GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 26.04.2024, svátek má Oto
GastroTrend

banner

 

RUBRIKY/ČLÁNKY » PIVO

Červen ve Svijanech rekordní

 

Kvasnicak 1l Oblíbenost zejména pivních speciálů z Pivovaru Svijany neustále roste. Důkazem toho je nejen výrazný nárůst prodejů za první pololetí letošního roku (oproti předchozímu roku se výstav zvedl o 15 %), ale i aktuální červnová čísla. Přestože celkový pivní trh klesá, svijanský pivovar vykázal v meziročním červnovém srovnání čísla o 47 % vyšší.

 

Pivovar Svijany, největší výrobce pivních speciálů v České republice, patří ještě stále mezi menší pivovary. Jeho obliba už ale dávno přerostla Liberecko, v některých regionech se zájem o zdejší produkty zvedl v červnu až o 110 %. Nejvíce bylo možné sledovat tento trend ve východních Čechách a na Moravě.

 

Svijany pullitrV červnu se svijanskému pivovaru podařilo překonat nejen loňské prodeje za tento měsíc, ale i plány. „Přestože jarní počasí a celková nálada na pivním trhu tomu nenasvědčovaly, podařilo se nám prodat přes 47 tisíc hektolitrů piva, což představuje v meziročním srovnání 47% nárůst," říká Roman Havlík, ředitel Pivovaru Svijany a zdejší sládek Petr Menšík jej doplňuje: „Největší zájem je o sudové pivo, hlavně Svijanský Máz 11%. Ukazuje se tak, že naše tradiční výrobní postupy, jejichž výsledkem je nepasterizované a kvalitní pitelné pivo, si získávají stále pevnější místo mezi konkurencí i v restauračních zařízeních." Stále větší zájem je také o speciály, zejména svijanský Kvasničák. Jedná se o nefiltrovanou „třináctku", které se v červnu prodalo 950 hektolitrů, což představuje 78% nárůst oproti loňskému roku.

 

Červenec bude ve Svijanech ve znamení již tradičních Slavností svijanského piva, které proběhnou 17. 7. Příznivci zlatavého moku zde budou moci ochutnat všechna piva ze svijanské produkce za zvýhodněné ceny.

 

 

 

 

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

09.07.2010 - 10:32:23



Diskuze k článku
Jméno*
Text*
Kontrola*: 4 plus 5 je
 

PIVO
REKLAMA

banner

Nejčtenější články

22.01.2009 - Hotels.com: Pokles cen v hotelech o 3 procenta

Po celém světě během tohoto léta klesly průměrné ceny za ...

12.03.2009 - Dynybyl Hot Cup 2009

V honosném hotelu Art Deco Imperiál, z jehož zdí dýchá ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

28.01.2009 - Život je krásný

Rialto není jen slavný most v Benátkách, ale i prvotřídní ...

26.12.2009 - Víno - otázky a odpovědi

Při jaké teplotě skladovat víno?   Co je to fortifikované víno?   ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2024 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.