GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 18.11.2018, svátek má Romana
GastroTrend

banner

 

RUBRIKY/ČLÁNKY » VÍNO

Vinum Gradecense – Hradecký pohár vína 

 

Hradecky pohar vinaV pátek 3. září se pod záštitou města Hradec Králové konal v prostorách kongresového sálu hotelu Černigov již čtvrtý ročník mezinárodní soutěže vín Vinum Gradecense - Hradecký pohár vína.


Mezinárodní komise certifikovaných degustátorů pod vedením Ing. Pavla Vajčnera hodnotily kvalitu 340 vín z České republiky i z mnoha dalších zemí. Šampionem soutěže se stal Ryzlink rýnský pozdní sběr 2006 ze Školního statku Mělník. Championem bílých vín bylo rakouské víno Grauburgunder Hasel z vinařství Allram. Šampionem červených vín byl Merlot z moldavského vinařství Chateau Vartely. Nejlepší kolekci vín představil slovenský vinař Janoušek z Pezinku. Nejlepším vínem ve zvláštní kategorii „Pinot family" se stalo Rulandské šedé 2007, výběr z bobulí, z Livi Dubňany. Nejlepším růžovým vínem se stalo Zweigeltrebe 2008, ledové z Českého vinařství Chrámce. Nejlepším vínem z vinařské oblasti Čechy se stal Ryzlink rýnský 2007, pozdní sběr, Agrofrukt Kamýk. Šampion soutěže, stejně jako šampion bílých a červených vín obdrží finanční odměnu 15 000,- Kč. Vítězové ostatních výše uvedených zvláštních kategorii získali finanční odměny 10 000,- Kč. Majitel nejlepší kolekce vín získal voucher na odběr tiskařských prací v hodnotě 100 000,- Kč. Celkem bylo uděleno 18 zlatých a 84 stříbrných medailí.


Hradecká veřejnost měla možnost soutěžní vzorky ochutnat na večerní galadegustaci, která se konala rovněž v prostorách hotelu Černigov a dále dne 11.9.2010 na Vinobraní na Kuksu.

 

Výsledky 4. ročníku Hradeckého poháru vína - Vinum Gradecense
 

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

Autor: WineOfCzechRepublic
23.09.2010 - 17:27:44

VÍNO
REKLAMA

banner

Nejčtenější články

14.06.2010 - Léto svádí k mámení

I když to venku na léto moc nevypadá, podle kalendáře ...

08.04.2010 - Stát zakázal prodej lihovin ve více než šestilitrovém balení

Vlastní kolek musejí mít nyní také malé "placatice", které dosud ...

04.06.2010 - Jak začít se sushi

Přinášíme osm rad pro všechny kdo se chtějí naučit dělat ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

21.06.2010 - Brambory známé i neznámé

Mezi oblíbené přílohy nejenom v našem kraji určitě patří brambory. ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2018 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.