GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 17.07.2019, svátek má Martina
GastroTrend

banner

 

RUBRIKY/ČLÁNKY » VÍNO

Při jaké teplotě skladovat víno?



ilustrační fotoOptimální teplota pro dlouhodobé zrání je někde mezi 12 až 14 stupni Celsia, ovšem nejdůležitější je stálost teploty. Víno by během roku nemělo příliš pocítit rozdíl ročních období, ideálně by se kolísání teploty mělo držet v rozmezí dvou stupňů Celsia. Pro kratší uložení vína by neměly vadit ani teploty kolem 17 - 18 stupňů Celsia.

 

 

 

Co je to fortifikované víno?



Jedná se o víno s přídavkem alkoholu, tzv. dolihované víno. Mezi nejznámější příklady patří portské, do kterého se přidává vinná pálenka. Důvodem je zastavení kvašení a zachování sladkosti vína, ale přitom s dostatečnou alkoholovou opojností. U aromatizovaných vín je povoleno dolihovat pomocí čistého lihu a k doslazení použít sacharózu.

 



V čem spočívá metoda sur-lie?



Jedná se o dlouhodobější ležení vína na vinných kvasinkách. Víno tak získává plnější chuť a objevují se v něm další zajímavé vůně; také se zvyšuje odolnost proti následné oxidaci vína. Tato metoda se využívá zejména u bílých vín.

 

 

reklama:

 

Hlavní strana   Články od nejnovějšího   Aktuálně   Alkoholické nápoje   Pivo   Víno   Nealkoholické nápoje

 

Káva/Čaj  

Potraviny/Kuchyně  

Technologie/Zařízení   

Hotel/Wellness/Spa  

Restaurace/Inspirace  

Podnikání/Užitečné 

                 

        

 

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

26.12.2009 - 10:45:10



Diskuze k článku
Jméno*
Text*
Kontrola*: 9 plus 4 je
 

VÍNO
REKLAMA

banner

Nejčtenější články

27.05.2009 - Tip na víkend: Prague Food Festival

Přestavte si, že sedíte v rozkvetlém parku, na jedné straně ...

04.08.2010 - Nejlepší bary v Česku

Bugsys Bar zařadil časopis Newsweek mezi dvacet nejlepších barů světa. ...

04.06.2009 - DAŇOVÉ ŘÍZENÍ - Obrana proti daňové kontrole

Při sporech s finančním úřadem vám potřebné argumenty dodají judikáty.

08.04.2010 - Stát zakázal prodej lihovin ve více než šestilitrovém balení

Vlastní kolek musejí mít nyní také malé "placatice", které dosud ...

02.07.2009 - Karlovy Vary - Thriller na kolonádě

Krize tvrdě dopadla na západočeské lázně. Jezdí do nich o ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2019 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.