GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 26.04.2024, svátek má Oto
GastroTrend

banner

 

RUBRIKY/ČLÁNKY » VÍNO

Vydání oblíbených průvodců a map z edice „Krajem vína 2012“ zahajuje sezónu vinařské turistiky

 

 

 

Vydani oblibenych pruvodcu a map z edice „Krajem vina 2012“ zahajuje sezonu vinarske turistikyVe dnech 12 . - 15. ledna představí Národní vinařské centrum a Vinařský fond nové vydání edice nejvyhledávanějších vinařských průvodců a map KRAJEM VÍNA 2012. Na veletrzích cestovního ruchu GO a REGIONTOUR 2012 v Brně tak budou mít návštěvníci první příležitost průvodce a mapy získat a seznámit se se všemi letošními novinkami.


Edice Krajem vína slouží všem milovníkům vína a návštěvníkům vinařské oblasti Morava nebo Čechy jako cenný zdroj informací nejen o místech, do nichž mohou zavítat, ale také jim stručně představí historii vinařství a jeho vývoj do současnosti, specifika pěstování révy vinné, klimatické podmínky, půdu či roční období, či chcete-li terroir. Čtenář zde najde zajímavé informace o tom, jak probíhá práce na vinici i ve sklepě během celého roku, jaký je systém dělení vín v České republice a nechybí ani představení předních vinařských cyklostezek České republiky. Materiály v edici (mapy a průvodci) šikovně kombinují víno, vinařství a vinohradnictví s nejatraktivnějšími místy v regionech tak, aby si každý příchozí mohl vybrat přesně tu míru propojení vína a turistiky, jaká mu vyhovuje.


Novinky


Nejpřitažlivější novinkou tohoto roku jsou redakční články v průvodcích - rozhovory s významnými osobnostmi jednotlivých podoblastí, které se svěřují čtenářům o svém vztahu k vínu a vůbec k vinařství a vinařské turistice v České republice. Za Znojemsko je to herečka Martina Válková-Preissová, na Mikulovsku hovoří MUDr. Jiří Holásek, Velkopavlovicko reprezentuje hudebník Roman Veverka a Slovácko a tím celou vinařskou oblast Morava uzavírá Břetislav Rychlík. V průvodci vinařskou oblastí Čechy se vyznal ze své lásky k vínu a bloumání krajinou MUDr. Jaroslav Špatenka.


Druhou novinkou je spojení vinařských průvodců s oblíbenou formou tištěného kalendáře vinařských akcí. Kalendář bude tedy jednak součástí průvodců a napoví, kde v okolí se kdy děje něco zajímavého, a zároveň zůstává v elektronické podobě na oficiální stránce moravského a českého vinařství www.vinazmoravy.cz - www.vinazcech.cz.


Na stránkách najdou čtenáři také užitečné propojení s adresářem vinařství, vinných sklepů, vinoték, ubytování s vinařskou tématikou a vinařských restaurací seřazených jak jinak než dle jednotlivých podoblastí. Stránky obsahují také část věnující se projektu vinařské turistiky „Certifikace zařízení vinařské turistiky", který realizuje Národní vinařské centrum společně s Nadací Partnerství. Certifikace vinařské turistiky pomáhá nejen vinařským turistům vybrat z široké nabídky ta nejkvalitnější zařízení a služby napříč všemi vinařskými podoblastmi České republiky.


Ocenění a distribuce


V lednu 2011 získala edice KRAJEM VÍNA na veletrzích GO a REGIONTOUR ocenění za II. místo ve Velké soutěži cestovního ruchu v kategorii „Nejlepší jednotná kampaň" a následně se podařilo materiálům vinařské turistiky okouzlit také odbornou komisi na veletrhu Holiday World. Ta udělila materiálu, na kterém spolupracují Národní vinařské centrum o.p.s. a agentura Bravissimo za financování Vinařského fondu ČR, I. místo v kategorii „Nejlepší propagační materiál veletrhu".


Materiály bude distribuovat Národní vinařské centrum na veletrzích cestovního ruchu, vinařských veletrzích nebo přímo na Zámku Valtice a v neposlední řadě prostřednictvím turistických informačních center ležících ve vinařských podoblastech jižní Moravy. Vinařské průvodce jsou vydány i v anglickém jazyce.


Celá edice Krajem vína je součástí velkého projektu Podpory a propagace vinařské turistiky na jižní Moravě a ve vinařské oblasti Čechy, který je financován Vinařským fondem ČR.


 

 

Ing. Petr Gondáš, manažer projektu
petr.gondas@vinarskecentrum.cz
 

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

Autor: WineOfCzechRepublic
09.01.2012 - 16:07:24

VÍNO
REKLAMA

banner

Nejčtenější články

22.01.2009 - Hotels.com: Pokles cen v hotelech o 3 procenta

Po celém světě během tohoto léta klesly průměrné ceny za ...

12.03.2009 - Dynybyl Hot Cup 2009

V honosném hotelu Art Deco Imperiál, z jehož zdí dýchá ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

28.01.2009 - Život je krásný

Rialto není jen slavný most v Benátkách, ale i prvotřídní ...

26.12.2009 - Víno - otázky a odpovědi

Při jaké teplotě skladovat víno?   Co je to fortifikované víno?   ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2024 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.