GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 26.04.2024, svátek má Oto
GastroTrend

banner

 

RUBRIKY/ČLÁNKY » ALKOHOLICKÉ NÁPOJE

Glenfiddich - prémiová jednosladová skotská whisky

 

 

William Grants & Sons je jedna z mála společností vyrábějící skotskou whisky, která zůstala v rukou rodiny a jejíž členové se aktivně podílejí také na jejím samotném chodu. Jako první začala s výrobou jednosladových whisky a vytvořila tak novou kategorii whisky. Trvá dlouhé roky, než si Glenfiddich získá vytříbenou chuť a jedinečný charakter. Každá whisky stráví nejméně 12 let v kvalitním dřevěném soudku a za ta léta získává bohatou a komplexní chuť.

 

 

glenfiddich_12_letPrvní kapky lahodného moku spatřily světlo světa v roce 1887, kdy Glenfiddich whisky vytvořil zakladatel stejnojmenné palírny William Grant. Filosofie značky zůstala vždy věrna jeho zásadám, a proto se také stala nejoblíbenější a velmi oceňovanou jednosladovou skotskou whisky na světě. Glenfiddich je dnes jedinou whisky na Skotské vysočině, která je destilovaná, zraje a je plněna do lahví v jedné a téže palírně. Protože Glenfiddich chápe důležitost kvality dřeva, je také jedinou palírnou, která si k péči o každý soudek ponechává svou vlastní bednářskou dílnu.

 

 


Glenfiddich Special Reserve 12 letvýhodně koupit


Je původní čistá jednosladová whisky s osobitou a vyváženou chutí. Glenfiddich Special Reserve zraje nejméně 12 let v amerických sudech po bourbonu a španělských dubových sudech po sherry (víno vyráběné ze španělských bílých hroznů). Získává tak komplexní a elegantní chuť s tóny čerstvých hrušek a s jemným aroma dubového dřeva. Tato whisky získala také mnohá ocenění na prestižních mezinárodních soutěžích, jednou z nich je například zlatá medaile z roku 2010 na soutěži skotských whisky.

 

 

 

 

glenfiddich_15_letGlenfiddich Solera Reserve 15 letvýhodně koupit


William Grants & Sons jako rodinná palírna a průkopník výroby jednosladových whisky hledá stále nové způsoby výroby. Důkazem je tato whisky a její ojedinělý systém výroby, tzv. Solera systém. Tento systém umožňuje dozrávání whisky ve třech typech sudů. V sudech po sherry a bourbonu zraje 15 let a v nových dubových jen 5 - 6 měsíců. Posléze přichází sjednocení ve velké dřevěné Solera kádi, která se nikdy zcela nevyprazdňuje, aby mohla být zachována jednotná kvalita. Harmonická a intenzivní whisky zaujme zejména svojí vytříbenou chutí po lahodném medu, rozinkách a jemném koření.

 

 

 

 

glenfiddich_18_letGlenfiddich Ancient Reserve 18 letvýhodně koupit


Tato jednosladová skotská whisky je určena opravdovým znalcům. Vyvážený charakter a mimořádně plná chuť mají základ v dlouhých letech zrání v nejlepších sherry sudech po Olorosu (víno vyráběné ze španělských bílých hroznů) a tradičních bourbon sudech, které jsou pečlivě vybírány mistrem sladovníkem. Sladkost pocházející ze dřeva sherry sudů je vhodně doplněna dubovými tóny z tradičních sudů, chutí pečených jablek a koření s dominancí skořice. Každá láhev je jedinečná a vyznačuje se mimořádnou kvalitou.

 

 

 

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

20.05.2011 - 21:24:50

ALKOHOLICKÉ NÁPOJE
REKLAMA

banner

Nejčtenější články

22.01.2009 - Hotels.com: Pokles cen v hotelech o 3 procenta

Po celém světě během tohoto léta klesly průměrné ceny za ...

12.03.2009 - Dynybyl Hot Cup 2009

V honosném hotelu Art Deco Imperiál, z jehož zdí dýchá ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

28.01.2009 - Život je krásný

Rialto není jen slavný most v Benátkách, ale i prvotřídní ...

26.12.2009 - Víno - otázky a odpovědi

Při jaké teplotě skladovat víno?   Co je to fortifikované víno?   ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2024 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.