GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 23.09.2018, svátek má Berta
GastroTrend

banner

 

RUBRIKY/ČLÁNKY » PIVO

Pivovar Radegast přepisuje historii. Nová dvanáctka je Ryze Hořká.

 


Pivovar Radegast prepisuje historii. Nova dvanactka je Ryze HorkaNové hořké pivo uvádí na trh pivovar Radegast. Světlý ležák Radegast Ryze Hořká 12 nahradí v průběhu července a srpna v portfoliu pivovaru stávající pivo Radegast Premium. Pivovar tak reaguje na měnící se preference spotřebitelů. Po 44 letech se v Nošovicích rozhodli svůj ležák znovu chuťově odlišit od průměru trhu. Nová Radegast Ryze Hořká 12 je plnější, více hořká s výrazným chmelovým aroma, čehož je dosaženo užitím vybraných tří druhů moravského chmele.


Pro pivovar Radegast jde o historickou událost. „Když v roce 1970 uvařil první sládek Jaromír Franzl pivo Radegast, bylo díky své charakteristické hořkosti jiné než všechna ostatní piva na trhu a velmi rychle si získalo mnoho příznivců. V posledních letech se však stále víc piv přibližuje svou hořkou chutí Radegastu. Abychom našemu dlouhodobému závazku ke spotřebitelům „Život je hořký. Bohudík." dostáli, musíme se opět odlišit. Proto jsme se rozhodli, že uvaříme nové pivo, plnější a více hořké," řekl autor receptury a manažer pivovaru Radegast Ivo Kaňák.


Rozhodnutí podpořil i úspěch sezónních nabídek, jako byla piva Radegast Extra Hořký, Temně Hořký či Fajront. „Věřím, že lidé v Ryze Hořké 12 poznají kus moravského srdce, pivovarského umu a pracovitosti lidí. Nebojím se říct, že je to nejlepší pivo, které jsme kdy uvařili," dodal Ivo Kaňák.


K vaření nového ležáku používají sládci v Nošovicích tři druhy chmele z moravských chmelnic. Kromě odrůd Žatecký poloraný červeňák a Sládek si vybrali i další českou odrůdu Saaz Late, která je díky své vysoké kvalitě považována za budoucnost českého pivovarnictví. Pivo se vaří tradičním dekokčním způsobem rmutování a trojitým chmelením. Ležák je držitelem chráněného zeměpisného označení České pivo.


Radegast Ryze Hořká 12 se od dneška začne objevovat v hospodách na Moravě a v Čechách. Postupně také zamíří v lahvích a plechovkách do obchodů.


Nové pivo má své patrony, kteří asistovali při prvním čepování a popřáli ležáku miliony spokojených spotřebitelů. Jsou jimi zlatý olympionik David Moravec, vítěz paralympiády Radim Běleš a člen skupiny Buty Richard Kroczek.

 

 

 

 

 

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

08.07.2014 - 16:44:52

PIVO
REKLAMA

banner

Nejčtenější články

14.06.2010 - Léto svádí k mámení

I když to venku na léto moc nevypadá, podle kalendáře ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

08.04.2010 - Stát zakázal prodej lihovin ve více než šestilitrovém balení

Vlastní kolek musejí mít nyní také malé "placatice", které dosud ...

21.01.2010 - Speciální a neobvyklá piva české provenience

Přes určitý pokles v posledním roce stále platí, že Česká republika ...

21.06.2010 - Brambory známé i neznámé

Mezi oblíbené přílohy nejenom v našem kraji určitě patří brambory. ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2018 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.