GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 26.04.2024, svátek má Oto
GastroTrend

banner

 

RUBRIKY/ČLÁNKY » ALKOHOLICKÉ NÁPOJE

Bombay Sapphire - již druhým rokem světově nejoceňovanější premiový gin

 

 

Bombay Sapphire

Bombay Sapphire  je nejrychleji rostoucí značkou mezi prémiovými giny a již druhým rokem nejlepším prémiovým ginem. Tento gin zvýšil svůj meziroční podíl na trhu v kategorii prémiových ginů z 31,7 % na 32,7 %, uvádí IWSR (International Wine and Spirit Record).


V průběhu posledních pěti let dosahoval Bombay Sapphire ginvýhodně koupit dle IWSR velmi silného tempa růstu a tento trend pokračoval také v roce 2009, kdy činil 12 %. I během současné ekonomické situace, kdy řada jiných alkoholických značek komunikuje cenu, je po ikonické značce v modré lahvi se jménem Bombay Sapphire poptávka i za prémiovou cenu.


„Jsme rádi, že Bombay Sapphire pokračuje v nárůstu objemu a podílu v kategorii prémiových ginů. Posledních 12 měsíců pracujeme na zvýšení povědomí o Bombay Sapphire u spotřebitelů prostřednictvím inovativní celosvětové reklamní kampaně. Zásadově a důkladně o Bombay Sapphire pečujeme a budujeme z něj jednu z nejúspěšnějších značek alkoholu na světě", říká John Burke, Global Gin Category Director for Bacardi.


Bombay Sapphire během uplynulých 11 let, kdy značku pro své portfolio získala společnost Bacardi Limited, svůj podíl na trhu ve své kategorii téměř ztrojnásobil. Tempo růstu pod hlavičkou Bacardi Limited podtrhuje celosvětové působení této společnosti a marketingové zkušenosti soustřeďující se na spotřebitele.


Bombay Sapphire vždy zaujímal inovativní postoj k výrobě ginu - jedno z tajemství jeho úspěchu. Je založen na receptuře anglického lihovarníka Thomase Dakina z roku 1761. Dakinova receptura a pokročilé metody destilace signalizovaly novou éru kvality ginu Bombay Sapphire, který je stále vyráběn pomocí Carterhead destilátoru (destilační přístroj) zakoupeným rodinou Dakinových již v roce 1831.


Bombay Sapphirevýhodně koupit byl prvním prémiovým ginem, který poukázal na důležitost rostlin sbíraných v exotických destinacích po celém světě. Tyto rostliny, spolu s tzv. plynnou infúzí, která je charakteristickým znakem Bombay Sapphire, vytvářejí jeho jemnou a komplexní chuť.


Bombay Sapphirevýhodně koupit nabídl to, co nároční spotřebitelé od ginu očekávají", říká John Burke a dodává: „Zatímco tržní podíl ginů v kategorii prémiových čirých destilátů bude stoupat, Bombay Sapphire bude usilovat o odlišení se od ostatních prémiových ginů na trhu a pokračovat v získávání přízně spotřebitelů. Vynalézavý a originální proces destilace a pečlivý výběr rostlin vyústí ve specifickou chuť kvalitního alkoholu, která je přiměje se vracet."


Zdroj dat: IWSR 2009


O Bombay Sapphire


Bombay Sapphirevýhodně koupit je oblíbeným ginem po celém světě. V posledních letech si získává přízeň také u čím dál tím většího počtu konzumentů v České republice. Tento gin spatřil světlo světa již v roce 1761. I dnes je při jeho výrobě používána stále stejná receptura. Jednou z nejdůležitějších ingrediencí je kvalitní skotské obilí a 10 bylinných příměsí, takzvaných botanicals. Ty se přidávají k původní chuti jalovce a dodávají tak tomuto nápoji jeho jedinečné é vlastnosti. Proces, jak se Bombay Sapphirevýhodně koupit vyrábí, je známý jako vapour infusion, neboli plynná infúze. Ta spočívá v tom, že se alkoholové páry mísí s přísadami v plynném stavu (prochází přes bylinné přísady umístěné odděleně v perforovaných měděných koších), čímž je umožněno vstřebání bylinného aroma. Unikátní způsob výroby, vysoká kvalita použitých ingrediencí a jejich vzájemná vyváženost zaručují Bombay Sapphire nezaměnitelný charakter. Jeho aroma, svěží a delikátní chuť jsou hlavním přínosem pro vyváženost klasických martini koktejlů nebo jiných míchaných nápojů z Bombay Sapphire.

 

 

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

30.11.2010 - 08:02:53

ALKOHOLICKÉ NÁPOJE
REKLAMA

banner

Nejčtenější články

22.01.2009 - Hotels.com: Pokles cen v hotelech o 3 procenta

Po celém světě během tohoto léta klesly průměrné ceny za ...

12.03.2009 - Dynybyl Hot Cup 2009

V honosném hotelu Art Deco Imperiál, z jehož zdí dýchá ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

28.01.2009 - Život je krásný

Rialto není jen slavný most v Benátkách, ale i prvotřídní ...

26.12.2009 - Víno - otázky a odpovědi

Při jaké teplotě skladovat víno?   Co je to fortifikované víno?   ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2024 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.