GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 17.09.2019, svátek má Naděžda
GastroTrend

banner

 

RUBRIKY/ČLÁNKY » PIVO

Kozel v tanku i ve výběhu

 

Kozel a ježek. Vzácná symbióza je k vidění v Ostravě – Hrabůvce díky nové Kozlovně, další ze značkových hospod. Nejenže nese jméno U Ježka, ale novými obyvateli tu jsou ve výběhu kozlové hned dva – Marcel a František. Kozel Velkopopovický sídlí uvnitř, v pivních tancích. Aby názvu plně dostáli, chovají majitelé také ježka, dokonce bílého.
Nová Kozlovna nabízí přes 300 míst pro hosty, 130 v interiéru a dvě stovky na zahrádce. Je tak jednou z největších restaurací tohoto konceptu vůbec. Zahrádka je ale velmi skromné označení pro oblíbené venkovní posezení. Zdejší „zahrada“ má hned tři části odlišného charakteru.
Filozofií konceptu Kozlovna je vytvářet atraktivní prostředí pro oblíbené pivo. Interiér dbá zejména na detaily a navození příjemné atmosféry a je plný originálních detailů. Hned po vstupu do Kozlovny nelze minout otevřené nerezové tanky s dvouplášťovou technologií zaručující optimální teplotu piva uvnitř. Originální je také výčep stojící hned proti dveřím a je pokozlovsku zasazený do dřeva. Na výčep je vidět z většiny míst restaurace, jak tomu vždy bývávalo v českých hospodách. Host má výčepního, který mu pivo připravuje, na očích. Pod ruce je vidět i kuchařům, neboť kuchyně v Kozlovně je otevřená. „Naší doménou je tradiční česká kuchyně, ale náš tým se snaží o nové přístupy k tradičním recepturám. Tradiční u nás je i kvalita všech surovin, spoustu položek z jídelního lístku si připravujeme vlastními silami, takže označení „domácí“ je zcela na místě,“ říká manažerka Kozlovny Katka Ptáčková.
Hlavním pivem je Velkopopovický Kozel 11, ale i další nabídka uspokojí každé přání. Kozlovny jsou hospodami pro každého, takže v Hrabůvce pamatují rovněž na ty, kteří si dají víno. Na to je mužem nejpovolanějším Jan Ptáček, druhý ze spolumajitelů, s praxí someliéra v řadě renomovaných restaurací, mj. i v Atelieru Joël Robuchon v Londýně, který se pyšní několika michelinskými hvězdami. „Pivní someliérství je neméně zajímavé, vždyť k různým pokrmům se dá doporučit jiné pivo, takže párování jídla nejen s vínem, ale i pivem, je naší službou.“
O kvalitu piva se starají především Martin Sláma a Michal Prokeš, prvně jmenovaný je několikanásobným finalistou soutěže Pilsner Urquell Master Bartender, druhý ji dokonce loni vyhrál.

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

29.09.2017 - 08:39:48

PIVO
REKLAMA

banner

Nejčtenější články

18.06.2017 - První boutique hotel na Šumavě láká na delikatesy francouzského šéfkuchaře

Restaurace Nebespán v Kašperských Horách je synonymem špičkové zážitkové gastronomie ...

02.07.2009 - Karlovy Vary - Thriller na kolonádě

Krize tvrdě dopadla na západočeské lázně. Jezdí do nich o ...

08.04.2010 - Stát zakázal prodej lihovin ve více než šestilitrovém balení

Vlastní kolek musejí mít nyní také malé "placatice", které dosud ...

04.06.2009 - DAŇOVÉ ŘÍZENÍ - Obrana proti daňové kontrole

Při sporech s finančním úřadem vám potřebné argumenty dodají judikáty.

13.09.2011 - Postmixy šetří váš čas, prostor i peníze

Pokud řešíte zajištění přísunu chutných, čerstvých a osvěžujících nápojů pro ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2019 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.