GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 26.04.2024, svátek má Oto
GastroTrend

banner

 

RUBRIKY/ČLÁNKY » VÍNO

Valtické vinné trhy představí jedinečný ročník 2009

 

43. ročník Valtických vinných trhů otevře své brány široké veřejnosti 7. a 8. května a Španělská konírna valtického zámku opět nabídne k ochutnávce více než 900 vzorků vín 151 vystavovatelů včetně držitelů titulů CHAMPION VVT 2010.

 

Valtické vinné trhy představí jedinečný ročník 2009Valtické vinné trhy patří mezi vinařské akce, kde si mohou všichni milovníci vína na mimořádně velkém počtu vzorků udělat obrázek o kvalitě a charakteru nového ročníku vín. Zájem o trhy proto rok od roku roste, a to jak ze strany návštěvníků, tak ze strany soutěžících vinařů, kteří zde mohou porovnat výsledky svého snažení s nejlepšími kolegy v oboru. I letos se očekává kolem šesti tisíc návštěvníků. Proto bylo třeba rozšířit výstavní prostory, aby měli všichni pohodlí a dostatek prostoru pro tak ušlechtilý koníček, jakým je degustace vín.

 

„Těší nás, že máme možnost představit veřejnosti ucelený soubor všech odrůd z loňské sklizně.  Ročník 2009 totiž považujeme za naprosto jedinečný a věříme, že s námi budou návštěvníci souhlasit," upozorňuje na největší lákadlo Valtických vinných trhů ředitel marketingu Vinných sklepů Valtice David Šťastný.

 

V letošním roce je pro návštěvníky mimo koštování vín a dobré muziky připraven také křest vinařské knihy známé dvojice autorů prof. MUDr. Milana Šamánka, DrSc. a Doc. MUDr. Zuzany Urbanové, CSc. „Víno - na zdraví". V sobotu 8.5.2010 v 15 hodin proběhne také pokus o překonání loňského rekordu v řetězovém pití vína. Medailovým vínem si vloni připilo 532 lidí a organizátoři věří, že se hravých návštěvníků letos najde ještě o něco více.

 

Výsledky soutěže jsou už také známy. Nejvyšší tituly CHAMPION VVT 2010 získalo ve finálové konkurenci sedmnácti bílých vín Veltlínské zelené, ročník 2009, pozdní sběr z Vinařství Josef Dufek se sídlem Svatobořice-Mistřín a z třinácti finálových červených vín porotce nejvíce zaujal Merlot, ročník 2009, výběr z hroznů z Vinařství Jaroslav Beneš se sídlem v Hruškách.

 

Valtické vinné trhy jsou vůbec nejstarší výstavou vín v České republice a jednou z nejstarších výstav bývalého Rakouska-Uherska s historií sahající před rok 1850. V loňském roce Valtické vinné trhy hodnotily rekordních 953 přihlášených vín. Valtické vinné trhy jsou organizovány tradičně ve spolupráci se Střední vinařskou školou ve Valticích.

 

 

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

04.05.2010 - 09:23:31



Diskuze k článku
Jméno*
Text*
Kontrola*: 7 plus 7 je
 

VÍNO
REKLAMA

banner

Nejčtenější články

22.01.2009 - Hotels.com: Pokles cen v hotelech o 3 procenta

Po celém světě během tohoto léta klesly průměrné ceny za ...

12.03.2009 - Dynybyl Hot Cup 2009

V honosném hotelu Art Deco Imperiál, z jehož zdí dýchá ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

28.01.2009 - Život je krásný

Rialto není jen slavný most v Benátkách, ale i prvotřídní ...

26.12.2009 - Víno - otázky a odpovědi

Při jaké teplotě skladovat víno?   Co je to fortifikované víno?   ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2024 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.