2010 - Stát zakázal prodej lihovin ve více než šestilitrovém balení

Vlastní kolek musejí mít nyní také malé "placatice", které dosud ...

04.06.2010 - Jak začít se sushi

Přinášíme osm rad pro všechny kdo se chtějí naučit dělat ...

21.06.2010 - Brambory známé i neznámé

Mezi oblíbené přílohy nejenom v našem kraji určitě patří brambory. ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2018 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.