GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 27.04.2024, svátek má Jaroslav
GastroTrend

banner

 

RUBRIKY/ČLÁNKY » VÍNO

DRŽITELEM TITULU VINAŘSTVÍ ROKU 2014 SE STALA SPOLEČNOST CHATEAU VALTICE - VINNÉ SKLEPY VALTICE, A.S.

 

 

Vítězem šestého ročníku soutěže o titul Vinařství roku 2014, pořádané Svazem vinařů ČR, se stala společnost Chateau Valtice - Vinné sklepy Valtice a.s. Ocenění převzal během slavnostního galavečera 26. března v pražském Veletržním paláci ředitel pro marketing a strategii David Šťastný se svým otcem Antonínem Šťastným.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Celoroční práci a úspěchy společnosti Chateau Valtice - Vinné sklepy Valtice a.s. v uplynulém roce ocenila sedmičlenná odborná porota, která ji ohodnotila jako nejlepší v kategorii „velké vinařství“, společně s Žernoseckým vinařstvím, s.r.o., které zvítězilo v kategorii „střední vinařství“ a Vinařství Špalek, které získalo prvenství v kategorii „malé vinařství“.

 

Rozhodující slovo měla ale i letos veřejnost. Ta svými hlasy zaslanými do kategorie Mediatel Vindemia Publica určila mezi zmíněnými třemi vinařstvími absolutním vítězem právě vinařství Chateau Valtice - Vinné sklepy Valtice, a.s.. Celkově nejvíce hlasů ovšem obdrželo Zemědělské družstvo Sedlec u Mikulova, které tak s více než sedmi tisíci hlasy získalo cenu veřejnosti Mediatel Vindemia Publica 2014.

 

V samotném finále se utkali Vinařství Kořínek, Víno J. Stávek, Vinařství Špalek, SONBERK, a.s., Vinařství Vladimír Tetur, Žernosecké vinařství, s.r.o., Vinařství Lahofer, a.s., CHÂTEAU VALTICE – Vinné sklepy Valtice, a.s. nebo Zemědělské družstvo Sedlec u Mikulova. Rovnou šanci uspět, měla letos opět všechna vinařství, protože se soutěžilo ve třech kategoriích dle velikosti. „Konkrétně u Chateau Valtice nás určitě ovlivnilo, že se jedná o jeden z pilířů tuzemského vinařství, s týmem nadšených vinařských odborníků s citem pro osvětovou a společenskou činnost,“ uvádí předseda sedmičlenné odborné poroty František Mádl a dodává: „Usilují zde o budování moderní firmy na staletých, tradičních základech s širokou škálo vín pouze moravského původu. Navíc s velmi dobrým poměrem ceny a kvality.“

 

Zástupci společnosti Chateau Valtice - Vinné sklepy Valtice, a.s. převzali od Svazu vinařů ČR skleněnou trofej od sklárny Preciosa, zájezd od společnosti Čedok, unikátní 3D minci od společnosti E-mince.cz a dárkový koš od BS vinařské potřeby. Vítěz obdrží také tradiční bronzovou plaketu a čeká jej uvedení do Síně slávy vinařství ČR zřízené v Národním vinařském centru ve Valticích. „Současně bude mít oceněný možnost užívat titul pro své marketingové účely, a to bez časového omezení vždy s uvedením roku 2014, za který jej získal,“ říká výkonný ředitel Svazu vinařů ČR Martin Půček. 

 

Soutěž, která je postavena na komplexním hodnocení vinařských soutěž, vyhlašuje Svaz vinařů České republiky ve spolupráci s Národním vinařským centrem, za významné podpory Vinařského fondu ČR, hlavních partnerů Erste Corporate Banking, Mediatel spol. s r.o., Čedok a.s. a Tesco Stores ČR a.s., v jehož vybraných prodejnách je možné vína od devíti finalistů až do poloviny května zakoupit. Akce je pořádána pod záštitou hejtmana Jihomoravského kraje JUDr. Michala Haška.

 

DOPROVODNÝ PROGRAM

Během večera měli hosté možnost ochutnat nejen vína devíti finalistů, ale také se zde představila stovka vín letošního Salonu vín ČR a regionální potraviny označené národní značkou kvality Klasa. Průběh slavnostního večera zpestřily svým vystoupením akrobaté ze skupiny Vertigo a zpěvák Ondřej Ruml. Celým večer bravurně provázel moderátor Marek Eben. 

 

 

PŘEHLED DALŠÍCH OCENĚNÍ VINAŘSTVÍ ROKU 2014: 

 

MEDIATEL VINDEMIA PUBLICA 2014 (cena veřejnosti): 

Zemědělské družstvo Sedlec u Mikulova 

 

CENA VILÉMA KRAUSE (významné vinařské osobnosti s celoživotním přínosem pro tento obor)

ING. DRAHOMÍR MÍŠA

Známý vinohradnický a vinařský odborník a pedagog, který působil jako pedagog na Střední zemědělské technické škole oboru vinohradnického ve Valticích a později jako odborných asistent na Zahradnické fakultě MZLU Brno v Lednici na Moravě. Publikoval řadu odborných článků ve Vinařském obzoru, napsal knihy jako Vinařův rok, Zakládání vinic, Pěstování stolních hroznů a učebnice Ochrana rostlin pro střední školy. 

 

 

ENOLOG ROKU 2014 (enolog - mladý vinař do 38 let): 

FILIP MLÝNEK, ENOLOG SPOLEČNOSTI VINAŘSTVÍ VOLAŘÍK

 

 

VINDEMIA ACTA 2014 (cena za kvalitní novinářskou práci propagující víno):

FILIP VRÁNA - REDAKTOR BRNĚNSKÉ ČTK

za kvalitní novinářskou práci publikující nezkreslené informace o vinařství v ČR

 

 

VINDEMIA LIBRI 2014 (cena za nejlepší literaturu propagující víno):

DOC. ING. MILOŠ MICHLOVSKÝ, DRSC.

za kvalitní publikační činnost ve prospěch vinařství v ČR publikací titulů Bobule, Lexikon chemického složení vína a Příprava bílých vín

 

 

Držiteli titulu Vinařství roku se v uplynulých letech stala vinařství Vinselekt Michlovský a.s., 

Bohemia Sekt, a.s., Malý vinař – František a Hana Mádlovi, Znovín Znojmo, a.s. a Sonberk a.s.

 

 

Podrobné informace na www.vinarstviroku.cz

 

Kontakt pro média:

Ing. Kateřina Martykánová 

PR manager 

Tel. +420 602 576 870 

E-mail: martykanova@locomotion.cz

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

31.03.2015 - 11:08:44



Diskuze k článku
Jméno*
Text*
Kontrola*: 6 plus 8 je
 

VÍNO
REKLAMA

banner

Nejčtenější články

22.01.2009 - Hotels.com: Pokles cen v hotelech o 3 procenta

Po celém světě během tohoto léta klesly průměrné ceny za ...

12.03.2009 - Dynybyl Hot Cup 2009

V honosném hotelu Art Deco Imperiál, z jehož zdí dýchá ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

28.01.2009 - Život je krásný

Rialto není jen slavný most v Benátkách, ale i prvotřídní ...

26.12.2009 - Víno - otázky a odpovědi

Při jaké teplotě skladovat víno?   Co je to fortifikované víno?   ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2024 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.