William Grants & Sons je jedna z mála společností vyrábějící skotskou whisky, která zůstala v rukou rodiny a jejíž členové se aktivně podílejí také na jejím samotném chodu. Jako první začala s výrobou jednosladových whisky a vytvořila tak novou kategorii whisky. Trvá dlouhé roky, než si Glenfiddich získá vytříbenou chuť a jedinečný charakter. Každá whisky stráví nejméně 12 let v kvalitním dřevěném soudku a za ta léta získává bohatou a komplexní chuť.
První kapky lahodného moku spatřily světlo světa v roce 1887, kdy Glenfiddich whisky vytvořil zakladatel stejnojmenné palírny William Grant. Filosofie značky zůstala vždy věrna jeho zásadám, a proto se také stala nejoblíbenější a velmi oceňovanou jednosladovou skotskou whisky na světě. Glenfiddich je dnes jedinou whisky na Skotské vysočině, která je destilovaná, zraje a je plněna do lahví v jedné a téže palírně. Protože Glenfiddich chápe důležitost kvality dřeva, je také jedinou palírnou, která si k péči o každý soudek ponechává svou vlastní bednářskou dílnu.
Je původní čistá jednosladová whisky s osobitou a vyváženou chutí. Glenfiddich Special Reserve zraje nejméně 12 let v amerických sudech po bourbonu a španělských dubových sudech po sherry (víno vyráběné ze španělských bílých hroznů). Získává tak komplexní a elegantní chuť s tóny čerstvých hrušek a s jemným aroma dubového dřeva. Tato whisky získala také mnohá ocenění na prestižních mezinárodních soutěžích, jednou z nich je například zlatá medaile z roku 2010 na soutěži skotských whisky.
William Grants & Sons jako rodinná palírna a průkopník výroby jednosladových whisky hledá stále nové způsoby výroby. Důkazem je tato whisky a její ojedinělý systém výroby, tzv. Solera systém. Tento systém umožňuje dozrávání whisky ve třech typech sudů. V sudech po sherry a bourbonu zraje 15 let a v nových dubových jen 5 - 6 měsíců. Posléze přichází sjednocení ve velké dřevěné Solera kádi, která se nikdy zcela nevyprazdňuje, aby mohla být zachována jednotná kvalita. Harmonická a intenzivní whisky zaujme zejména svojí vytříbenou chutí po lahodném medu, rozinkách a jemném koření.
Tato jednosladová skotská whisky je určena opravdovým znalcům. Vyvážený charakter a mimořádně plná chuť mají základ v dlouhých letech zrání v nejlepších sherry sudech po Olorosu (víno vyráběné ze španělských bílých hroznů) a tradičních bourbon sudech, které jsou pečlivě vybírány mistrem sladovníkem. Sladkost pocházející ze dřeva sherry sudů je vhodně doplněna dubovými tóny z tradičních sudů, chutí pečených jablek a koření s dominancí skořice. Každá láhev je jedinečná a vyznačuje se mimořádnou kvalitou.
20.05.2011 - 21:24:50
Po celém světě během tohoto léta klesly průměrné ceny za ...
Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...
Při jaké teplotě skladovat víno? Co je to fortifikované víno? ...