GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 22.08.2018, svátek má Bohuslav
GastroTrend

banner

 

RUBRIKY/ČLÁNKY » PIVO

 

Plzeňský Prazdroj otevřel novou stáčecí linku, díky ní může nabízet nápoje v 5 nových typech plechovek

 

Plzeňský Prazdroj dnes uvedl do plného provozu zcela novou linku na stáčení nápojů do plechovek, díky které nabídne spotřebitelům své produkty v mnohem širším spektru obalů, než doposud. K tradičním třetinkám a půllitrům přibydou plechovky o objemu od 200 mililitrů až po jeden litr. Investice do této nejmodernější linky na trhu dosáhla 340 milionů korun.

Nová linka má kapacitu 40 tisíc plechovek hodinově a bude vyrábět nápoje v osmi různých variantách (200, 250, 330, 400, 500, 550, 750 a 1000 ml). „Využijeme ji jak pro plnění ležáků a výčepních piv, tak i piv nealkoholických, ochucených Birellů i neustále populárnějších ciderů Kingswood a Frisco,“ uvádí Stanislav Hamara, manažer plzeňského pivovaru. „V testovacím provozu jsme vyrobili už například krásné sběratelské kousky – 750 ml plechovky Pilsner Urquell k příležitosti 175.výročí pivovaru, které letos slavíme,“ popisuje Stanislav Hamara. Aktuálně Prazdroj na trhu testuje nové 250ml plechovky Birellu, které také už sjely z nové linky.

O investici rozhodl Plzeňský Prazdroj na začátku roku 2016 a to díky zvyšující se poptávce po plechovkovém pivu na domácím i zahraničním trhu. Kapacita výroby plechovkového piva a dalších nápojů se díky nové investici zvýší téměř o tři čtvrtiny. Celkem Plzeňský Prazdroj v plechovkách nyní prodává cca 14 procent produkce a tento podíl stále roste. Populární jsou plechovky zejména v létě, kdy si lidé kupují pivo v těchto obalech na cesty na dovolenou, nebo na chaty a chalupy.

Nová technologie umožňuje rychlou výměnu produkce různých typů plechovek v reakci na aktuální potřeby trhu. „Je to možné díky unikátnímu systému propojení plniče a dvou zavíraček plechovek s poloautomatickým přestavbovým systémem,“ doplňuje Daniel Šefranko, projektový manažer, který tuto celou investici úspěšně řídil.

Na nové lince našlo práci 20 nových zaměstnanců. Zkušební provoz byl zahájen v dubnu a nyní technologie pracuje na plný provoz ve čtyřech směnách.

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

06.07.2017 - 18:31:42

PIVO
REKLAMA

banner

Nejčtenější články

14.06.2010 - Léto svádí k mámení

I když to venku na léto moc nevypadá, podle kalendáře ...

20.08.2010 - Jak se loni dařilo pražským hotelům

Společnost Labartt Hospitality ve spolupráci s ...

21.01.2010 - Speciální a neobvyklá piva české provenience

Přes určitý pokles v posledním roce stále platí, že Česká republika ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

14.04.2014 - Barman Milan Červenka ovládl Bohemia Sekt Cocktail Competition

Prestižní soutěž v barmanském a baristickém umění Grand Prix ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2018 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.