GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 21.09.2018, svátek má Matouš
GastroTrend

banner

 

RUBRIKY/ČLÁNKY » PIVO

Světlý ležák Budweiser Budvar B:ORIGINAL získal ve Francii „Trophée de reconnaissance de qualité“

 

Rada departementu Jura ocenila světlý ležák Budweiser Budvar B:ORIGINAL cenou za kvalitu „Trophée de reconnaissance de qualité“. Ocenění převzal ředitel pivovaru Jiří Boček. Cena se zároveň stala pozvánkou na veletrh potravin s chráněným evropským označením, který se bude konat v březnu ve městě Bourg en Bresse.

 

 

 

 

České Budějovice 14. ledna 2015 – Pivo z pivovaru Budějovický Budvar získalo další ocenění za kvalitu. Rada departementu Jura (Francie, region Franche-Comté) udělila světlému ležáku Budweiser Budvar B:ORIGINAL „Trophée de reconnaissance de qualité“ („Cenu za uznání kvality“). Cenu převzal 18. prosince 2014 během slavnostního „Večera potravin s chráněným evropským označením“ v městě Lons – le – Saunier ředitel pivovaru Ing. Jiří Boček. Na akci byli přítomni politici, novináři, gastronomičtí specialisté, zástupci výrobců ze šesti zemí (Francie, Belgie, Švýcarsko, Itálie, Španělsko a Česká republika), a především pan Jean-Charles Arnaud, prezident francouzského Národního institutu pro podporu potravin s chráněným označením (INAO – l‘ Institut national de l’origine et de la qualité).

 

„Je pro nás velkou ctí, že naše pivo organizátoři vybrali do prestižního klubu nejkvalitnějších evropských potravin. Cenu za kvalitu jsme získali za dlouhodobé respektování podmínek Chráněného zeměpisného označení „Českobudějovické pivo“. Velkou roli při výběru hrály i chuťové vlastnosti. Je to pro nás v každém případě velký závazek do budoucna,“ říká Ing. Jiří Boček, ředitel Budějovického Budvaru. Chráněná zeměpisná označení (CHZO) jsou důležitá především pro spotřebitele. Garantují jim totiž to, že zakoupený výrobek byl vyroben na konkrétním místě, z předepsaných surovin, tradičním výrobním postupem a že má definované kvalitativní parametry. Garantují tedy opravdovou kvalitu potravin a nikoliv pouhé splnění hygienických či zdravotních předpisů.

 

Součástí ocenění „Trophée de reconnaissance de qualité“ je pozvání budvarského ležáku na pátý ročník veletrhu potravin s chráněným označením („Grand marché AOC AOP IGP“), který proběhne 14. a 15. března 2015 ve francouzském městě Bourg en Bresse. Smyslem veletrhu je propagace evropsky chráněných potravin formou gurmánského víkendu smožností ochutnat a zakoupit kvalitní potraviny v typické atmosféře venkovského trhu (sýry, uzeniny, víno, drůbež, hořčice, ořechy, kaštany, olivové oleje, česnek a mnoho dalších). V restauraci „La Brasserie des AOC“ budou špičkoví šéfkuchaři připravovat z evropsky chráněných potravin gurmánské menu. Součástí veletrhu bude i řada doprovodných gastronomických akcí. Prodávat se budou výhradně výrobky s evropským označením CHZO (chráněné zeměpisné označení), CHOP (chráněné označení původu) a ZTS (Zaručená tradiční specialita). V roce 2014 byly na veletrhu zastoupeny Francie, Itálie, Belgie, Španělsko a Švýcarsko, tedy země, které mají nejvíce evropských chráněných označení. V roce 2015 přibude do této vybrané společnosti Česká republika.

 

V poslední době tak získalo pivo z Budějovického Budvaru již druhé ocenění za kvalitu. Loni v prosinci obdržel světlý ležák Budweiser Budvar B:ORIGINAL Výroční cenu 2014 od odborného časopisu Pivo, Bier & Ale za dlouhodobě vysokou kvalitu. 

 

 

Další informace a dotazy:

Budějovický Budvar, národní podnik

Ing. Petr Samec, Dr., PR manažer

Tel: +420 387 705 284

      +420 606 757 997

E-mail: petr.samec@budvar.cz

www.budvar.cz

www.budejovickybudvar.cz

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

19.03.2015 - 12:28:09



Diskuze k článku
Jméno*
Text*
Kontrola*: 4 plus 5 je
 

PIVO
REKLAMA

banner

Nejčtenější články

14.06.2010 - Léto svádí k mámení

I když to venku na léto moc nevypadá, podle kalendáře ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

08.04.2010 - Stát zakázal prodej lihovin ve více než šestilitrovém balení

Vlastní kolek musejí mít nyní také malé "placatice", které dosud ...

21.01.2010 - Speciální a neobvyklá piva české provenience

Přes určitý pokles v posledním roce stále platí, že Česká republika ...

21.06.2010 - Brambory známé i neznámé

Mezi oblíbené přílohy nejenom v našem kraji určitě patří brambory. ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2018 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.