GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 23.10.2018, svátek má Teodor
GastroTrend

banner

 

RUBRIKY/ČLÁNKY » ALKOHOLICKÉ NÁPOJE

Celníci při kontrolách přišli na nelegální prodej alkoholu

 

 

ilustracni foto Celníci v rámci kontrolní akce s názvem Gastro 3 namátkou zkontrolovali stovku provozoven prodávajících alkoholické nápoje a téměř v polovině případů, u 46 z nich, zjistili porušení zákona. Většinou šlo o nabídku a prodej neoznačených lihovin pochybného původu, které by mohly ohrozit zdraví konzumentů. Zástupci celníků o tom novináře informovali na dnešní tiskové konferenci.


Kontrolní akce, která se uskutečnila v prosinci, se účastnilo několik desítek skupin mobilního dohledu ve všech regionech Česka. V letošním roce šlo již o třetí podobnou akci. Při všech celníci udělali celkem 370 kontrol ve vytypovaných rizikových provozovnách, v 98 případech přišli na porušení zákona, tedy "nelegální alkohol". Celníci upozorňují, že velká část nelegálně vyráběného alkoholu končí v pohostinstvích.


Velkou výrobnu nelegálního alkoholu odhalili celníci a kriminalisté v minulých dnech v Ostravě. Při zátahu zatkli sedm lidí, tři skončili ve vazbě. Jsou obviněni z krácení daně. Navíc policie s celníky zajistila 20.000 litrů lihu a 10.000 litrů již vyrobeného a do lahví stočeného alkoholu. Pokud by se vše dostalo do prodeje, stát by na daních přišel o šest milionů korun.

 

 

 

 

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

Autor: ČTK
30.12.2010 - 10:43:33

ALKOHOLICKÉ NÁPOJE
REKLAMA

banner

Nejčtenější články

14.06.2010 - Léto svádí k mámení

I když to venku na léto moc nevypadá, podle kalendáře ...

21.01.2010 - Speciální a neobvyklá piva české provenience

Přes určitý pokles v posledním roce stále platí, že Česká republika ...

21.06.2010 - Brambory známé i neznámé

Mezi oblíbené přílohy nejenom v našem kraji určitě patří brambory. ...

14.09.2011 - Calvados - pálenka s historií

Calvados je typickým francouzským destilátem. Vyrábí se destilací zkvašeného jablečného ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2018 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.