GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 19.08.2018, svátek má Ludvík
GastroTrend

banner

 

RUBRIKY/ČLÁNKY » PIVO

Vratislavický pivovar musel kvůli horku nakoupit 1000 nových sudů


Tropické teploty rekordně zvýšily poptávku zejména po sudovém pivu. Pivovary v Libereckém kraji tak v posledních týdnech lámou rekordy. Vratislavický pivovar společnosti HOLS dokonce musel nakoupit tisícovku nových nerezových sudů o objemu 50 a 30 litrů, o něž mají odběratelé největší zájem. Nejvíc na odbyt jdou vždy před víkendem, kdy se sklady pivovaru zcela vyprázdní, poznamenal dnes ředitel pivovaru Petr Hostaš.

 

ilustracni foto

 

S letošním létem jsou ve Vratislavicích spokojeni. Za první pololetí prodali 75.000 hektolitrů piva, což představuje ve srovnání s loňským rokem patnáctiprocentní nárůst. "Hodně pomáhá export, téměř 70 procent produkce vyvážíme," vysvětlil Hostaš. Pivo z Vratislavic pijí v Německu, Francii, Rakousku, Itálii a Rusku. Nová odbytiště získal firma také ve Španělsku, Slovensku nebo Maďarsku. Podle Hostaše pomáhají odbyt zvyšovat nejen tropické teploty, ale i rostoucí kvalita piva, kterou dokládají úspěchy ze soutěží. "Ze 14. ročníku odborné degustační soutěže Pivo České republiky 2010, která se uskutečnila na českobudějovickém výstavišti, jsme si odvezli hned tři zlaté medaile," dodal Hostaš.


O 15 procent vzrostl v prvním pololetí prodej také konkurenčnímu Pivovaru Svijany, který je největším pivovarem v Libereckém kraji. Za prvních šest měsíců dodali na trh přes 199.000 hektolitrů piva. Svijanští přitom vůbec nevyvážejí a pivo dodávají jen tuzemským odběratelům. Přestože jsou ve srovnání s vratislavickým pivovarem podstatně větší, i oni mají v současných tropických vedrech co dělat, aby uspokojili všechny zákazníky. ČTK to potvrdil ředitel Roman Havlík. Prodej přitom roste i jejich dceřiné firmě Pivovar Rohozec v nedalekém Turnově, kde letos dodali na trh už přes 33.000 hektolitrů piva. To je víc než činila celoroční produkce rohozeckého pivovaru ještě v roce 2006.

 

 

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

Autor: ČTK
15.07.2010 - 08:05:20



Diskuze k článku
Jméno*
Text*
Kontrola*: 6 plus 10 je
 

PIVO
REKLAMA

banner

Nejčtenější články

14.06.2010 - Léto svádí k mámení

I když to venku na léto moc nevypadá, podle kalendáře ...

20.08.2010 - Jak se loni dařilo pražským hotelům

Společnost Labartt Hospitality ve spolupráci s ...

21.01.2010 - Speciální a neobvyklá piva české provenience

Přes určitý pokles v posledním roce stále platí, že Česká republika ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

14.04.2014 - Barman Milan Červenka ovládl Bohemia Sekt Cocktail Competition

Prestižní soutěž v barmanském a baristickém umění Grand Prix ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2018 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.