GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 19.10.2018, svátek má Michaela
GastroTrend

banner

 

RUBRIKY/ČLÁNKY » VÍNO

Úspěch na první letošní soutěži OIV v Moldavsku

 

 

Uspech na prvni letosni soutezi OIV v MoldavskuPolovina února je doba, kdy se do moldavského Kišiněva na pozvání veletržní agentury Poliproject slétnou degustátoři z mnoha zemí (letos ze čtrnácti), aby na první soutěži OIV v roce ohodnotili týden před národním veletrhem vín a gastronomie domácí i zahraniční vína a destiláty.


Z 94 udělených medailí získala moravská vinařství šest a Slovensko dvě, což rozhodně není špatné. Naším nejúspěšnějším vinařstvím se stal Znovín Znojmo se dvěma zlatými za Tramín červený výběr z hroznů 2009, (cukr 33 g, alk. 11,66%) a za Ryzlink rýnský 2009 ledové víno (cukr 228 g, alk. 8,78%). Dvě medaile má i Vinselekt Michlovský - zlato za Rulandské šedé 2011 pozdní sběr (cukr 1,54 g, alk. 13,5%), možná ale větší radost bude mít z bronzové medaile, kterou při své světové premiéře získalo lehké, přírodně kvašené frizzante Cuvée Müller Thurgau semi sparkling 2011 (cukr 10,5 g, alc 11%), které se teprve chystá na trh. Vinařství U Kapličky tu pozlatilo svůj Muškát moravský 2011 (cukr 9,5 g, alk. 11,5%). Podobnou radost, jako u Michlovských, budou mít i u Volaříků v Mikulově. Mezinárodní křest ohněm v Kišiněvě absolvoval premiérový Sekt Ryzlink vlašský 2009 méthode classique (cukr 2 g, alk. 12%) a patří mu stříbrná medaile - o to cennější, že letos při neúčasti vín z Champagne nebyla udělena v této kategorii žádná zlatá.


Výběr z článku z aktuálního čísla časopisu Sommelier - Revue pro víno a restaurant. Autor: Dr. Luboš Bárta.

 

 

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

Autor: WineOfCzechRepublic
08.03.2012 - 15:53:30

VÍNO
REKLAMA

banner

Nejčtenější články

14.06.2010 - Léto svádí k mámení

I když to venku na léto moc nevypadá, podle kalendáře ...

21.06.2010 - Brambory známé i neznámé

Mezi oblíbené přílohy nejenom v našem kraji určitě patří brambory. ...

14.09.2011 - Calvados - pálenka s historií

Calvados je typickým francouzským destilátem. Vyrábí se destilací zkvašeného jablečného ...

21.01.2010 - Speciální a neobvyklá piva české provenience

Přes určitý pokles v posledním roce stále platí, že Česká republika ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2018 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.