GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 19.03.2024, svátek má Josef
GastroTrend

banner

 

RUBRIKY/ČLÁNKY » VÍNO

Jarovín Rosé 2011

 

 

Jarovin Rose 2011Dobšice - Nejlepším růžovým vínem letošního již osmého ročníku mezinárodní přehlídky růžových vín Jarovín Rosé 2011 je Frankovka rosé od společnosti Zámecké vinařství Bzenec. Vyšlo nejlépe ze čtvrteční degustace, při které vybírala šampióna z osmdesáti čtyř vzorků růžových vín odborná komise složená z vinařských kapacit, mezi které rozhodně patří doc. Ing. Josef Balík, Ph.D. ze Zahradnické fakulty Mendelovy univerzity v Brně, či několikanásobný mistr České republiky a vítěz dalších mezinárodních sommeliérských soutěží Libor Nazarčuk.


V kategorii o nejlepší kolekci vín mohla soutěžit vinařství se čtyřmi a více přihlášenými vzorky. Vítězství obhájila vína z produkce Víno Hort s průměrným ohodnocením 86,71 bodů.


Do letošního ročníku soutěže Jarovín Rosé 2011 se přihlásilo celkem třicet devět vinařství s osmdesáti čtyřmi vzorky růžových vín. Většina z nich, sedmdesát osm vzorků, byla vína tichá. Tři komise degustátorů ochutnaly i šest sektů a perlivých vín. Soutěž této kategorie vín ve srovnatelném rozsahu jinde v České republice dosud není.


Letošního šampióna výstavy Jarovín Rosé 2011 i všechny ostatní oceněné vzorky budou moci milovníci vín ochutnat již první květnovou sobotu od 10:00 do 20:00 v prostorách znojemské radnice na ulici Obroková 12. Slavnostní vyhlášení výsledků je naplánované na druhou hodinu odpolední. Výstava je spojená s další tradiční akcí znojemského regionu, Májovými slavnostmi.


Mezinárodní soutěž růžových vín Jarovín Rosé se stává již tradicí. Přehlídky se účastní vína nejen z tuzemska, ale i Slovenska a Rakouska.

 

 

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

Autor: WineOfCzechRepublic
03.05.2011 - 09:37:50

VÍNO
REKLAMA

banner

Nejčtenější články

18.06.2010 - Španělský hotelový řetězec zbrojí v Česku na další expanzi

NH Hotels otevřel dva hotely v Praze a Olomouci, další ...

12.03.2009 - Dynybyl Hot Cup 2009

V honosném hotelu Art Deco Imperiál, z jehož zdí dýchá ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

21.01.2010 - Speciální a neobvyklá piva české provenience

Přes určitý pokles v posledním roce stále platí, že Česká republika ...

12.11.2008 - Čaj

V jedné čínské legendě, Shen Nung, legendární čínský císař seděl ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2024 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.