GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 21.10.2018, svátek má Brigita
GastroTrend

banner

 

RUBRIKY/ČLÁNKY » VÍNO

35 moravských a českých vín v 1000 Vins du Monde

 

 

35 moravských a českých vín v 1000 Vins du Monde

Do prestižní francouzské publikace 1000 Vins du Monde (1000 vín světa) pro rok 2011 se dostalo 35 vín z Moravy a Čech. V publikaci 1000 Vins du Monde mohou milovníci vína hledat nejúžasnější světové vinné skvosty, stejně tak jako v proslulém Michelinském průvodci hledají inspiraci obdivovatelé nejlepší světové gastronomie.

 

„Moravská a česká vína promlouvají do předních příček nejprestižnějších světových soutěží se stále rostoucí intenzitou, takže jsme trochu očekávali, že se dříve či později objeví i v 1000 Vins du Monde. Ale že to bude hned s pětatřiceti víny, v to snad nedoufal nikdo z nás," komentuje vstup moravského a českého vinařství do světové extratřídy Pavel Krška, ředitel Národního vinařského centra.


Komisaře vybírající špičková světová vína do 1000 Vins du Monde nejvíce zaujala vinařství Krist se šesti víny, Baloun (5 vín), Moravské vinařské závody (4 vína) a Víno Mikulov a Bohemia Sekt shodně po třech vínech.


„Velmi dobrá zpráva je, že naši vinaři nebodovali jen v naší silné kategorii bílých suchých vín, ale že dokázali zaujmout i u výběrů z bobulí, ledových a slámových vín a také v kategorii sektů. Ukázalo se tak, že i výrobu speciálních vín mají zvládnutou na nejvyšší světové úrovni," přiblížil další detaily Pavel Krška.

 

 

 

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

24.11.2010 - 07:35:37

VÍNO
REKLAMA

banner

Nejčtenější články

14.06.2010 - Léto svádí k mámení

I když to venku na léto moc nevypadá, podle kalendáře ...

21.06.2010 - Brambory známé i neznámé

Mezi oblíbené přílohy nejenom v našem kraji určitě patří brambory. ...

21.01.2010 - Speciální a neobvyklá piva české provenience

Přes určitý pokles v posledním roce stále platí, že Česká republika ...

14.09.2011 - Calvados - pálenka s historií

Calvados je typickým francouzským destilátem. Vyrábí se destilací zkvašeného jablečného ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2018 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.