GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 24.05.2018, svátek má Jana
GastroTrend

banner

 

RUBRIKY/ČLÁNKY » PIVO

Budějovický Budvar uvádí na trh novou variantu cideru Somersby

 


Budejovicky Budvar uvadi na trh novou variantu cideru SomersbyPrémiový cider dánské značky Somersby byl na český trh uveden v červnu 2012. Loni na jaře byl jablečný cider doplněn o Somersby Pear s hruškovou příchutí. Objem prodeje značky Somersby se i díky tomu meziročně výrazně zvýšil. Tím byl potvrzen vysoký obchodní potenciál cideru na českém trhu. Proto Budějovický Budvar v těchto dnech uvádí na trh již třetí variantu Somersby, tentokrát s příchutí ostružiny.

 

Somersby je prémiovou značkou dánského koncernu Carlsberg Breweries. V roce 2012 se Budějovický Budvar stal výhradním dovozcem jablečného cideru Somersby Apple Cider pro Českou republiku. Zájem českých zákazníků potvrdil vysoký obchodní potenciál tohoto alkoholického nápoje, který je zajímavou alternativou ke sladovým alkoholickým nápojům, míchaným pivním nápojům i vínu.


„Zákazníci přijali značku Somersby velmi dobře - loni jsme výrazně zvýšili objem prodeje v obou distribučních kanálech - ON TRADE i OFF TRADE. Nedávno jsme na globálním facebookovém profilu Somersby začali s fanoušky komunikovat česky a spustili jsme také český web značky," říká Ing. Martin Horejš, vedoucí oddělení tuzemských prodejů z Budějovického Budvaru. K navýšení loňského prodeje přispělo rozšíření sortimentu o nový Somersby Pear Cider s hruškovou příchutí a také nárůst počtu prodejních míst. „Cítíme značný zájem zákazníků, a proto jim nyní nabídneme i třetí variantu Somersby s příchutí ostružiny," dodává Martin Horejš.


Somersby Blackberry Cider je osvěžující nápoj s jemným nádechem přírodní chuti ostružin. Jeho chuť je sladká a jemně perlivá. Je určen pro ženy i muže, kteří žijí městským životním stylem, tráví hodně volného času s přáteli, mají pozitivní myšlení, rádi experimentují a hledají nevšední chuťové zážitky. Představuje ideální volbu pro uvolněné chvíle strávené s přáteli. Nejlépe chutná vychlazený s ledem. Má obsah alkoholu 4,5% obj. Na český trh bude dodáván v nevratných láhvích o objemu 0,33 litru. Prodávat se bude po celé republice v maloobchodních prodejnách i gastronomických provozovnách. Koncová cena v obchodech by se měla pohybovat kolem 25,- Kč za láhev.

 

Obecné informace o cideru


Kvašený jablečný nápoj znali už v antice, řecky se nazýval „sikera", latinsky „sicera" a hebrejsky „šekar". První středověké zprávy o výrobě cideru v Evropě pocházejí z doby Karla Velikého. První vědecký spis o výrobě cideru De vino et pomaceo vytvořil osobní lékař Karla IX. v roce 1588. Cider je dnes velice populární v západní Evropě. V anglicky mluvících zemích se nazývá „cider", ve Francii „cidre", ve Španělsku a Portugalsku „sidra". V roce 2010 se v Evropě vypilo asi 15 milionů hektolitrů cideru. Jeho spotřeba od roku 2000 neustále roste - prodej se zvyšoval v průměru o 3% ročně a tento trend bude podle průzkumů trhu pokračovat i v příštích letech. V České republice je to nápoj zatím téměř neznámý.


Kvalitní cider se vyrábí ze speciálních odrůd jablek. Obvykle se míchá z několika jablečných odrůd, aby byl dosažen vhodný poměr sladkosti, hořkosti a kyselosti výchozího moštu. Vylisovaný jablečný mošt kvasí v nerezových tancích s řízenou teplotou kvašení, která zajistí zachování aromatických látek v nápoji. Poté se stáčí do lahví, v nichž může ještě probíhat dokvašování, takže cider zůstává jemně perlivý. V důsledku probíhajícího kvašení se na dně lahví může vytvářet zákal, který však není na závadu. Podle objemu alkoholu se cidery dělí na sladké (do 3%), polosuché (3 - 5%) a suché (nad 5%).

 

 

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

18.03.2014 - 21:42:48

PIVO
REKLAMA

banner

Nejčtenější články

21.01.2010 - Speciální a neobvyklá piva české provenience

Přes určitý pokles v posledním roce stále platí, že Česká republika ...

21.06.2010 - Brambory známé i neznámé

Mezi oblíbené přílohy nejenom v našem kraji určitě patří brambory. ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

11.05.2018 - Naši vinaři přivážejí 57 medailí z New Yorku

Moravští a čeští vinaři uspěli na mezinárodní soutěži Great American ...

25.08.2011 - Pavel Tvaroh

Jmenuje se Pavel Tvaroh a je z Meziboří. Najít jeho ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2018 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.