GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 26.04.2024, svátek má Oto
GastroTrend

banner

 

RUBRIKY/ČLÁNKY » PIVO

Pivovaru Zubr vzrostl odbyt, posílil doma i v zahraničí

 

ilustrační fotoPřerovskému pivovaru Zubr meziročně vzrostl v prvních pěti měsících roku odbyt o zhruba 15 procent. Závod prodal od ledna do konce května 110.000 hektolitrů své produkce, což je o 15.000 hektolitrů více než ve srovnatelném období loni. Prodej se závodu podařilo posílit na domácím trhu i v zahraničí. ČTK to dnes řekla mluvčí pivovaru Hana Matulová. Celkový výstav Zubru dosahuje zhruba 260.000 hektolitrů piva ročně.

 

"Největším odběratelem je stále Slovensko, podařilo se ale rozšířit exportní teritoria, a to i mimo Evropu," uvedl ředitel pivovaru Zubr Pavel Svoboda. Na zahraničních trzích se podle něj prodává z přerovské produkce nejlépe ležák a výčepní jedenáctistupňové pivo v plechovkách, skle a PET lahvích.

 

Podobná situace je na domácím trhu. I v Česku se ukazuje podle vedení pivovaru sílící poptávka po vícestupňovém pivu. "Například ležáku Zubr se letos prodalo 16.000 hektolitrů, zatímco loni to bylo kolem 7000. Svůj rostoucí potenciál si stále drží jedenáctka," řekl Svoboda.

 

Přerovský pivovar je členem skupiny pivovarů Zubr, Holba a Litovel. Středomoravské pivovary, jejichž výstav loni dosáhl bezmála jednoho milionu hektolitrů piva, prodávají svoji produkci především na Moravě a ve východních Čechách.

 

Českým pivovarům v prvních čtyřech měsících letošního roku prodeje klesly. Podle výkonného ředitele Českého svazu pivovarů a sladoven Jan Veselého se snížily o více než deset procent.

 

 

 

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

Autor: ČTK
23.06.2010 - 08:27:48



Diskuze k článku
Jméno*
Text*
Kontrola*: 8 plus 2 je
 

PIVO
REKLAMA

banner

Nejčtenější články

22.01.2009 - Hotels.com: Pokles cen v hotelech o 3 procenta

Po celém světě během tohoto léta klesly průměrné ceny za ...

12.03.2009 - Dynybyl Hot Cup 2009

V honosném hotelu Art Deco Imperiál, z jehož zdí dýchá ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

28.01.2009 - Život je krásný

Rialto není jen slavný most v Benátkách, ale i prvotřídní ...

26.12.2009 - Víno - otázky a odpovědi

Při jaké teplotě skladovat víno?   Co je to fortifikované víno?   ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2024 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.