GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 26.04.2024, svátek má Oto
GastroTrend

banner

 

RUBRIKY/ČLÁNKY » PIVO

Kozel v tanku i ve výběhu

 

Kozel a ježek. Vzácná symbióza je k vidění v Ostravě – Hrabůvce díky nové Kozlovně, další ze značkových hospod. Nejenže nese jméno U Ježka, ale novými obyvateli tu jsou ve výběhu kozlové hned dva – Marcel a František. Kozel Velkopopovický sídlí uvnitř, v pivních tancích. Aby názvu plně dostáli, chovají majitelé také ježka, dokonce bílého.
Nová Kozlovna nabízí přes 300 míst pro hosty, 130 v interiéru a dvě stovky na zahrádce. Je tak jednou z největších restaurací tohoto konceptu vůbec. Zahrádka je ale velmi skromné označení pro oblíbené venkovní posezení. Zdejší „zahrada“ má hned tři části odlišného charakteru.
Filozofií konceptu Kozlovna je vytvářet atraktivní prostředí pro oblíbené pivo. Interiér dbá zejména na detaily a navození příjemné atmosféry a je plný originálních detailů. Hned po vstupu do Kozlovny nelze minout otevřené nerezové tanky s dvouplášťovou technologií zaručující optimální teplotu piva uvnitř. Originální je také výčep stojící hned proti dveřím a je pokozlovsku zasazený do dřeva. Na výčep je vidět z většiny míst restaurace, jak tomu vždy bývávalo v českých hospodách. Host má výčepního, který mu pivo připravuje, na očích. Pod ruce je vidět i kuchařům, neboť kuchyně v Kozlovně je otevřená. „Naší doménou je tradiční česká kuchyně, ale náš tým se snaží o nové přístupy k tradičním recepturám. Tradiční u nás je i kvalita všech surovin, spoustu položek z jídelního lístku si připravujeme vlastními silami, takže označení „domácí“ je zcela na místě,“ říká manažerka Kozlovny Katka Ptáčková.
Hlavním pivem je Velkopopovický Kozel 11, ale i další nabídka uspokojí každé přání. Kozlovny jsou hospodami pro každého, takže v Hrabůvce pamatují rovněž na ty, kteří si dají víno. Na to je mužem nejpovolanějším Jan Ptáček, druhý ze spolumajitelů, s praxí someliéra v řadě renomovaných restaurací, mj. i v Atelieru Joël Robuchon v Londýně, který se pyšní několika michelinskými hvězdami. „Pivní someliérství je neméně zajímavé, vždyť k různým pokrmům se dá doporučit jiné pivo, takže párování jídla nejen s vínem, ale i pivem, je naší službou.“
O kvalitu piva se starají především Martin Sláma a Michal Prokeš, prvně jmenovaný je několikanásobným finalistou soutěže Pilsner Urquell Master Bartender, druhý ji dokonce loni vyhrál.

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

29.09.2017 - 08:39:48

PIVO
REKLAMA

banner

Nejčtenější články

22.01.2009 - Hotels.com: Pokles cen v hotelech o 3 procenta

Po celém světě během tohoto léta klesly průměrné ceny za ...

12.03.2009 - Dynybyl Hot Cup 2009

V honosném hotelu Art Deco Imperiál, z jehož zdí dýchá ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

28.01.2009 - Život je krásný

Rialto není jen slavný most v Benátkách, ale i prvotřídní ...

26.12.2009 - Víno - otázky a odpovědi

Při jaké teplotě skladovat víno?   Co je to fortifikované víno?   ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2024 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.