GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 13.11.2018, svátek má Tibor
GastroTrend

banner

 

RUBRIKY/ČLÁNKY » VÍNO

Templářské sklepy podaly kvůli návrhu insolvence trestní oznámení 

 

Templářské sklepy    Teplářské sklepy Čejkovice podaly trestní oznámení na podnikatele Břetislava Šťavíka, který na firmu podal návrh na insolvenci. Soudy v Brně a Olomouci sice návrh odmítly, firma se ale domnívá, že případ poškodil její dobrého jméno. Společnost bude požadovat i náhradu škody vzniklou touto kauzou, sdělil dnes ČTK v tiskové zprávě ředitel vinařského družstva Pavel Pastorek.

 
    Insolvenční návrh podal Šťavík v polovině února, podle něj mu firma dluží 10,4 milionu korun za pohledávky, které odkoupil od Františka Strýčka. Firma od počátku argumentovala tím, že si se Strýčkem jeho pohledávky v minulosti vypořádala. Krajský soud v Brně sice insolvenční řízení okamžitě zahájil, po třech dnech ale návrh odmítl, protože neobsahoval informace o vzniku pohledávky ani další věřitele firmy.

 
    Proti verdiktu brněnského soudu podal Šťavík odvolání a případem se zabýval Vrchní soud v Olomouci. Koncem minulého týdne potvrdil usnesení Krajského soudu v Brně a insolvenční návrh na Templářské sklepy Čejkovice definitivně zamítl.


    Podle Pastorka bylo i přes smyšlenou kauzu poškozeno dobré jméno firmy a tento případ poukazuje na nedostatky v insolvenčním zákoně.

 
    Templářské sklepy Čejkovice vznikly v roce 1992 jako nástupce místního vinařského družstva. Hospodaří na deseti hektarech vinic. Podle informací dostupných ve sbírce listin v roce 2008 utržily 408 milionů korun se ziskem 62,7 milionu korun.


 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

Autor: ČTK
06.05.2010 - 09:38:06



Diskuze k článku
Jméno*
Text*
Kontrola*: 3 plus 10 je
 

VÍNO
REKLAMA

banner

Nejčtenější články

14.06.2010 - Léto svádí k mámení

I když to venku na léto moc nevypadá, podle kalendáře ...

08.04.2010 - Stát zakázal prodej lihovin ve více než šestilitrovém balení

Vlastní kolek musejí mít nyní také malé "placatice", které dosud ...

04.06.2010 - Jak začít se sushi

Přinášíme osm rad pro všechny kdo se chtějí naučit dělat ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

21.06.2010 - Brambory známé i neznámé

Mezi oblíbené přílohy nejenom v našem kraji určitě patří brambory. ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2018 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.